Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Ucuz et için BİM ve A101 ile sözleşme imzalandı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, uygun fiyattan et satışı için BİM ve A101 ile sözleşme imzalandığını duyurdu.




kırmızı etGıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, dana kıymanın kilosunu 29 TL, dana kuşbaşının kilosunu 31 TL’den satmayı taahhüt eden ulusal zincir marketlere ESK tarafından dana karkas et satışı yapılacağını söylemişti.Hükümet enflasyondaki yüksek seyrin ana nedenlerinden biri olan gıda fiyatlarını düşürmek üzere son dönemde çeşitli adımlar atıyor. TÜİK verilerine göre enflasyon sepetinde en büyük ağırlık yüzde 21.77 ile gıda kaleminde bulunuyor.
 
Tarım Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, uygun fiyatlı kırmızı etin, en geniş tüketici kitlesine ulaştırılması amacıyla Türkiye’nin bütün illerinde satış noktası bulunan ulusal market zincirlerinde en uygun fiyatla kıyma ve kuşbaşı et satışı yapılmasının hedeflendiği belirtilerek, bu kapsamda yapılan duyuruya sekiz firmanın başvurduğu ifade edildi.
 
Açıklamada, “Kurumumuzca oluşturulan komisyon tarafından bu sekiz firmanın başvurusu değerlendirilmiştir. Yapılan değerlendirme neticesinde A101 ve BİM firmalarının başvurularının, belirlediğimiz kriterlere uygun olduğu tespit edilmiştir. Söz konusu iki firmayla sözleşmeler imzalanmıştır. Sözleşme gereği, bu firmalara kurumumuzdan karkas et sevkiyat işlemlerine bugün itibariyle başlanacaktır” denildi.
 
Kaynak: Sözcü Gazetesi