Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
İzlediğimiz diziler akşam menüsünü belirliyor

Her akşam yayınlanan birbirinden farklı diziler ve programlar haftanın gündemini belirlerken, akşam yemeği tercihlerimizi de etkiliyor.
 




Yemek sepeti görselTelevizyon tutkunları her akşam birbirinden heyecanlı programların karşısındaki yerini alıyor. Türkiye; dram, aksiyon, aşk, macera dolu dizileri ve programları akşam yemekleriyle keyiflendiriyor. Yemeksepeti, 2018’in başından bugüne kadar en çok izlenen diziler ve programlar sırasında verilen yemek siparişlerindeki farklılıkları inceledi. Yemeksepeti’nin verilerine göre, reyting rekorları kırılan prime time kuşağı sırasında verilen ortalama sipariş sayısı günün diğer saatlerine göre artış gösteriyor.
 
Çukur’da olduğumuz günler evde kokoreç partisi verdik
Haftanın ilk günü, televizyon ekranlarındaki diziler aksiyon dolu dakikalar vadediyor. Bu sezonun başarılı dizilerinden Çukur, rakipleri Söz ve Siyah Beyaz Aşk’ta da gerilim ve heyecan dolu dakikalar yaşanıyor. İzleyiciler Çukur sırasında kendisini sokak lezzetleriyle ödüllendiriyor ve haftanın diğer günlerine göre kokoreç siparişleri yüzde 7 oranında artıyor. Kokorecin ardından ise yüzde 5 artışla pilav ve çiğ köfte geliyor.
 
Merve cheesecake yaptı, sipariş oranları arttı
Salı günlerinin popüler dizisi Ufak Tefek Cinayetler’de entrikaların kraliçesi Merve’nin yaptığı iştah açan frambuazlı cheesecakeler, Yemeksepeti’nden dizinin saatlerinde verilen cheesecake siparişlerini yüzde 8 arttırdı.
 
Tarihe yolculuk yaparken mantı siparişlerini arttırdık
Çarşamba akşamları tarihe yolculuk yaptıran Diriliş Ertuğrul Osmanlı döneminden bugüne sofralarımızdan eksik olmayan, yoğurduyla salçasıyla damakları taçlandıran mantı siparişlerini yüzde 10 oranında arttırdı.
 
Zap yaparken ne yiyeceğimize karar veremedik
Perşembe günü ise diziler arasında en büyük çekişmenin yaşandığı gün… Vatanım Sensin, bu senenin yıldız dizilerinden Bizim Hikaye, ATV’nin başarılı dizisi Kanatsız Kuşlar ve Show TV’de yeni yayınlanmaya başlayan Yuvamdaki Düşman arasında zap yapıyorlar. İzleyicilerin siparişleri de perşembe akşamları çeşitlilik gösteriyor. Dönerden sandviçe, tavuk yemeğinden makarnaya ve köfteye kadar akşam yemeği tercihlerimizde de birbirinden farklı lezzetlere yöneliyoruz.
 
İstanbullu Gelin’de konaklara layık sofralar kurduk
Cuma günlerini sakin bir şekilde evde geçirmek isteyenlerin gözde dizisi İstanbullu Gelin olurken, izleyiciler İstanbullu Gelin sırasında konaklara layık sofralar kurmak istiyor. Ailecek kalabalık sofraları tercih edenler Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerine yöneliyorlar. Zeytinyağlıdan et yemeğine, çeşit çeşit mezelerden salatalara kadar soframızı donatıyoruz ve bu ürün grubundaki yemeklerin siparişlerini yüzde 11 arttırıyoruz.