Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Teksüt ihracat yaptığı ülke sayısını 14’e çıkardı

Teksüt, yeni yıla ihracatını artırarak başladı. Ürün gönderdiği ülke sayısını 9’dan 14’e çıkaran firma, 2017’nin ikinci yarısında eklenen Katar ve Ürdün’den sonra Suudi Arabistan, Somali ve Moritanya’ya da ihracat yapmaya başladı.
 




TeksütTürkiye’nin köklü süt ve süt ürünleri kuruluşlarından biri olarak faaliyet gösteren Teksüt, ihracat açısından verimli bir yılı geride bıraktı. 2017’ye girerken ihracat ağına Tayvan’ı ekleyen ve ülke sayısını dokuza yükselten Teksüt, 2018’e girerken ülke sayısını yüzde 50 arttırarak 14’e çıkardı.
 
2017’nin ikinci yarısında Katar ve Ürdün eklenmişti. 2018 başı itibarıyla da Suudi Arabistan, Somali ve Moritanya, Teksüt’ün ihracat haritasına dahil oldu. Teksüt’ün ihracat haritası böylece şu ülkelerden oluştu: Amerika Birleşik Devletleri, Tayvan, Kosova, Libya, Kuveyt, Irak, Birleşik Arap Emirlikleri, Azerbaycan, Türkmenistan, Katar, Ürdün, Suudi Arabistan, Somali ve Moritanya.
 
Bu ülkelere başta beyaz peynir olmak üzere kaşar, krem, labne, lor ve sürülebilir beyaz peynir, koyun peyniri, süzme peynir, çubuk, misket, hellim, tulum peyniri ve tereyağı gibi en az 15 çeşit süt ürünü ihraç ediliyor. “Ülke sayısıyla birlikte bu ülkelerdeki hacmimizi de arttırmak istiyoruz” açıklamasını yapan Teksüt Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Arınık, “İlk aşamada ciromuzun en az yüzde 10’unu ihracattan elde etmeyi hedefliyoruz” dedi.
 
Ortadoğu’yu önemsiyoruz
Ortadoğu ve Kuzey Afrika coğrafyasında Türkiye açısından önemli fırsatların bulunduğuna dikkat çeken Arınık, “Bölge karışık gibi görünmekle birlikte buradaki ülkelerde yoğun nüfus ve kaliteli ürünlere yönelik arayış söz konusu. Dolayısıyla Teksüt olarak 2017’de bu bölgelere yoğunlaştık ve yoğunlaşmaya devam edeceğiz” bilgisini paylaştı.
 
20 yıldır ABD’ye ihracat yapıyor
1997’’den bu yana düzenli olarak Amerika Birleşik Devletleri’ne ihracat yapan Teksüt, geçen yılın başında da AB ülkelerine süt ürünleri ihraç edebilme izni alan sayılı Türk firmalarından biri olmuştu.
 
Türk süt ürünleri sektörü iyi işler yapıyor
Türkiye süt ürünleri sektörünün son derece kaliteli işlere imza attığını ve çarpıcı gelişme içinde olduğunu aktaran Cevdet Arınık, “Süt üretimi son 5 yıl içinde 12 milyon tondan 19 milyon tona çıktı. Ürün çeşitliliği giderek artıyor. İçeride olduğu gibi dışarıda ve özellikle de yakın coğrafyalarda daha sağlıklı toplumlar için süt ve süt ürünleri tüketimini arttırmalıyız” diye konuştu.