Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
5. Uluslararası Beyaz Et Kongresi Antalya’da yapılacak

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği (BESD-BİR) tarafından iki yılda bir düzenlenen 5. Uluslararası Beyaz Et Kongresi 24-28 Nisan 2019 tarihleri arasında Antalya’da yapılacak. Beyaz et sektöründe uluslararası katılımla gerçekleşen tek ve en büyük kongre olan organizasyona; dünyanın pek çok ülkesinden ve Türkiye’den çok sayıda önemli bilim insanı, uzman ve sektör paydaşları katılacak.
 




Beyaz Et KongresiTürkiye kanatlı eti sektörü, dünyada uygulanan son teknolojik ve bilimsel gelişmeleri 24-28 Nisan 2019 tarihleri arasında Antalya’da Starlight Convention Center & Sunrise Park Resort’da düzenlenecek 5. Uluslararası Beyaz Et Kongresi’nde değerlendirmeye hazırlanıyor. Kongreye dair hazırlıkların yoğun çalışmalarla devam ettiğini söyleyen BESD-BİR Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sait Koca, “Türkiye’de uluslararası katılımla düzenlenen en büyük ve önemli kongreyi beşinci kere düzenliyoruz. Kongremiz, sürekliliği ve ulaşmış olduğu kalite seviyesi ile uluslararası CAB abstract veri tabanına kabul edilmiştir. Bu gelişmenin sektörümüz ve ülkemiz için çok gurur verici bir gelişme olduğunun altını çizmek isterim. 2019 Nisan ayında gerçekleştireceğimiz organizasyon; her sene olduğu gibi bilim insanları ve sektör paydaşları da dahil olmak üzere çok sayıda katılımcıyı bir araya getirecek ve aynı zamanda dünyanın birçok ülkesinden önemli konuşmacılara yer verecektir” dedi.
 
Geçmişi keşfetmek, mevcut olanı paylaşmak ve beyaz et sektörünün geleceğini şekillendirmek için bir araya gelecekleri bu büyük organizasyonda her zamanki gibi hedefin; bir önceki seneye göre daha yüksek katılım sağlamak ve bu paralelde daha fazla verim almak olduğunu kaydeden Sait Koca, “Hedefler doğrultusunda kongre başkanımız Prof. Dr. Necmettin Ceylan ve ekibigerçekten büyük bir özveri ile hazırlıkları sürdürüyor. 2019 Nisan’ında teknolojiyi, bilgiyi ve yenilikleri paylaşarak ve tartışarak insanlığa daha fazla fayda sağlamak amacıyla tüm paydaşlarımızı kongremize bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Türkiye'nin toplam kanatlı eti, kuluçkalık yumurta ve civciv üretiminin yüzde 94’ünü karşılayan üreticilerin çatı örgütü olan Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR), sektörün bilim ve teknolojiyi paylaşması, yayması ve dünyaya daha güçlü entegrasyonunu sağlamak amacıyla ilk kez 2011 yılında Antalya’da Uluslararası Beyaz Et Kongresi düzenledi. 2013, 2015 ve 2017 yılında düzenlenen kongrelerin başarısı katılım sayısının artması ile tescillendi.
 
2017 yılında yapılan 4. Uluslararası Beyaz Et Kongresi 3 farklı salonda, 19 oturumda 33 farklı ülkeden gelen bilim insanlarının sunduğu 70 sözlü sunum ve 70 posterden oluşan kaliteli içeriği ile üst düzey uluslararası bir kongre olma yolunda önemli bir başarıya daha imza atmış olarak tamamlandı. 1050 katılımcı ve toplamda 1500 kişiyi ağırlayan Kongre, bu yıl katılımcı sayısını daha da arttırmayı hedefliyor.