Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
NFC ‘önce kalite’ anlayışıyla süt sektörüne yön vermeyi hedefliyor

Süt ürünleri üretiminde işletmelerin ihtiyaç duyduğu her türlü ürünü portföylerinde bulundurduklarına dikkat çeken NFC Gıda ve Kimya Firma Ortağı Hayati Feratlar, adım adım işleyerek süt sektörüne yön veren öncü bir firma olmayı hedeflediklerini belirtiyor.
 




NFC görsel2013 yılında kurulmuş olan NFC Gıda ve Kimya, süt ve süt ürünleri sektöründe 20 yıllık tecrübesi bulunan kadrosu ile tüm Türkiye çapında satış, pazarlama, teknik destek ve danışmanlık hizmetleri veriyor. Kuruluşunuzdan bu yana firmanızın gelişim sürecini anlatarak, bugün itibariyle sektörünüzdeki konumunuzdan söz edebilir misiniz?
NFC Gıda ve Kimya; Ziraat Mühendisleri Şeyhmus Aydın ve Hayati Feratlar tarafından 2013 yılında kurulmuş olup faaliyetlerine ilk olarak İzmir - Buca’da başladı. Bünyesine yeni ürünler ve yeni ekip arkadaşları katarak sektörde lider olma yönünde ilerleyen firmamız 2015 yılından bu yana Sarnıç’ta 1000 metrekare kapalı alanda hizmet vermeye devam etmektedir. Sahada hizmet veren ve ziraat mühendislerinden oluşan teknik satış ekibimiz bulunmaktadır. Şirketimiz yalnızca ürün ve müşteri yelpazesini geliştirmekle kalmayıp, yeni yurt dışı distribütorlükleri ile de anlaşmalar imzalamakta, daha iyi kalitede hizmet vermek için devamlı güncellemeler yapmaktadır. Distribütörlüğünü yaptığımız firmaların ürünlerini öncelikle NFC Gıda ve Kimya çatısı altında denemekte, daha sonra müşterilerimize sunmaktayız.      
 
“İhtiyaç duyulan her türlü ürünü sağlıyoruz”
Süt ve süt ürünleri başta olmak üzere gıda sektörüne yönelik portföyünüzde bulunan ürünleriniz ve çözümleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz? 
Firmamızda; antibiyotik test kitleri, starter kültürler, fosfat tuzları ve doğal koruyucular başta olmak üzere, süt ürünleri üretiminde işletmelerin ihtiyaç duyduğu her türlü ürünün tedariki yapılmaktadır. Bunun yanı sıra müşterilerimize teknik ekibimizle danışmanlık hizmetleri de sunmaktayız.
 
Distribütörlüğünü yaptığınız firmalardan bahsederek faaliyet alanlarına ilişkin bilgi aktarabilir misiniz?
Firmamız dört ayrı ana grupta Türkiye distribütörlüğü yapmaktadır: 
 
1- Antibiyotik test kitleri grubunda; ABD menşeli Perkin Elmer Grubuna bağlı BIOO Scientific firmasının Auroflow ve Asurgreen markalı test kitlerinin Türkiye distribütörlüğünü yapmaktayız. Gıda güvenliğinde başrol oynayan bu ürünlerimizin pek çok farklı çeşidiyle hizmet vermekteyiz. 
 
2-Starter kültürler grubunda; İtalya menşeli Sacco System bünyesindeki CSL firmasının kültürlerinin Türkiye distribütörlüğünü yürütmekteyiz. 80 yılı aşkın tecrübeye sahip olan CSL firmasının kültürlerini geniş bir yelpazede müşterilerimizin beğenisine sunmaktayız.
 
3-Fosfat tuzları grubunda; İspanya menşeli Rio Blanco firmasının ürünlerinin Türkiye distribütörlüğünü yapmaktayız.
 
4-Doğal koruyucular grubunda; İspanya menşeli VGP firmasının Nisin, Natamisin ve Lizozim gibi ürünlerinin Türkiye distribütörlüğünü yürütmekteyiz. 
 
Hayati Ferhatlar“Sadece ürün satmıyor, çözüm önerileri de sunuyoruz”
Aynı zamanda teknik danışmanlık hizmetleri de sunuyorsunuz. Bu kapsamında neler yapıyorsunuz?
NFC Gıda ve Kimya olarak distribütörlüğünü yaptığımız ürünlerimizi tedarik etmeden önce kendi bünyemizde gıda ve ziraat mühendislerinden oluşan çalışma arkadaşlarımızla deniyor, daha sonra müşterilerimize sunuyoruz. Ayrıca sahada sürekli mobil halde olan süt ve süt ürünleri konusunda tecrübeli ekiplerimiz müşterilerimizle gerekli ürün uygulamalarını yerinde yapıyor ve devamlı ziyaretlerle bilgi ve beceri paylaşımında bulunuyor. Süt ve süt ürünleri üretiminde karşılaşılan veya karşılaşılabilecek sorunlarla ilgili çözüm önerilerimiz ve çözümü destekleyici ürünlerimiz ile her daim hazır bulunuyoruz. 
 
Gıda sektöründe iş birliği yaptığınız (ürünlerinizi kullanan) firmalardan bahsedebilir misiniz?  
Ulusal çapta tanınan birçok firma ile de iş birliğini sürdüren firmamız bunun yanı sıra bölgesel ve yerel üreticilere de hizmet vermektedir. Müşterilerimizle iletişimin önemini ve değerini biliyor, buna istinaden daha önce de bahsettiğimiz gibi Türkiye’nin dört bir yanına ekip arkadaşlarımız aracılığıyla ulaşıyoruz. 
 
“Çiğ süt fiyatları ciddi sorun”
Ülkemizde süt ve süt ürünleri sektörünün bugünkü durumunu değerlendirebilir misiniz? Size göre sektörde hangi sorunlar yaşanıyor?   
Süt sektöründe günümüze bakacak olursak halen birçok sorunun yaşandığını ancak bu sorunların aşılabileceğini söyleyebiliriz. Özellikle sektörün temelinde yer alan ve diğer birçok problemin kaynağı durumunda olanlardan bahsetmek gerekirse; en önemli problem Avrupa ve dünyayla kıyaslandığında çiğ süt fiyatlarının yüksekliğidir. Bu durum ülkemizdeki tüketicilerin süt ürünlerine diğer ülkelere nazaran daha pahalıya ulaştığı anlamına gelmektedir. Bunu aşabilmek ve tüketicinin ilgisini çekebilmek için birçok yerde kaliteden ve gıda güvenliğinden taviz verilerek süt ürünlerinin üretimi yapılmaktadır. Gerek bilgi eksikliğinden gerekse de iyi niyet eksikliğinden kaynaklanan bu tarz üretimler, kısa vadede sonuç veriyor gibi görünse de uzun vadede en büyük yarayı yine sektöre açmaktadır. 
 
Tüketicilerde ciddi bir güven problemi giderek büyümekte ve bu durum da sektörde yaşanan ana problemin giderek derinleşmesine sebebiyet vermektedir. Bunun dışında sektörde genel olarak hayvan hastalıkları, verim düşüklüğü, bilgi eksikliği, süt arz talep dengesizliği, teknolojik yetersizlik, örgütlenmemiş çok sayıda ve dağınık küçük üreticilerin var olması, fiyat istikrarsızlığı ve kalite düşüklüğü gibi sorunlardan da bahsetmek mümkündür.
 
Firmanızın kısa ve uzun vadeli hedeflerini ve projelerini bizimle paylaşabilir misiniz?  
NFC Gıda ve Kimya, kurulduğu tarihten bu yana süt sektöründe öncü olma hedefiyle yola çıkmış ve bu hedefe her gün adım adım ilerleyerek biraz daha yaklaşmayı başarmış yenilikçi ve dinamik bir firmadır. Teknik satış ekibimiz ile birlikte müşterilerimizin ürün ve teknik destek ihtiyaçlarını tespit ederek, ürünlerimizle birlikte bilgi ve deneyimlerimizi onlara aktarma gayesi taşımaktayız. Süt sektöründe eksiklerin ve ihtiyaçların neler olduğunu biliyor, sorunlara çözüm odaklı yaklaşarak gerekli hizmeti sağlıyor, insan sağlığından ve yasal mevzuattan taviz vermeyerek, kaliteli ürünlerle yolumuza devam ediyoruz.
 
“Raliplerin ne yaptığına değil, ne yapmadığına bakıyoruz”
Süt ve süt ürünlerinde dünyada ve ülkemizde etkili olan tüketici trendleri hakkında bilgi verebilir misiniz? Firma olarak bu trendleri nasıl takip ediyor ve nasıl bir strateji izliyorsunuz?
Halihazırda bünyemizde bulunan gıda ve ziraat mühendisleri ile son gelişmeleri takip ediyor, şirketimizin yeniliğe açık yaklaşımıyla bu çalışmaları her daim destekliyoruz. Ayrıca müşterilerimizle iletişimimizi koparmadan sektörün ihtiyaçlarına yönelik çalışmalarımıza ürün portföyü bazında devam ediyoruz. Sektördeki tüketici trendi her zamankinden daha çok günümüzde öncelikle uygun ve kaliteli ürünlere ulaşmaktan geçiyor. Bu nedenle NFC Gıda ve Kimya “Quality First” yaklaşımı ile rakiplerinden bir adım öne çıkıyor. Tabii kaliteden ödün vermeme ilkesiyle yol alırken bir yandan da bağlı olduğumuz; adalet, güvenilirlik, profesyonellik ve sürekli gelişim gibi değerlerimizden de asla taviz vermiyoruz. Büyük önem gösterdiğimiz bir husus da şudur ki; biz rakiplerimizin ne yaptığına değil, ne yapmadığına bakıyoruz.