Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Yeni başkan Haluk Okutur

Simit Sarayı Onursal Kurucu Başkanı Haluk Okutur, Türkiye İhracatçılar Meclisi çatısı altında bulunan, İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı oldu.




Haluk Okutur18 Nisan Çarşamba günü Dış Ticaret Kompleksi’nde gerçekleştirilen İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği başkanlık seçimi; Simit Sarayı Onursal Kurucu Başkanı Haluk Okutur’un, üyelerin çoğunluk oyunu almasıyla sonuçlandı.
 
Seçim sonrası açıklama yapan Haluk Okutur, Türkiye’ye katma değer sağlayacak her alanda elini taşın altına koymaya hazır olduğunu belirterek,bunun yolunun da sektörde ihracat ve karlılığın artmasından geçtiğini söyledi.
 
Hükümetle ile tam koordineli çalışarak, AR-GE ve stratejik planlama çalışmalarını en geniş katılım ile yapacaklarını belirten Okutur, “Dünyaya yayılmış temsilcilikler tesis ederek küresel talebi gerçek zamanlı olarak takip edip üyelerimiz ile paylaşacağız, işleme-paketleme-markalama süreçlerinde küresel aktörler ile birlikte çalışacağız.” dedi.
 
Okutur konuşmasına şöyle devam etti: “Ülkemizin gıda ve tarım sektöründe, dünya liderliğine taşımak bir kaç kişinin başaracağı bir iş değil. Yalnızca hükümetin planlaması ve desteğiyle de olacak bir iş değil. Bunu ancak hep birlikte, en küçük ihracatçının bile dışında kalmadığı bir stratejik plan ile başarabiliriz. Buna, 2023 ihracat hedeflerimizi aşana kadar ve aştıktan sonra da devam edeceğiz.”
 
HALUK OKUTUR HAKKINDA
1959 yılında Gaziantep’te doğmuştur. ODTÜ’de İşletme eğitimi almıştır. Birçok Sivil Toplum kuruluşunda Yönetim Kurulu üyeliği yapmaktadır. 2016 yılına kadar Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı Simit Sarayı Yatırım ve Tic. A.Ş.’nin Onursal Kurucu Başkanlığını yapmaktadır. Okutur, Tarım’a destek, Çiftçiye destek, Ülkeye destek hedefiyle, 2012 yılında HSG Tarım’ı kurmuştur. Halen Rella Gıda’nın Yönetim Kurulu Başkanı olan Okutur,Türkiye’de ve yurt dışında birçok konferansta konuşmacı olarak yer almıştır.