Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Muratbey’den Burgu peyniri hakkında açıklama

Muratbey Gıda, Burgu peyniri ile ilgili sosyal mecralarda bahsi geçen toplatma kararı hakkında bir açıklama yaptı. Açıklamada Uşak Valiliği Tarım İl Müdürlüğü analiz raporuna da yer verildi.




Muratbey BurguMuratbey’in açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
 
“Dünyanın birçok ülkesinde tüketilen Burgu peyniri yarı yumuşak peynir türüne girmektedir. Haziran 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan Türk Gıda Kodeksi’nin 8. maddesinde Natamisin maddesinin yarı yumuşak peynirlerin yüzey uygulamalarında kullanılabileceği açıkça belirtilmektedir. Buna rağmen Muratbey Peynirleri olarak Burgu peynirlerinin üretiminin sadece üretim tesisindeki ortam sterilizasyonunda Natamisin maddesinin kullanımını gerçekleştiriyoruz. Bu işlem ortamın daha iyi sterilize edilmesi ve bakterilere karşı koruyucu önlem alınması amacıyla yapılmaktadır. Türk Gıda Kodeksi’ne göre uygun görüldüğü ve dünyanın birçok ülkesinde izin verildiği halde ürünlerimizin içeriğinde Natamisin maddesi kullanılmamaktadır.
 
Mart ayında gerçekleşen bir parti ürün ile ilgili yaşanan sıkıntı, sosyal mecralarda marka logoları konularak manipüle edilmektedir. Mart ayındaki bir parti üretimde yaşanan sorundan dolayı o ürünlerimiz raflardan tarafımızca toplatılmıştır. Hızlıca çözüme kavuşturduğumuz bu durumun sonrasında da tekrarlanmaması adına gerekli önlemleri almış bulunuyoruz. Uşak Valiliği İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün Burgu peynirleri ile ilgili Haziran ayında gerçekleştirdiği Analiz Raporunu da ek’te bulabilirsiniz.
 
Bugün geçmiş dönemde yaşanan ve tüketiciye yansımayan bir durum sosyal mecralarda gündeme getirilerek Muratbey Peynirlerinin itibarı zedelenmek istenmektedir. Burgu Peyniri dünyanın birçok ülkesinde tüketilen, Avrupa’ya Süt ve Süt Ürünleri ihracat yasağının kaldırılmasıyla izin alabilen nadir Türk üretimi ürünlerdendir. Bununla birlikte Muratbey Burgu peyniri geçen hafta uluslararası alanda en itibarlı kongrelerden biri olan ve dünyanın önde gelen markalarının katılım sağladığı Küresel Süt Ürünleri Kongresi’ndeki “Dünya Süt Ürünleri İnovasyon Ödülleri 2018”den de birincilik ödülü ile dönmüştür. 
 
Sadece Muratbey Peynirleri tarafından üretimi gerçekleştirebilen Burgu peynirinin taklitlerini tüm dünyada toplatmaya devam ediyoruz. Sosyal mecralarda itibarımıza zarar vermeye çalışan ve daha önce taklit Burgu ürünlerini de toplatma kararı aldırdığımız bazı kişilerle ilgili yasal işlemleri başlattığımızı bilgilerinize sunarız.
 
Ürünlerimiz Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yönetmeliğine uygun olarak tüm izinler alınarak üretilmekte ve siz değerli tüketicilerimiz ile buluşturulmaktadır. 1965 yılında bu yana tüketicilerinin sağlığına ve lezzetli ürünler tüketmesine bağlı kalarak üretim yapan Muratbey Peynirleri olarak raflardaki ürünlerimizi gönül rahatlığıyla tüketebileceğinizi bilmenizi isteriz. Ürünlerimizin her koşulda güvenli olduğunun altını çizip siz değerli tüketicilerimizin bu tür karalama kampanyalarına itibar etmemenizi rica ederiz. Saygılarımızla.”
 
Muratbey Peynirleri
 
Uşak Valiliği İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün Haziran ayı Burgu peyniri Analiz Raporu
 
file:///C:/Users/OZGUR/Downloads/TARIM%20%C4%B0L%20MD.YAZISI%20(1).pdf