Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Decopan hijyen panelleriyle kalıcı ve güvenli üretimi sağlıyoruz

Fibrosan A.Ş. Yapı ve Endüstriyel Uygulamalar Satış Müdürü Melih Saraçoğlu, üretimini yaptıkları Decopan Hijyen panelleriyle süt ve süt ürünleri tesislerinin uzun dönemli olarak hijyenik koşullarda üretimini gerçekleştirmelerini sağladıklarını belirtiyor.     
 




Fibrosan TadelleCTP levha sektörünün güçlü firmalarından Fibrosan A.Ş.’nin sektöründeki konumunuzdan bahsederek gıda sanayine yönelik sunduğunuz ürün ve hizmetlerden bahsedebilir misiniz?
Türkiye kompozit levha sektöründeki en eski aile şirketlerinden Yücel Grubu bünyesinde faaliyetlerine devam eden Fibrosan  A.Ş,, sektöründe Türkiye pazarının lideri olup, dünya CTP levha üreticileri arasından ilk 5’te yer almaktadır. Ayrıca Türkiye’deki ilk 1000 ihracatçı ve Ege Bölgesi’ndeki ilk 100 sanayi kuruluşu içerisinde yer alan firmamız, 2017 mali verilerine istinaden bir önceki yıla göre olan sıralamada daha üst sıralara yükselmiştir. Firmamız gıda sanayi tesislerinde kullanılmak üzere anti-bakteriyel, küf-mantar oluşumuna izin vermeyen, kolay temizlenebilir,  dezenfektanlara tam uygun kimyasal dayanım, antikorozif yapı, darbelere ve mekanik etkilere dayanımlı, yüksek nem dayanımlı hijyenik “cam elyaf takviyeli polyester levha” ve paneller üretmektedir.
 
BAKIM VE BOYAYA İHTİYAÇ KALMIYOR
Süt, süt ürünleri ve dondurma sektörüne yönelik üretimini yaptığınız ürünleriniz ve çözümleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz? 
Süt ve süt ürünleri üretimi yapan tesislerde karşılaşılan en başlıca sorun, sütün yapısında bulunan laktik asitin tesisteki mevcut yapıya (duvar, tavan) zaman içerisinde vermiş olduğu zarardır. Laktik asit ve ortamdaki yoğun yoğuşma mevcut yüzeylerde aşınmaya ve sonrasında aşınmış yüzeylerde paslanma, küf ve bakteri oluşumuna yol açmaktadır. Decopan hijyen ürünlerimizle kaplanmış duvar ve tavan sistemlerinde bu asitlere karşı kimyasal dayanımı, antikorozif yapısı gereği uzun yıllar herhangi bir bakım yapılmadan (boyama vb.) mevcut tesislerin hijyenik koşullarda daimi olarak çalışmasını sağlamaktadır. 
 
Melih SaraçoğluÜRETİMİN DEVAMLILIĞI GÜVENCE ALTINDA
Gıda sektörüne duvar ve tavan sistemlerine yönelik sunduğunuz ürünlerinizi Decopan Hijyen başlığı altında değerlendirebiliriz. Decopan hijyen grubundaki ürünlerinizden söz ederek, gıda sanayicilerine sağladığı avantajları açıklar mısınız?
Aktif olarak çalışan bir gıda tesisinin duvar veya tavan yapısının yenilenmesi gerektiğinde, Decopan hijyen panel ile mevcut tesisin yapısında herhangi sökme, yıkma vb. ağır harfiyat işlemleri yapılmadan tesisin kısım kısım bölümlerinin geçici zamanlarda durdurularak çok hızlı uygulamamaz ile yüzeyler hijyenik üretim yapmaya elverişli hale gelecektir. Hızlı uygulama ve mevcut eski yapının sökülmemesi sayesinde tesisin üretiminin devamlılığı sağlanmaktadır. Ayrıca yeni yapılacak bir gıda tesisindeki duvar veya tavanların Decopan hijyen panel sistemleriyle dizayn edilmesi durumunda, herhangi bir duvar sistemine (tuğla, gazbeton vs)  gerek duyulmaksızın demonte olarak gelen büyük ebatlı (2,40 mt * 8,50 mt veya 3,00 mt * 14,90 mt gibi) paneller hızlı şekilde montajı yapılarak inşaatın hızlı tamamlanmasını, inşaat giderlerinin düşürülmesini ve ileriki yıllarda oluşabilecek bina bakım,yenileme ve boyama giderlerinin oluşmamasını sağlayacaktır.  
 
Süt, süt ürünleri ve dondurma sektöründe 2017 ve bu yılın geride bıraktığımız döneminde tamamladığınız projeden söz edebilir misiniz? 
Bu yıl içinde tamamlanan projelerimizin başlıcaları arasında; Altınköy Süt, Sanset Gıda, Boyacıoğlu Süt, Gönenli Süt, Kaanlar Gıda, Ak Gıda, Ferrero Gıda bulunuyor. 
 
Fibrosan Sanset 2SANSET GIDA’NIN TERCİHİ DECOPAN PANELLER
Türkiye çikolatalı ve şekerli mamuller sektörünün önde gelen üreticilerinden Sanset Gıda A.Ş., Kırklareli tesisleri için Decopan hijyen panellerini tercih etti. Bu projenin detaylarını aktarabilir misniz? 
Öncelikle Sanset Gıda A.Ş.’ye Decopan hijyen panellerimizi tercih etmeleri ve bizlere olan güvenlerinden dolayı çok teşekkür ederim. Dondurma sezonunun yaklaşması nedeniyle bizleri en çok zorlayan faktör zamandı ve çok hızlı olmamız gerekiyordur. Tesisteki çikolata ve dondurma üretim, paketleme bölümlerini (yaklaşık 30 bin metrekarelik duvar alanını) hijyenik panellerimizle 110 gün gibi kısa bir sürede panel imalat ve montajını gerçekleştirdik. Son derece modern olarak dizayn edilmiş tesisteki ilave yeni bölümlerin kaplanmasına da aralıklı olarak devam etmekteyiz.
 
Firma olarak kaç ülkeye, ne kadarlık ihracat yapıyorsunuz? İhracatta etkili olduğunuz ve girmek istediğiniz pazarlar hangileri?
Şu an aktif olarak 5 kıtada 72 ülkeye ürünlerimizi ihraç ediyoruz. Ayrıca yurt dışında yerleşik kendi şirketlerimiz olan Fibrosan UK (İngiltere), Fibrosan GMBH (Almanya), Fibrosan INC (Amerika Birleşik Devletleri) ile 3 ülkede depolama, dağıtım ve satış hizmet veriyoruz. 
 
 
“YENİ TESİSİMİZ İLE ÜRETİM KAPASİTEMİZİ ARTIRDIK”
2017’nin ikinci yarısı itibariyle yeni üretim hattınızın devreye girdi. Bu tesis çalışmalarınıza hangi katkıları sağlayacak?  
Yeni üretim hattımızın yatırımı planlandığı şekilde ve zamanda devreye girdi. Bu sayede çok yüksek bir üretim kapasitesine ulaştık. Bizleri sevindiren diğer bir gurur ise, yeni üretim/hat yatırımımızın makine dizaynı, üretim teknolojisi, ekipman montajı ve yazılımı da dahil olarak tamamıyle Fibrosan A.Ş. tarafından yapılmasıdır. Herhangi bir yabancı ülkenin teknolojisine muhtaç olmaksızın kendi bilgi ve birikimimiz ile şu an Avrupa’daki en yeni ve en modern üretim hattımıza sahibimiz. Şu an tüm hatlarımızın kapasite kullanım oranımız yüksek bir oranda devam etmektedir. Fibrosan A.Ş. ülkesine yatırım yapmayı ilke edinmiş ve yaptığı yatırımlarla büyüme hızını katlamış bir şirkettir.  
 
“HEDEFİMİZ ÇOK ULUSLU BİR ŞİRKET OLMAK”
Firmanızın kısa ve uzun vadeli hedeflerini ve projelerini paylaşabilirseniz çok sevinirim?.  
Fibrosan A.Ş.’nin daimi ve ilk hedefi her zaman sürdürülebilir kalite anlayışıdır. Bu olgu firmamızın her birimine yansımış olup, bu misyonla hareket eden bir şirketiz. Kısa vadeli hedefimiz, Türkiye’nin ilk 500 ihracatçı firması arasında yer almaktır. Uzun dönemde ise firma vizyonumuz çok uluslu bir üretici haline gelmektir. Bu yüzden yurt dışı yatırım olanaklarını değerlendiriyoruz.
 
CTP levhaların avantajları 
Küf, mantar, bakteri üretmeyen hijyenik yüzey, kolay temizlenme, leke tutmama, dezenfektanlara tam uygun kimyasal dayanım, antikorozif yapı, darbelere ve mekanik etkilere dayanım, yüksek nem dayanımı, düşük ısı iletkenliği ve yüksek termal dayanım, montaj kolaylığı, normal koşullarda bakım gerektirmeme, çok büyük alanlarda sorunsuz uygulama, yüksek estetik.