Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
İtalyan Ferrero, Singapur’da İnovasyon Merkezi Açtı

Merkez, Ferrero inovasyonunun Asya merkezi olarak çalışacak. 
 




Ferrero inovasyon merkeziFerrero, Singapur’daki Ferrero İnovasyon Merkezinin resmi açılışını gerçekleştirdi. Şirketin Asya’daki bu ilk inovasyon merkezi, dünyanın önde gelen inovasyon ekosistemlerinden birinin tam kalbinde yer alıyor.
 
Ferrero’nun küresel inovasyon lideri olarak sahip olduğu konumu güçlendirmek amacıyla tasarlanan yeni merkez, sağlık ve beslenme, yeni hammadde ve ürün araştırma ve geliştirme, tüketici içgörüsü ve öngörü faaliyetleri alanlarında çeşitli stratejik inovasyon fonksiyonlarına ev sahipliği yapacak.
 
Ferrero’nun, Singapur Ekonomik Kalkınma Kurulu (EDB) tarafından desteklenen inovasyon merkezinde, gıda bilimi, biyoteknoloji, beslenme, tüketici içgörüleri, malzeme bilimi ve tasarım uzmanlarından meydana gelen multidisipliner bir ekip, hareketli Singapur ekosistemiyle etkileşime girerek inovasyon sürecini geliştirecek.
 
Yeni Ferrero inovasyon merkezinin açılışına katılan Ferrero CEO’su Giovanni Ferrero şunları söyledi: “İnovasyon, Ferrero için her zaman temel bir değer olmuştur. Ürünlerimiz, güçlü bir kalite ve araştırma arzusunun sonuçlarıdır. Singapur İnovasyon Merkezi, tüketicilerimize her zaman yeni tat boyutları kazandıran en iyi kalite ürünler sağlamak amacıyla Ferrero’nun hiç ara vermeden sürdürdüğü yeni teknolojik çözümler arayışını destekleyecek.”
 
Ferrero inovasyon merkezi 2Singapur Ekonomik Kalkınma Kurulu Başkanı Dr. Beh Swan Gin ise şunları söyledi: “Ferrero’nun, Asya’daki ilk küresel İnovasyon Merkezini Singapur’da açma kararı, Asya’daki hızla büyüyen tüketici piyasalarının önemini yansıtıyor ve Singapur’un bölgenin önde gelen gıda ve beslenme merkezi olarak sahip olduğu konumu vurguluyor. Ferrero’nun, eşsiz ürün seçenekleri geliştirmek için Singapur’daki ortaklarla beraber yapacağı çalışmaları heyecanla bekliyoruz.”
 
Ferrero İnovasyon Merkezinin Singapur’da yer alması kararında, ülkenin Asya’daki stratejik konumu ve Bilim, Teknoloji ve Araştırma Ajansı (A*STAR) gibi kurumlar ve ilgili üniversiteler dahil olmak üzere küresel bilimsel araştırma camiasındaki önemli rolü etkili oldu.
 
Singapur, bilimsel yeteneğin ve kaynakların, büyük çeşitliliğe sahip Asya tüketici demografisiyle buluştuğu, dinamik ve inovatif bir ortam sunuyor. Bu ortam, yeni teknoloji ve hammaddeleri kullanarak yeni ürünler geliştirmek ve bunları Ferrero için stratejik önemi olan bir piyasada test etmek için ideal bir platform sağlıyor.
 
Ferrero Hakkında:
Ferrero, hikayesine 1946 yılında, İtalya’nın Piedmont bölgesindeki küçük Alba kasabasında başladı. Bugün, 10 milyar euronun üzerindeki konsolide cirosuyla şekerleme sektöründeki pazar liderlerinden biri olan Ferrero, çikolata şekerleme piyasasında da dünyanın üçüncü büyük grubudur.
 
Halen 53 ülkede 41.000’nin üzerinde çalışanı olan Ferrero Grubu’nun tüm dünyada, üçü Afrika ve Asya’daki Michele Ferrero Girişimcilik Projesi kapsamında yer alan toplam 22 üretim tesisi bulunuyor. Ayrıca 2015’in başında Grup, 6 tarım şirketi ve 8 üretim tesisini kapsayan Ferrero Hazelnut Company’yi (HCo) kurdu.
 
Nutella, Ferrero Rocher, Raffaello, Tic Tac ve Kinder ürünleri (Kinder Surprise, Kinder Joy, Kinder Bueno, Kinder Chocolate, Kinder Milk Slice, Kinder Pingui, Kinder Delice), dünyanın dört bir yanındaki tüketiciler tarafından en bilinen ve en beğenilen Ferrero ürünlerinden bazılarıdır. 170’in üzerinde ülkede satılan Ferrero ürünleri, nesiller boyunca gerçekten sevildiği ve genellikle kültürel ikonlar olarak görüldüğü pek çok ülkede ortak belleğin ve adetlerin parçası haline geldi.
 
Ayrıca Ferrero’nun DNA’sında sosyal sorumluluk vardır. Ürünün tazeliği ve yüksek kalitesi, en iyi hammaddelerin özenle seçilmesi, sürdürülebilir tarım uygulamaları ve aralıksız bir araştırma ve inovasyon faaliyeti Ferrero’nun başarısındaki ana unsurlardan bazılarıdır. Ferrero ayrıca Ferrero Vakfı, Michele Ferrero Girişimcilik Projesi ve Kinder+Sport programı sayesinde yerel topluluklara da yatırım yapmaya devam etmektedir.