Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Süt işletmeleri Decopan Hijyen güvencesinde

CTP levha sektörünün öncü firmalarından Fibrosan A.Ş., Decopan Hijyen başlığı altında aralarında süt ve süt ürünleri olmak üzere gıda tesislerinin duvar ve tavan sistemlerine yönelik hijyenik çözümler sunuyor. Firmanın Yapı ve Endüstriyel Uygulamalar Satış Müdürü Melih Saraçoğlu ile yürüttükleri çalışmalar ve önümüzdeki döneme ilişkin projeler hakkında konuştuk.




Fibrosan fabrikaDünyanın ve de ülkemizin lider CTP levha üreticilerinden Fibrosan’ı tanıtarak, günümüzde sektördeki yeri ve faaliyetlerinden bahsedebilir misiniz?
Türkiye’nin kompozit sektöründeki en eski aile şirketlerinden olan Yücel Grubu, 1949 yılından beri bu sektörde, 1971 yılından beri de çatı kaplama malzemelerinde geliştirdiği pazar, malzeme ve ürün deneyimiyle 1983 yılında Fibrosan A.Ş.’yi kurdu. 2000’li yıllarda Türkiye Cam Elyaf Takviyeli Polyester (CTP) levha pazarında liderlik hedefine ulaşan Fibrosan, dünya CTP levha üretimindeki en ileri standart ve teknikleri Türkiye’ye taşıyarak kendi üretimi ve markası ile dünya CTP pazarının seçkin üreticileri arasında yerini almaktadır. Bu yıl itibariyle Fibrosan A.Ş. Türkiye’deki ilk 1000 ihracatçı ve Ege Bölgesi’ndeki ilk 100 sanayi kuruluşu içerisinde yer almaktadır. Amacımız sürdürülebilir kalite
 
Üretim tesisi/tesislerinizden söz ederek, üretimde uyguladığınız kalite politikanızı aktarabilir misiniz?
1983 yılından itibaren faaliyette bulunduğumuz Pınarbaşı/İzmir Tesisimiz artan üretim hacmimiz nedeniyle 2009 yılında Izmir/Kemalpaşa’daki yeni üretim tesislerimize taşınmamızı gerektirmiştir. Bu tarihten sonra da yatırımlarımız devam etmekte olup, Mayıs 2016’da ve Ocak 2017’de ek üretim tesisleriyle ürün yelpazemize, pazardaki son teknoloji ile üretilen ve Türkiye’de bu teknikle üretimi şu an mevcut olmayan yeni ürünler ekleyerek devam etmiştir. Son yatırımlarımız ile toplam 80.000 metrekare alan üzerine kurulu tesislerimizle faaliyet göstermekteyiz. Kalite anlamında hedefimiz, iş ortaklarımızla aynı standartta ürün ve hizmetleri sunarak çalışmak, sürdürülebilir bir kalite, servis, değer yaratmaktır. Bizim ürünlerimiz tesliminde değil uzun vadede değer yaratan ve özelliklerini koruması gereken ürünler. Dolayısıyla uzun dönemli testlerimizi yapar ve kalitemizi uzun dönemli test ederiz.
 
Melih Saraçoğlu 2“Yüksek hijyen gerektiren her yerde çözümlerimiz var”
Başta süt ve süt ürünlerinde olmak üzere gıda sektörüne yönelik üretimini yaptığınız ürünleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?
Gıda sektörüne duvar ve tavan sistemlerine yönelik sunduğumuz ürünlerimizi Decopan Hijyen başlığı altında değerlendirebiliriz. Decopan Hijyen grubundaki ürünlerimizi; yüksek kimyasal dayanım, istenildiğinde yüksek yangın direnci, istenildiğinde antibakteriyel nitelik, bakteri üremesini engelleme ve yoketme vb. özellikleri bakımından farklı tiplerde müşterilerimize sunmaktayız. Decopan Hijyen ürünlerimizin başlıca avantajları;
 
· Bildiğiniz üzere bakteri üremesinin çok hızlı olduğu süt ürünleri üretimlerinde, yüksek hijyen gerektiren her alan için bakteri üremesini minimize etme ve süt tesislerindeki yüksek asidik ortama dayanıklı duvar ve tavan sistemleri sunması,
· Yenilenecek tesislerdeki mevcut eski yapıların sökülmeden hızlı şekilde üzerine kaplanabilmesi yoluyla hızlı çözümler üretmesi ve sökme maliyetlerinden üreticileri kurtarması ile maliyet avantajı yaratılması,
· Yeni yapılacak sıfır tesislerde duvar, ara bölme ve tavan bölümlerinin blok halinde temin edilerek pratik şekilde monte edilmesi yoluyla hızlı bir inşaat yapımı söz konusudur.
· Decopan Hijyen paneller kullanıldıkları yıllar içinde üreticiler için bakım masrafı yaratmamaktadır. Herhangi bir boyama, kaplama, giydirme vb. ilave masraf oluşturmamaktadır ve diğer mevcut yüzeylerin (sandviç panel, seramik, epoksi boyalar, brüt beton vs.) yıllar içindeki bakım masrafları ile karşılaştırıldığında üreticilere önemli bir tasarruf sağlayacaktır.
· Decopan Hijyen levhalar ile kaplı yüzeyler korozif değildir. Kimyasal deterjan ile yüksek ısılarda ve basınçlı su ile kolayca yıkanabilir olup yüzeyde aşınma oluşturmamaktadır. 
 
Özetle; Decopan Hijyen Panel/Levha ile kaplanmış duvar, tavan sistemleri estetik görünüş, antimikrobiyal özellik, darbelere karşı dayanım, anti-korozif olma, maliyet avantajı, kolay ve hızlı montaj, su geçirmeme ve rutubete karşı yüksek dayanım, büyük ebatları ile panellerin üretilerek minimum birleşim noktası, kimyasal dayanım özellikleriyle diğer hijyenik uygulamalara göre ön plana çıkmaktadır.
 
Decopan Hijyen CTP duvar ve tavan levhaları: Ameliyathane ve doğumhanelerde, yoğun bakım ünitelerinde, laboratuvarlarda, hastane, sağlık ocağı, klinik vb. sağlık tesislerinin tüm genel alanlarında, ilaç endüstrisi ve depolarında, gıda ve meşrubat endüstrisinde, kesimhanelerde, et tesislerinde, süt endüstrisinin her alanında, gıda soğuk hava depolarında, besicilik tesisleri ve inkübatörlerde, mutfaklarda, süpermarketlerde, okul, yurt vb. binalarda, yıkama tesisleri ve ıslak alanlarda, petrokimya endüstrisinde, bilgisayar ve server odalarında yaygın olarak kullanılıyor.
 
Fibrosan zeminBu yıl içinde süt ve süt ürünleri sektörüne yönelik hangi yenilikleri sunmaya başladınız/sunmayı hedefliyorsunuz?
Bu yıl içinde üreticilerden gelen talepler doğrultusunda, tesislerdeki mevcut kullanımlarda oluşan darbelere daha da dayanıklı yüzeyler elde edilmesi için yüksek mukavemet dirençli Camelyaf Takviyeli Levha üretimlerimiz ile çözümler ürettik. Ayrıca Türkiye’de ilk defa 3 bin 100 mm ende ve 7 bin mm boy ebatlarında tek parça hijyenik panel üretimi ve montajı
yapılmıştır.
 
“200’den fazla tesis yaptık”
Süt ve süt ürünleri sektöründe başta olmak üzere gıda sanayinde kaç firmaya çözüm sunuyorsunuz?
Bugün itibariyle yenilenen, sıfırdan yapılmış ve halen montajı devam etmekte olan 200 üzerinden tesis yapmış bulunmaktayız. Ölçeği ve büyüklüğü ayırt etmeksizin her firma ve her proje bizim için yüksek önem taşımaktadır. Bilinirlik açısından sektörde referans olarak belirtebileceğim; Ak Gıda, Ortaklar / Aydın, Ülker Bisküvi / Esenyurt/ İstanbul, Kaanlar Süt / Malkara, Aytaç Süt ve Süt Ürünleri / Tokat, Tahsildaroğlu Süt Ürünleri / Çanakkale, Bahçıvan Gıda / Kırklareli, Panagro (Konya Şeker) / Konya, Muratbey Gıda ve Süt Ürünleri / Uşak, Bedsan Süt / Batman. Bu listeye ekleyemediğim ve çalışmış olduğumuz firmalara şimdiden teşekkür ediyorum. Web sitemizde güncel olarak tüm referanslarımızı yayınlamaktayız.
 
Firma olarak kaç ülkeye, ne kadarlık ihracat yapıyorsunuz?
Camelyaf Takviyeli Polyester Levha üretiminde hem üretim kapasitesi hem de ciro bakımından şu anda dünya çapındaki üreticiler sıralamasında dördüncü sırada olan Fibrosan A.Ş., aktif olarak 5 kıtada 65 ülkeye ürünlerini ihraç etmektedir. Ana ihracat pazarlarımız Kuzey Amerika, İngiltere, Almanya, İskandinav ülkeleri, Kore, Çin, Brezilya dahil uzak pazarlarda da varız. İlerleyen yıllardaki hedeflerimiz dünya pazarındaki diğer üreticiler arasında daha üst sıralara çıkmaktır.
 
Kısa ve uzun vadede firmanızın hedefleri ve yeni yatırımları neler olacak?
Kısa vadedeki en önemli yatırımımız ve hedefimiz yeni üretim hattımızın 2017’nin ikinci yarısı itibariyle aktif hale getirerek üretim kapasitimizde %40’lık bir artış sağlanmasıdır. Şu an bu amaç için son dönemeçlerdeyiz ve yakın bir zamanda bu başarıya ulaşmayı hedefliyoruz. Bu yıl içinde 2016 ihracat rakamlarımız ile Türkiye’deki ilk 1000 ihracatçı firma arasında yer almamız bizler için büyük bir gurur olmuştur. Bu yıl daha üst sıralara çıkmak ve sürdürülebilir kalite anlaşıyla ihracat odaklı büyümemize devam edeceğiz. Uzun dönemde ise firma vizyonumuz çok uluslu bir üretici haline gelmektir. Bu yüzden yurtdışı yatırım olanaklarını değerlendiriyoruz.
 
CTP levhaların avantajları
Küf, mantar, bakteri üretmeyen hijyenik yüzey, kolay temizlenme, leke tutmama, dezenfektanlara
tam uygun kimyasal dayanım, antikorozif yapı, darbelere ve mekanik etkilere dayanım,
yüksek nem dayanımı, düşük ısı iletkenliği ve yüksek termal dayanım, montaj kolaylığı, normal koşullarda bakım gerektirmeme, çok büyük alanlarda sorunsuz uygulama, yüksek estetik.