Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Billur Tuz, Avrupa Tuz Üreticileri Birliği’ne üye oldu

EuSalt - European Salt Producers’Association (Avrupa Tuz Üreticileri Birliği)’nin Brüksel’de yapılan Genel Kurulunda üyeliğe kabul edilen Türkiye’nin lider tuz üreticilerinden Billur Tuz, birliğin 25. üyesi oldu. Billur Tuz, 53 yıldır kalite, çevre ve hijyene verdiği önem ile toplumsal bilinçlendirme ve katkı çalışmaları ile üyeliğe hak kazandı.
 




Billur TuzAvrupa’daki en büyük tuz üreticilerini çatısı altında toplayan EuSalt - European Salt Producers’Association’ın (Avrupa Tuz Üreticileri Birliği) Billur Tuz’u üyeliğe kabul etti. Türkiye’de tuz deyince akla gelen ilk marka olan Billur Tuz, Brüksel’de yapılan Genel Kurul’da, tuz sektörünün uluslararası temsilcisi olan Avrupa Tuz Üreticileri Birliği’nin 25. üyesi oldu. EuSalt tuz sektöründe kaliteli üretim, enerji ve kaynak verimliliği, biyoçeşitliliğin korunması dahil olmak üzere birçok alanda en iyi uygulamaları teşvik etmenin yanında toplumsal bilinç ve farkındalık kazandırmak için kuruldu. 
 
Türkiye'nin ilk ve en büyük rafine tuz fabrikası Billur Tuz’un 53 yıldır kalite, çevre ve hijyene özen göstererek, yüksek kapasite ile üretim yaptığını vurgulayan Billur Tuz Genel Müdürü Mutlu Mermer, Avrupa Tuz Üreticileri Birliği’nin üyeliğine kabul edilmekten gurur duyduklarını ifade etti. Mermer; “EuSalt - European Salt Producers’Association’a üye olmak için gerekli tüm kriterleri taşıdığımız için Brüksel’de yapılan Genel Kurul’da üyeliğe kabul edildik. Tuz endüstrisinin en önemli kuruluşlarından olan böyle bir uluslararası birliğe üye olmak hem şirketimiz hem ülkemiz açısından büyük önem taşıyor. Türkiye’yi böyle bir platformda temsil edeceğimiz için büyük gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.
 
Billur Tuz Hakkında
Türkiye'nin ilk ve en büyük rafine tuz fabrikası rafine Billur Tuz San. A.Ş. 1964 yılında İzmir'de faaliyete geçmiştir. Aynı zamanda Türkiye'nin tek rafine deniz tuzunu üreten, Rafine Billur Tuz San. A.Ş. ham tuz ihtiyacının tamamını, İzmir Çamaltı Tuzlası'ndan karşılamaktadır. Çamaltı Tuzlası çevre kirliliğinden etkilenmeyen bir bölge olan İzmir Kuş Cenneti'nin yanında yer almaktadır. Türkiye'nin rafine tuz alanında en iyi, en güvenilir ve sektörün her zaman tartışılmaz lideri olan Billur Tuz, yıllık 12.000 ton olan kapasitesini, günümüzde kurulu 4 rafine tesisi ile 200.000 tona çıkartmıştır. 53 yıldır kalite ve hijyene özen göstererek, Türk damak tadına uygun olarak üretilen Billur Tuz, farklı ve zengin ürün çeşitliliği mutfaklarımızın ve sofralarımızın tuzu olmaya devam edecek.