Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Baykon’dan Ar-Ge merkezi hamlesi

Baykon Tartım, Tuzla'daki birimini Ar-Ge merkezine çevirdi. 
 




Baykon Ar-GeEndüstriyel  tarım sistemlerinin önde gelen kuruluşlarından Baykon Tartım, Tuzla'daki birimini Ar-Ge merkezine çevirdi  Yaklaşık bir yıl önce Ar - Ge ve inovasyon verimliliklerini yükseltmek, yetkin insan kaynağına daha fazla yatırım yapmak, ulusal ve uluslararası Ar - Ge programlarına katılmak, üniversite işbirliklerini artırmak ve fark yaratan yeni ürünler geliştirmek hedefleriyle Ar-Ge Merkezi başvurusu yapma kararı aldıklarını belirten Baykon Tartım Ar-Ge Merkezi Müdürü Soner Leventoğlu, “Tuzla – Tepeören’deki merkezi için başvuru sürecini başarıyla tamamladıklarını açıkladı. 
 
Bu kararla şirket içinde belli aşamalardan oluşan AR-GE Merkezi Programı başlatıldığını ifade eden Leventoğlu, “İlk aşama da Ar-Ge Merkezi yetkinlik modelini kurduk. Şirketi inovasyon, teknoloji Ar-Ge şirketi haline getirmeyi hedefleyen bu yetkinlik modelinin tüm yapı taşlarına ilişkin alt projelerde çalıştık. İkinci aşamada ise, Ar - Ge Merkezi yapısını, uçtan uca, hiç el değmeden dijital platformda yönetmeyi sağlayan IT altyapısını kurduk. Ar-Ge personelinin Ar-Ge Merkezi’ne giriş yaptığı andan itibaren, merkez içerisinde geçirdiği zamanı izleyen, proje yönetim sistemi ile entegre çalışan ve tüm verilerin bordro ve finansal sistemlere otomatik aktığı, tüm raporların otomatik çekildiği ve gerçek zamanlı izlenebilen bir altyapıyı kurduk” dedi. 
 
Fiziksel olarak yapılan hazırlıkların IT altyapısı ile birleştirilerek tüm sisteme entegrasyonunun sağlanmasının üçüncü aşama olduğunu söyleyen Soner Leventoğlu, Bakanlığa yapılan Ar-Ge Merkezi başvuru dosyasının hazırlanmasıyla da başvuru sürecini tamamladıklarını ifade ederek, “Başvuru sürecinin başarıyla tamamlanması sonucu Tuzla’daki merkez, 15 Aralık 2017 itibarıyla Baykon Ar-Ge Merkezi olarak tescillendi” ifade etti. Halen büyüyen kadrosuyla faaliyet gösteren Baykon Tartım Ar-Ge merkezinin gerçekleştireceği yeni projeler ve hizmetlerle daha da ilerleyeceğini anlatan Leventoğlu, “Ar-Ge Merkezi unvanı bize hem maddi hem de manevi olarak birçok katkılar sağlayacak. Devletin bize sağlayacağı teşvikler ile yeni projeler üretip birçok kişiye de iş imkânı sağlayacağız. Ayrıca akademik çevrelerle çalışmalarımız artacak ve teknolojimiz daha hızlı ilerleyecek” diye konuştu.