Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Baykon BakNET ile paketlenmiş ürünlerde kayıplara son

Endüstriyel tartım sistemleri sektörünün köklü firması Baykon tarafından üretilen BakNET İstatistiksel Kalite Kontrol – SQC yazılımı, eksik ve fazla dolum risklerine karşı gıda sanayicilerini koruyarak, kayıplarına engel oluyor.
 




Baykon görselBaykon Endüstriyel Tartım Sistemleri; sahip olduğu tartım sektörü ile ilgili uluslararası sertifikasyonları, konusunda eğitimli personeli ve geniş ürün portföyünün desteklediği profesyonel çözümler ile Türkiye endüstriyel tartım sistemleri sektörünün en yenilikçi ve lider firmalar arasında yer alıyor. Uluslararası standartlarda onaylı ürünler üreten Baykon, kurulduğu günden bu yana tartım sektörünün dünya liderleriyle işbirliği yaparak, en yeni teknolojiyi yakından izliyor ve uyguluyor. Ürünlerini dünya kalite standartlarına uygun olarak ileri teknolojiyle üreten ve geliştiren Baykon’un ürünleri, başta Almanya olmak üzere ABD'den Çin'e kadar 90 ülkede satılıyor.
 
Baykon’un üretimini yaptığı BakNET İstatistiksel Kalite Kontrol–SQC yazılımı, hazır ambalajlı ürünlerin net ağırlıklarını, dolum ve paketleme prosesi sırasında izliyor, otomatik olarak kayıt ediyor ve raporlanmasını sağlıyor. Böylelikle dolum ve paketleme proseslerinin anında kontrol edilmesine imkân veriyor. Bunun yanı sıra Baykon BakNET sayesinde kullanıcılar; hazır ambalajlı ürünlerin net ağırlıklarının takip edilmesi ve e-işaretlemesi ile ilgili yasal yönetmelikleri sağlayabiliyor, fazla tartımdan kaynaklanan ürün kayıplarını kontrol edebiliyor ve hatalı ambalajların firma imajı ile ilgili oluşturacağı risklere engel olabiliyor.
 
BakNET Sistemi ne tür avantajlar sunuyor?
· Dolum ve paketleme hat çıkışlarında, paketlenmiş ürün ağırlıkları henüz proses anında kontrol edebilir.
· Ağırlık bilgilerini otomatik kayıt ederek izlenebilirlik sağlayabilir ve e-işaretlemesi ile ilgili yönetmelik koşullarını sağlayabilir.
· Dolum prosesinin performansı ile ilgili ortalama ağırlık, standart sapma vb. istatistiksel raporlar alınabilir.
· Makine ayarı yapmak üzere operatörü yönlendirerek, hatalı doluma engel olunabilir ve hatalı dolum yapan makineler tespit edilebiliyor..
 
BakNET Bilgisayar kontrollü SQC İstatistiksel Kontrol Sistemi
Dolum operatörü PUE HY10 terminalinin dokunmatik LCD ekranı üzerinden kendini tanıtarak ürün seçimini yapıyor ve ürüne ait parti no, makine no bilgilerini girerek paketlenmiş ürünü belirlenen sayıda tartabiliyor. Operatör, tartım adımları ve tartım sonuçları ile ilgili olarak, PUE HY10 terminalinin renkli LCD ekranı üzerinden yönlendiriliyor ve bilgilendiriliyor. İmalat/kalite kontrol müdürü odasındaki merkez PC ekranından tartım işlemi anında metin ya da grafik formda izlenerek uygunsuzluklar anında raporlanabiliyor.
 
Ne eksik ne fazla
Eksik tartım:
-Hazır ambalajlı mamullerin ağırlık ve hacim esaslı miktar tespiti yönetmeliği 76/211/AT gereği suçtur.
-Firmanızın imajı adına ciddi bir risktir.
 
Fazla tartım:
-Ürün ve para kaybı, düşük verimlik demektir.
 
BakNET İstatistiksel Kalite Kontrol – SQC yazılımı, eksik ve fazla dolum risklerine karşı gıda sanayicilerini koruyarak, kayıplarına engel oluyor.