Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Gıdanın profesyonellerine Alerjen Yönetimi Eğitimi

Alerjen Yönetimi Eğitimi ile gıda alerjenleri hakkında katılımcılara temel bir anlayış sağlanması hedefleniyor. 
 




AlerjenKarma Grup tarafından organize edilen Alerjen Yönetimi Eğitimi, 7 Mayıs Pazartesi günü İstanbul’da yapılacak. Selda Bayrakdar tarafından verilecek eğitimde; risk altındaki tüketicilerin nasıl etkiledikleri, alerjen yönetim sürecinde proseslerde alınması gereken teknik (yardımcı ekipman seçimi) önlemler, yasal gereklilikler, standartlar ve oluşturulması gereken plan hakkında çeşitli bilgiler verilecek. 
 
Sağlıklı ve güvenli gıdaların üretimi ve temininin, sağlıklı beslenmenin en temel ve vazgeçilmez unsuru olduğunu belirten Karma Grup Satış ve Pazarlama Koordinatörü Sinem Bahtiyar, “Bu amaçla gıda üreticileri tarladan sofraya gıda güvenliğini sağlamak ve müşterilerini üretilen ürünler ve içerikleri hakkında tam anlamıyla bilgilendirmeyi amaç edinmiştir. Fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik riskler dışında gıda güvenliği konusunda ele alınması gereken ve müşterilerin gıda güvenliği adına bilgilendirilmesi gereken diğer bir konu da alerjenlerdir. Alerjenler insan sağlığını kötü yönde etkileyebilirler ve bazı insanlar için ciddi hayati risk teşkil ederler, bu yüzden gıda üretiminde alerjenlerin doğru yönetimi, olası bulaşmaların önlenmesi ve ürünlerin etiketlenmesi büyük önem taşır. Bu eğitimde, katılımcılara gıda alerjenlerinin ve intoleranslarının tanıtılarak gıda güvenliği sistemlerinin içinde alerjen yönetiminin uygulama ilkelerinin neler olduğu, ilgili yasal düzenlemeler, ISO 22000, BRC-Gıda, IFS, FSSC 22000 programları dahilinde sistematik uygulamalar ve etiketleme gerekliliklerinde nelere dikkat edilmesi gerektiği anlatılacaktır” dedi.
 
Alerjen Yönetimi Eğitimi’ne dair detaylar ise şöyle:
 
EĞİTİMİN İÇERİĞİ
Üretimde ve tedarik zincirinde alerjen nitelikli malzemelerin yönetimi
Gıda alerjenleri ve intoleransları ve insan sağlığına etkileri
Çapraz bulaşmayı önlemek için gerekli olan hazırlama ve depolama önlemleri
ISO 22000, BRC-Gıda, IFS, FSSC 22000 standartları alerjen yönetimi beklentileri
Yasal gereklilikler ve etiketleme kuralları
Pratik ve örnek çalışmalar
 
KATILIMCI PROFİLİ: Üretim Bölüm Yöneticileri, Kalite Yöneticileri ve Çalışanları, Mühendisler
 
EĞİTİMİN SÜRESİ: 1 gün
 
EĞİTİM TARİHİ : 7 Mayıs 2018
 
EĞİTMEN: Selda Bayrakdar
 
İLETİŞİM: 0216 906 00 40 / info@karmalt.com