Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Migros Türkiye’nin ekmeğine talip oldu

Migros, Türkiye’nin dört bir yanındaki mağazalarında asırlık mayayla hazırlanan sofra ekmeği satışlarına başladı.
 




Migros ekmekMigros, Türkiye’nin birçok farklı noktasında asırlık ekşi maya kullanılarak elde edilen sofra ekmeğini satmaya başladı. Migros, 40 ayrı kalite ve kontrol noktasından geçirilen sağlıklı sofra ekmeğini, Migros kalite güvencesiyle ve piyasadaki ekmek fiyatından müşterilerine sunuyor. Migros, durum buğdaylarından elde edilen 200 yıllık otantik maya ile hazırlanan sofra ekmeğini halen Türkiye çapında toplam 1.250 mağazasında satışa sunuyor; bir yıl içinde sofra ekmeği satışını tüm Migros’lara yaymayı planlıyor.
 
Bu yıl ekmek satışında geçen yılın rakamlarına göre yüzde 100 artış beklediklerini söyleyen Migros Ticaret A.Ş. Taze Ürünler Pazarlama Direktörü İbrahim Sözen, “Ekşi maya ile geleneksel sofra ekmeğimize değer katmak istedik. Asırlık mayayla hazırladığımız sofra ekmeğimiz tüketicilerimizden de büyük ilgi gördü. Bu özel mayalı sofra ekmeği üretimi için, Migros kalite standartlarını karşılayan ekmek fırınlarıyla anlaşma yaptık. Hedefimiz, en kısa zamanda satış noktalarımızın tamamında müşterilerimize sofra ekmeğimizi sunabilmek” dedi.
 
Fırınlar 40 ayrı denetimden geçiyor
Migros, ekşi mayalı sofra ekmeği üretimi yaptırdığı ekmek fırınlarını sıkı bir eğitim sürecinden geçiriyor, aynı zamanda ekmeğin üretim aşamalarını yetkilendirilen denetim firmaları aracılığıyla sürekli kontrol altında tutuyor. Fırınlar, genel hijyen, kullanılan un, su ve özel mayanın gıda yönetmeliğine ve üretimin talimatlara uygunluğu bakımından 40 ayrı kriter çerçevesinde sürekli denetliyor. Ekmeğin ömrünü belirleyen mayalanma sürecini uzun tutan Migros, ekşi maya sofra ekmeğinin kalitesini yükseltmek için buğdayın içerisinde bulunan doğal ve besleyici değerleri korumayı hedefliyor. Geleneksel yöntemlerde olduğu gibi fazla miktarda suyla yoğurulan hamur, taş fırınlarda pişiriliyor. Ekmekler bu sayede iyi çatlayarak, uzun süre bayatlamıyor ve küflenmiyor. Ayrıca nemli iç yapısıyla besin değerlerini muhafaza ediyor.
 
1,5 günde bir M Fırın açılıyor
Tüm unlu mamüllerin sıcak sıcak servis edildiği M Fırın’larla ilgili yatırımlarına da hız veren Migros, 2014 yılından bu yana M Fırın’lara 30 milyon TL yatırım yaptı. Geçtiğimiz yıl toplamda 30 milyona yakın unlu mamul satışı gerçekleştiren Migros, 2018 yılında 15 milyon TL ek yatırımla M Fırın’ların sayısını 750’ye çıkarmayı planlıyor. 2017 yılında sadece 527 M Fırın’dan 4 milyon adet simit, 5,5 milyon adet ev yapımı gül böreği, peynirli, patatesli, ıspanaklı rulo börek çeşitleri ve toplamda 10 milyon adet ekmek çeşidi satışına ulaşan Migros, 1,5 günde bir M Fırın açıyor ve M Fırın sayısını her yıl katlanarak büyütmeyi hedefliyor.