Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
WorldFood İstanbul sektör profesyonellerini bir araya getirecek

ITE Turkey Gıda Grup Direktörü Semi Benbanaste ile 7-10 Eylül tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek WorldFood Fuarı hakkında konuştuk.
 




Worlffood25. Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı WorldFood Istanbul hangi tarihler arasında nerede düzenleniyor? Fuar hakkında detaylı bilgi verebilir misiniz?
25. Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı WorldFood Istanbul 7 - 10 Eylül 2017’de Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde sektör profesyonellerini bir araya getirecek. Sürekli gelişen ve büyüyen gıda sektörü, bu yıl yine WorldFood Istanbul’da tüm yönleriyle ele alınacak. Gıda sektörünün ihracat kapısı WorldFood Istanbul;  25 yıllık tecrübesi ve deneyimiyle tüm ilgili profesyonellerin buluşma noktası olacak.  Sektöre yönelik konferanslar, geçtiğimiz yıl da profesyonellerin bir araya gelme alanı olan Perakende ve Zincir Market İş Görüşmeleri (Retail Center), Aşçılar Derneği’nin hazırlayacağı özel şov ve etkinlikler ve yurt dışı heyet katılımları fuarda ziyaretçileri bekliyor olacak. 
 
WorldFood Istanbul bu yıl çeyrek asrı deviriyor. Bu yılki fuara ilişkin hedeflerinizi öğrenebilir miyiz?
Bu yıl 25. kez gerçekleştireceğimiz WorldFood Istanbul’da sektörün öncülerini bir araya getirmeyi planlıyoruz. Katılımcıların yüz yüze görüşerek sıcak ilişkiler kurduğu,  yeni pazarlar ve yeni müşteriler için oldukça verimli bir platform olan fuarımız her yıl olduğu gibi 2017 yılında da sektöre katkı sağlamayı hedefliyor. WorldFood Istanbul, bu yıl birbirinden ilgi çekici etkinliklerle de dikkatleri üzerine çekecek. 
 
Worldfood salon25. WorldFood Istanbul’da yer alacak ürün grupları ile ilgili bilgi verebilir misiniz?
WorldFood Istanbul 2017, 4 gün süresince içecek, süt ve süt ürünleri, et ve tavuk ürünleri, yaş meyve ve sebze, deniz ürünleri, dondurulmuş ürünler, temel gıdalar ve yağlar, şekerli mamüller, unlu mamüller ve kuruyemiş ve gıda bileşenleri başta olmak üzere pek çok ürünün yer alacağı katılımcı profiline ev sahipliği yapacak.
 
Fuara bu yıl yoğun bir ilgi bekliyor musunuz? Sayısal anlamda katılımcı ve ziyaretçi beklentiniz nedir?
WorldFood Istanbul’da bu yıl 500’ün üzerinde katılımcı bekliyoruz. Ayrıca 2 binden fazlası yabancı olmak üzere 15 binin üzerinde ziyaretçi beklentimiz var.
 
25. WorldFood Istanbul’un katılımcı ülkelerinden örnekler verebilir misiniz?
Bu sene fuarımızda Afganistan, Arnavutluk, Birleşik Krallık, Bulgaristan, Cezayir, Fas, Filistin, Hindistan, İran, İspanya, Katar, Kore, Kosta Rika, Malezya, Meksika, Moldova, Pakistan, Sri Lanka, Tayland, Tunus ülkelerinden katılımcı firmalar yer alıyor. Bunlardan Meksika, Kore, Çin, Cezayir, Sri Lanka, Peru ve Tunus Toplu katılım gerçekleştirecekler.
Aynı zamanda bu sene gerçekleştireceğimiz Perakende ve Zincir Market İş Görüşmelerine (Retail Center), Birleşik Arap emirlikleri, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Sudan’dan süper market zincirlerini katılımcılarımız ile ikili görüşme yapmaları için getiriyoruz. Ayrıca, Rusya, Ukrayna, KKTC, Sudan, Katar, BAE, Tunus, Fas, İran, Lübnan, Ürdün, Filistin, Bahran, Afganistan, Hindistan, Mısır başta olmak üzere Orta Doğu ve Avrupa’dan uluslararası satın alma heyetleri getiriyoruz. Bunlara ek olarak şuana kadara başta Azerbaycan olmak üzere Vietnam’a kadar 107 ülkeden ziyaretçi de fuarımıza gelmek için kayıt oluşturmuş bulunuyor.
 
Gıda sektörünün oyuncuları WorldFood Istanbul’u niçin ziyaret etmeliler?
WorldFood Istanbul, Türkiye'nin en son yiyecek ve içecek trendlerini, yeni ürünleri veya yeni iş ortaklarıyla tanışma fırsatlarını tek bir çatı altında sunuyor. Fuarda, uluslararası ve yerli firmalara erişim, tedarikçilerle ve üreticilerle ilişkileri geliştirme imkânı da bulunuyor.
Ziyaretçiler, WorldFood Istanbul’da etkinlikler, konferanslar, seminerler ve toplantılarla dolu kapsamlı bir iş programı bulabilir. Perakende ve Zincir Market İş Görüşmeleri (Retail Center), 2017 yılında da şirketlerin uluslararası perakende zincirleri ile bire bir görüşmeler yapabilecekleri bir alan olmaya devam ediyor.
 
Uluslararası satın alma heyetinin ağırlanacağı ve B2B iş görüşmelerinin organize edileceği Retail Center alanı, satın alma heyetleri ile farklı işbirliklerini mümkün kılacak. Türkiye'nin dünyaya açılan gıda vitrini olma özelliği taşıyan WorldFood Istanbul, bu yıl birbirinden ilgi çekici etkinlikleriyle de dikkatleri üzerine çekecek. Fuarın şov alanında yer alacak olan Aşçılar Derneği, etkinlik süresi boyunca ünlü şef ve aşçıları ağırlayarak, pişirme sanatının ilginç detay ve özel sunumlarını ziyaretçilerle paylaşacak. Etkinliğe, The International Taste & Quality Institute - İTQİ ile birlikte katılan Aşçılar Derneği’nin standında ise geçmişten günümüze İTQİ - Üstün Lezzet Ödülü (Superior Tasta Award) kazanan yerli firmaların ürünleri sergilenecek. 
 
Bunun yanı sıra Aşçılar Derneği’nin standında yer alacak olan Üstün Lezzetler Ödülü Sergisi, şefler ve şömeliyelerden oluşan bağımsız bir kuruluş olan İTQİ’nin Üstün Lezzet Ödüllü Türk firmalarına ev sahipliği yapacak. Dünyanın dört bir yanından gelen tüketici yiyecek ve içecekleri test etme ve üstün lezzetli olanları tanıtma üzerine Belçika’da faaliyet gösteren İTQİ, aynı zamanda Aşçılar Derneği’nin şov alanında “Dünyada Superior Tasta Award” başlıklı bir konferans düzenleyecek.
 
“Gıda Satın Almasında Kalite Standartları”, “Perakendede Global Vizyon”, “Türk Gıda Kodeksi Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği hakkında bilgilendirme”, “Ceviz ve bakliyatın insan sağlığına faydaları” ve “Sorumlu Tedarik = Sürdürülebilir Tarım, Ürettiğimiz her üründen sorumluyuz” konularını içeren konferanslar da katılımcılara gıda sektörü hakkında detaylı bilgi akışı sağlayacak. Bölgenin soğuk zincir sektörüne yönelik ilk uzmanlaşmış etkinliği olma özelliğini taşıyan ColdChain Expo Eurasia özel bölümünde ise Soğuk Zincir Hizmetleri, Soğuk Nakliyat ve Ekipmanları, Soğuk Depolama ve Ekipmanları konusunda faaliyet gösteren firmaların en son ürün, hizmet ve teknolojileri ziyaretçilerle bir araya getirilecek.
 
ColdChain Eurasia’nın katılımcıları, gıda tedarik zincirinin tamamını kapsıyor ve gıda üretimi ve tedariki, meyve ve sebzeler, et ve süt ürünleri, deniz ürünleri ve balık, dondurulmuş ve soğutulmuş ürünler, tarım ve bahçıvanlık, toptan satış, dağıtım ve perakende satış ve ulaşım alanlarında hizmet sunacak.
 
ITE Group ve ITE Turkey yapılanmasını kısaca değinebilir misiniz?
Uluslararası fuarcılık şirketi ITE Group’un Türkiye Ofisi olan ITE Turkey, Türkiye’nin lider sektörlerinde lider fuar organizasyonları düzenliyor. ITE Turkey; YEM Fuarcılık, EUF - E Uluslararası Fuar Tanıtım Hizmetleri ve Platform Uluslararası Fuarcılık şirketlerinden oluşuyor. Yapı, turizm, kozmetik, gıda, demiryolu teknolojileri, raylı sistemler ve lojistik sektörlerinde Türkiye’nin lider fuarlarını düzenleyen ITE Turkey gücünü, Türkiye ve bölgedeki deneyiminin yanı sıra grup şirketleri arasında yer aldığı ITE Group’un küresel ağından alıyor. 
 
20 ülkede 32 ofisi, bini aşkın deneyimli personeliyle dünya çapında yılda 240’ı aşkın fuar ve konferans düzenleyen ITE Group Plc.’nin Türkiye ofisi olan ITE Turkey, fuarcılık sektöründeki güçlü küresel ağını, içinde yer aldığı her bir sektöre aktararak, düzenlediği fuarlarda yeni iş, işbirliği ve satınalma fırsatları yaratıyor.