Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
ULMA paketleme makinelerinde Türkiye’de referans noktası olacak

İleri teknoloji paketleme makineleri ve ekipmanlarında dünyanın önde gelen üreticilerinden ULMA Packaging, yarım yüzyılı aşkın deneyimini 3 yıldır ULMA Ambalaj Makineleri adıyla Türkiye ile buluşturuyor. Sektörlerinde küresel piyasalarda referans marka olduklarını ve bu özelliklerini Türkiye’de de sergilemeyi hedeflediklerini belirten ULMA Ambalaj Makineleri Genel Müdürü Güneş Özmen ile portföylerinde yer alan ürünleri ve geleceğe dönük projeleri hakkında konuştuk




UlmaGüneş Bey dilerseniz söyleşimize ULMA Packaging’in global çalışmalarından başlayalım. Ne tür çalışmalar yapıyorsunuz?
ULMA Packaging, 1961 yılından bu yana kendini paketleme ekipmanlarının tasarımı ve üretimine, ayrıca satış öncesi ve sonrası hizmetlerine adamıştır. Bunu gerçekleştirmek için en gelişmiş tasarım ve üretim tekniklerini kullanıyoruz. Piyasadaki en geniş çeşitlilikteki makine ve uygulamaları unuyoruz. Yüksek niteliklere sahip profesyonellerden oluşan ekibimiz, müşterilerimizin ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlanmış çözümler sunmaktadır. İnovasyon, kalite ve hizmet konusunda kararlılık gösteriyor ve müşterilerimizin ürünleri için katma değer sağlamayı görev biliyoruz. 8 şirkette hizmet veren 4 binin üzerinde çalışanı barındıran bir şirketler grubu olan endüstriyel ULMA Grubu’nun bir parçasıyız. Şirketimizin öne çıkan özellikleri şöyledir:
 
Yerel odaklı küresel organizasyon
Yerel hizmete verdiğimiz önem sayesinde dünya üzerinde geniş bir alanda varlık gösteriyoruz. 20 ülkedeki doğrudan yatırımlarımız ve 50’nin üzerindeki distribütörlerimiz sayesinde dünyanın her köşesine ulaşıyor ve her bir bölgenin kendine özgü zorluklarına uygun olarak etkin hizmet veriyoruz. Dünyanın her yerinde müşterilerimizin daima hizmetindeyiz.
 
Özgün şirket hedefleri konusunda bağlılık gösteren nitelikli personel
1.300’den fazla çalışanımız ile dünyanın dört bir yanında varlığımızı sürdürüyoruz. Sürekli eğitim ve beceri gelişimi politikamız ile güvenilir ve verimli makineler üretmek için vasıflarımızı en yüksek seviyede tutuyoruz. ULMA’da iş güvenliği ve motivasyona öncelik verilen bir ortamda gelişim imkanları sağlıyoruz. Önceliğimiz müşterilerimizle mümkün olduğu kadar çok işbirliği yapmaktır. Servis ve müşteri desteği hizmetimizi geliştirmek için sürekli çalışıyoruz. ULMA’nın servis konusundaki avantajlarına örnek olarak; uzman teknisyenler tarafından verilen eğitimleri, yüksek verim sağlamak için önleyici bakım hizmetlerini, kaliteli yedek parçalar ve hızlı teslimatı, özel uzmanlar ile yerinde teknik desteği, makinelerin iyileştirilmesi ve model yükseltme imkânını sayabiliriz.
 
İlk andan itibaren dikkat, ilgi ve danışmanlık
Kuruluşumuzun tüm birimleri tek bir amaçta birleşiyor. Bu da toplam müşteri memnuniyetidir. Müşterilerimizi dikkatli bir şekilde dinliyor, ihtiyaç ve önceliklerini belirliyor ve tüm faaliyetlerimizi memnuniyetlerini sağlamak, ihtiyaçlarına en uygun çözümü bulmak üzere çalışıyoruz.
 
Teknoloji ve ürün yenilikleri
Kendimize ait teknoloji merkezimiz ULMA Packaging Teknoloji Merkezi’nde 50’den fazla mühendis çalışmakta ve çeşitli araştırma projelerinde işbirliği yapmaktadır. Hizmetleri kolaylaştıran ve müşterilerimiz için somut faydalar ortaya koyan çözümler geliştirmek amacıyla inovasyon yapıyoruz. Uzun yıllar boyunca pazar ile ilgili olarak edindiğimiz bilgiler ve yüksek niteliklere sahip ekibimiz uygun fiyatlarla maksimum seviyede teknoloji ve tasarım ortaya koyulmasını garanti ediyor. Güvenilirlik ve etkinlik İnovasyon konusundaki kararlılığımız üstün kalitede ve yüksek güvenilirlik seviyesinde paketleme ekipmanlarının üretimi konusunda bizi dünyada referans konumuna getiriyor. Üretim süreçlerimizde toplam ekipman verimliliği (OEE) sonuçlarınınoptimal olmasını temin eden onaylanmış kalite yöntemleri kullanılıyor. Tüm makinelerimiz CE belgelidir.
 
ULMA Packaging’de paketlemenin gıda güvenliğinin temin edilmesi açısından son derece önemli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle makinelerimizin her birini tasarlarken, yüksek seviyede kararlılık ve özen gösteriyoruz. Makinelerimizde ürünün tüketim esnasında arzu edilen özelliklerini muhafaza etmesini sağlayan en gelişmiş paketleme tekniklerini kullanıyoruz. Hijyenik tasarımlarımız kir ve bakteri birikimini engellemeye ve kolaylıkla temizleye yardımcı olur.
 
Güneş ÖzmenÇevre konusunda duyarlıyız
Ürünlerimizin tamamı paketleme sürecinde verimli bir şekilde çalışacak ve film, gaz, hava ve enerji tüketimini optimize edecek şekilde tasarlanıyor. Depolama ve taşıma maliyetlerini azaltmak amacıyla minimum paket hacmine ihtiyaç duyulmasını sağlıyor, çevre konusunda yaratabileceğimiz en küçük etkiye bile önem veriyoruz. 
 
Anahtar teslimi paketleme hatları
Paketlerimiz ürünlerin kalitesini korur ve muhafaza eder. Piyasadaki en geniş paketleme çözümlerine sahibiz ve her müşterinin ürününe uygun doğru paketleme çözümünü bulacağını garanti ediyoruz. ULMA olarak her zaman müşterimizin ihtiyacı olan çözümü sunuyoruz. ULMA Packaging, 2014 yılında 0 kendi iştiraki olan ULMA Ambalaj Makineleri San. ve Tic. Ltd. Şti.’yi kurmuştur.
 
ZENGİN ÜRÜN GAMI
Türkiye pazarında 3 yıldır faaliyet gösteriyorsunuz. Gıda sektörüne sunduğunuz başlıca ürünleriniz ve çözümlerinizden bahsedebilir misiniz?
Flowpack, Thermoform, Hazır Tabak Kapatma (Traysealer), Dikey (Vertical), Shrink, Sleeve Paketleme makinelerimiz ve ayrıca Hat Öncesi & Hat Sonrası Otomasyon Sistemlerimiz ile Satış, Teknik Servis, Yedek parça ve Bakım sözleşmeleri konularında çözüm üretmekteyiz. Ürün gamımızda; Tam otomatik paketleme sistemleri, Flow Pack paketleme makineleri (HFFS), Termoform paketleme makineleri, Hazır Tabak Kapatma paketleme makineleri, Dikey paketleme makineleri (VFFS), Shrink ve Sleeve paketleme makineleri, denetim sistemleri, konveyör sistemleri ve robot modülleri bulunuyor.
 
Flow Pack: Dünyadaki en büyük flow pack paketleme makinesi üreticilerinden biriyiz. Yüksek hızda paketleme yapabilen makineler ve taze ürünlere yönelik Modifiye Atmosfer Paketleme makineleri dahil olmak üzere geniş ürün yelpazesine sahibiz.
 
Thermoform: Termoform paketleme makineleri alanında global bir referansız. Makinelerimiz ileri seviyede güvenilirlik, son teknoloji ve yüksek verim özelliklerine sahiptir. Gıda güvenliğinin son derece önemli olduğu sektörler için özel olarak tasarlanmış, temizlenebilen ve yıkanabilen hijyenik makinelerden oluşan tam seri paketleme makineleri üretiyoruz.
 
Hazır Tabak Kapatma: Tabak kapatma makinelerimiz yüksek kapasite, üstün yapıştırma kalitesi ve kolay temizlenme özellikleri ile bilinmektedir. Yarı otomatik makineler, yüksek çıktı kapasiteli, çift hatlı tabak kapatma makineleri ile piyasanın en geniş çeşitlilikteki makinelerine sahibiz.
 
Dikey Paketleme: Dikey paketleme makinelerimiz tüm dünyada dayanıklık, kolay kullanım ve farklı üreticilerin çok kefeli terazi sistemleri ile entegre edilebilen kapasite özellikleriyle tanınmaktadır. Çeşitlerimiz arasında fasılalı ve sürekli modeller mevcuttur.
 
Shrink: Her türlü ürünün paketlemesinde kullanılan shrink film ile yüksek esneklik sağlanan otomatik makineler. Shrink paketleme farklı ürünlerin bir araya getirilmesini sağlar, koruma ve zengin sunum imkanı verir.
 
Tam Otomatik Paketleme Hatları: Paketleme tesislerindeki otomasyon projelerinin amacı tam otomatik paketleme hatlarının tanımlanması, tasarlanması, üretilmesi ve uygulanmasıdır. Kendi “robotik” sistemlerini üreten ULMA Packaging olarak hat öncesi ve hat sonrası çözümlerimiz ile paketleme hatlarında toplam entegrasyonu amaçlıyoruz.
 
Automation - UlmaHER TÜRLÜ GIDAYA UYGUN PAKETLEME ÇÖZÜMLERİ
ULMA olarak gıda ve ambalaj sektöründe kaç firmaya hizmet veriyorsunuz?
Başlıca hizmet verdiğimiz sektörler arasında; kırmızı et ve et ürünleri, kanatlı et ve et ürünleri, süt ürünleri, taze meyve ve sebze, balık ve deniz ürünleri, unlu mamuller, hazır yemek, şekerleme-helva- enerji barları üreten firmalar olarak sayılabilir. Geniş ürün yelpazesi sayesinde ULMA Packaging farklı kapasitelerde çalışan firmalara en doğru çözümü sunabiliyor. Çözüm sunarken evrensel tecrübesi ile ürüne ve uygulamaya özel paketleme makine ve sistemleri tasarlıyor ve üretiyor. Satış öncesi ve sonrası hizmetleri konusunda uzman kadrosunun detaylı yaklaşımıyla doğru paketleme tipi seçiminden bakım hizmetlerine kadar A’dan Z’ye hizmet veriyor.
 
Yakın gelecekteki hedeflerinizi bizimle paylaşabilir misiniz?
ULMA Ambalaj Makine olarak İstanbul merkezli teknik servis ekibimiz satış sonrası hizmetleri veriyor ve yedek parça stoğu tutuyoruz. Kısa vadede potansiyel müşteri sayımızı artırarak, daha fazla yatırımcıya ulaşmayı ve sunduğumuz çözümler hakkında bilgi paylaşımında bulunmayı hedefliyoruz. Uzun vadede ise, paketleme denince dünyada olduğu gibi Türkiye’de de akla ilk gelen çözüm ortağının ULMA Packaging olmasını arzuluyoruz.
 
DÜNYA GENELİNDE REFERANS KONUMUNDAYIZ
Şirket olarak ULMA Packaging’in Türkiye şubesi olmalarından dolayı şu an için sadece iç pazarda hizmet verdiklerini kaydeden Güneş Özmen, “ULMA Packaging olarak üstün teknoloji paketleme ekipmanı ve sistemlerinin tasarlanması konusunda tüm dünyada referans konumundayız. 20 ülkedeki doğrudan yatırımlarımız ve 50’nin üzerindeki distribütörümüz sayesinde dünyanın her köşesine ulaşıyor ve her bir bölgenin kendine özgü zorluklarına uygun olarak etkin hizmet veriyoruz. Şirketimizin global piyasada 50 bin adetin üzerinde makinesi bulunmaktadır” dedi.