Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
İspak yeni tesisiyle Avrupa’da zirveye oynayacak

Türkiye’de tek seferde yapılan en büyük esnek ambalaj yatırımını gerçekleştiren İspak Ambalaj, Endüstri 4.0 öngörüleriyle dizayn edilen tesisiyle yılda 40 bin ton üretim kapasitesine ulaşmayı hedefliyor. AR-GE departmanı ile Ambalaj Tasarım Merkezi’nin de yer aldığı tesis, yüksek üretim hızı ile alanında Avrupa’nın en büyüklerinden biri olacak.
 




İspakKibar Holding Grup şirketlerinden İspak Ambalaj, Türkiye’de tek seferde yapılan en büyük esnek ambalaj yatırımı ile yılda 40 bin ton üretim kapasitesi ve yüksek üretim hızına kavuşmayı hedefliyor. Yeni tesisi ile Avrupa’nın en büyüklerinden biri konumuna gelecek olan İspak Ambalaj, verimlilik ve etkinliğini daha da ön plana çıkararak, katma değeri yüksek işler yapmayı amaçlıyor.
 
Endüstri 4.0 öngörüleriyle dizayn edildi
İzmit Asım Kibar Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yeni tesisin Türkiye ekonomisi ve ambalaj sektörü adına ileriye dönük önemli bir hamle olduğu ifade ediliyor. Otomatik üretim sistemleri, simülasyonlar, yatay ve dikey yazılım entegrasyonu, siber güvenlik ve bulut teknolojilerinin kullanıldığı yeni tesis Endüstri 4.0 öngörüleriyle dizayn edildi. Tamamı Avrupa menşeli, son teknolojiye sahip ekipmanlarla donatılan tesis gıda ve ilaç endüstrileri için hijyenik üretim alanlarına da sahip. Tesisle birlikte, AR-GE merkezi de faaliyete geçmeye hazırlanıyor. 
 
Avrupa’nın lider üreticileri arasına girecek
Dünya esnek ambalaj pazarı 100 milyar doları aşarken, Türkiye’de pazarın büyüklüğü yaklaşık 600 milyon dolar olarak ifade ediliyor. Türkiye’nin kurulu kapasitesi, mevcut pazar büyüklüğünün yaklaşık 2 katı büyüklüğünde. Bölgesinde ihracatçı ülke konumunda bulunan Türkiye, gelişmekte olan Kuzey Afrika ve Ortadoğu’nun yanı sıra büyümesini sürdüren Avrupa pazarında büyük bir oyuncu. İspak Ambalaj ise Türkiye pazarındaki konumundan aldığı güç ile Avrupa’nın lider üreticileri arasında olmayı amaçlıyor. İleri teknolojilerle donatılan yeni tesis sayesinde Türkiye’nin ihracat hacmine 75 milyon avroluk bir katkı sağlaması hedefleniyor. Çevre duyarlılığıyla tasarlanan yeni tesiste, yılda 5 bin ton solvent geri kazanım kapasitesine sahip yatırım yaparak karbon ayak izinin minimum seviyeye indirilmesi hedefleniyor.
 
Ödüllerle başarısını tescilledi
Asya Ambalaj Federasyonu (The Asian Packaging Federation-APF) tarafından gerçekleştirilen AsiaStar Awards 2017’ye Ambalaj Malzemesi ve Bileşenleri Kategorisi’nde (Packaging Material & Components Category) katılan İspak, Kahve Kapsülü ürünüyle ödül almaya hak kazandı. Müşterilerinin ihtiyaç ve beklentilerine yönelik özel ambalaj çözümleri geliştiren İspak Ambalaj, AsiaStar Awards 2017’nin yanı sıra WorldStar 2017 Ödülleri’nde de esnek ambalajlar kategorisinde Kahve Kapsülü ürünüyle Worldstar Ödülü’nü kazanmıştı.