Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Ecolab, Ortadoğu ve Afrika’da Hülya İbrahim ile büyüyecek

Hülya İbrahim, Ecolab Kurumsal Ortadoğu ve Afrika Ülkelerinden Sorumlu Başkan Yardımcılığı ve Genel Müdürlüğü’ne atandı. 
 




Hülya İbrahim - EcolabDünyanın önde gelen su, hijyen, enerji teknolojileri ve servis şirketlerinden Ecolab’ın tercihi bir Türk yönetici oldu. Son 5 yıldır Ecolab Türkiye Genel Müdürlüğünü yürüten Hülya İbrahim, şirketin Türkiye, Güney ve Batı Afrika Pazarlarından (MEA Bölgesi) Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü oldu. 27 yıl önce Ecolab’da Ar-Ge bölümünde başlayan kariyerini şirketin global düzeydeki üst düzey yöneticiliğine taşıyan İbrahim, Türkiye’nin de dahil olduğu fırsatlarla dolu bu pazarda en kısa zamanda daha fazla güçlenmeyi amaçladıklarını ifade etti. 
 
Dünya genelinde 170 ülkede faaliyet gösteren Ecolab için çok önemli olan MEA Bölgesi’nin ekonomik yapısındaki kısa dönemli sendromlar ve risk potansiyeline karşılık fırsatlarla dolu olduğuna dikkat çeken İbrahim, “Türkiye’de yakaladığımız büyüme başarısını Ortadoğu ve Afrika pazarına da taşımaya kararlıyım. Sektörün hak ettiği daha iyi ve kaliteli hizmeti tüm bölgede müşterilerimize en etkin şekilde taşıyacağız” diye konuştu.
 
Ecolab’ın sürdürülebilirlik ve değer katmak vizyonuyla faaliyet gösteren global bir şirket olduğuna dikkat çeken İbrahim, “Dünyayı daha temiz, güvenli ve sağlıklı hale getirmeye çalışırken doğal kaynakların korunması gerektiğine inanıyoruz. Ecolab insanların yaşadığı, çalıştığı, oynadığı ve sağlık hizmeti aldığı yerleri korurken, hastalık ve enfeksiyonları önleyecek bir dizi uygulamayı yaygınlaştırıyor. İnsanlara dokunarak, sağlıklarını koruyarak çok daha değerli bir şirket haline geldiğimize inanıyoruz” dedi.
 
Ecolab Türkiye'de satın almalarla büyüyor
Ecolab’ın Türkiye’de 200’ün üzerinde çalışanı bulunuyor. Global satın almalarla büyüyen şirket, geçtiğimiz yıl sağlık sektörü için hijyen ürünleri üreten Anios Laboratuvarları’nı 245 milyon dolara satın almıştı. Ecolab Türkiye ise 2017 yılında lider kimya şirketlerinden Deren İlaç Sanayi A.Ş.’yi satın almıştı. Ecolab geçtiğimiz yıl “Dünyanın En Etik Şirketleri” listesinde ilk sıralarda yer aldı. Etik iş yapış biçimlerini belirleyen ve savunan Ethisphere Enstitüsü tarafından belirlenen liste, şeffaflık, etik, uyum, iş yapış biçimlerinde doğruluk kavramları baz alınarak hazırlanıyor.  Ecolab, 11 yıldır listenin ilk sıralarında yer alıyor. 
 
Hülya İbrahim kimdir?
İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Bölümü’nden mezun olan İbrahim, daha sonra İstanbul Üniversitesi’nde İşletme yüksek lisansı yaptı. 1991 yılında Kimyager olarak Ecolab Ar&Ge Bölümü’nde işe başlayan İbrahim, o günden bugüne şirkette kritik pozisyonlarda görev aldı. Ar&Ge Bölümü’nde 6 yıl çalıştıktan sonra Kurumsal’ın satış direktörlüğü pozisyonuna atanan İbrahim, 5 yılın ardından aynı bölümün başına getirildi. İki yıl boyunca Türkiye’nin de içinde yer aldığı Doğu Avrupa’nın Kurumsal Bölümü’nün yöneticiliğini üstlendi. Daha sonra Türkiye, Rusya, Romanya, Ukrayna, Bulgaristan ve Türkiye pazarlarından sorumlu müdür olan İbrahim, 2013 yılından bu yana Ecolab’ın Türkiye ve İsrail genel müdürlük görevini yürütüyordu. İbrahim, bu dönemde Anios&Deren birleşmesi, fabrika satın alınması, İstanbul’daki AR&GE Merkezi’nin geliştirilmesi, dağıtım operasyonunun yeniden yapılanması gibi projelere imza attı. İbrahim, TUROB, GGD, TURYID, ETUDER, Amerika-Türk İş Konseyi gibi sektörel kuruluşların ve Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı üyesidir. 
 
Ecolab Hakkında
Dünyanın lider su, hijyen, enerji teknolojileri ve servis şirketi Ecolab insan sağlığı ve önemli kaynakların en iyi şekilde muhafazası için çalışıyor. Dünya genelinde 170 ülkede 1 milyondan fazla müşterisine sağlıklı gıda, temiz çevre, optimize su & enerji kullanımı ve operasyonel verimlilik sağlayan Ecolab, gıda, sağlık, enerji, turizm ve endüstriyel sektörlere yönelik çözümler sunuyor. Küresel olarak 48 binden fazla çalışanı olan olan Ecolab’ın 2016 satışları 13 milyar dolar seviyesinde. Türkiye’de ise 1991 yılından beri faaliyet gösteren şirketin 200’den fazla çalışanı bulunuyor.