Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Gürallar içecek sektörüne yönelik ürün sayısını iki katına çıkardı

Ambalaj tasarımına azami önem vererek, bu alanda ciddi yatırımlar yapan ve her zaman müşterilerine en iyi ürünleri sunmaya odaklanan Gürallar Cam Ambalaj (GCA), tasarımlarıyla ulusal ve uluslararası arenada sayısız başarıya imza atmaya devam ediyor. Sadece tasarımda değil; üretimde de en yüksek kaliteye odaklanan ve başarılı projeler üreten GCA, içecek sektöründe piyasaya sürülen ürün sayısının iki katına çıkardı. 
 




GürallarCam ambalaj üretimine 2015 yılında başlayan, ambalaj tasarımı konusunda ulusal ve uluslararası arenada kendinden söz ettiren Gürallar Cam Ambalaj (GCA), ödüllere doymak bilmiyor. Kısa süre önce tasarım dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul edilen Avrupa Red Dot Communication Design yarışmasının “Ambalaj Tasarımı” kategorisinde ödül alan şirket, Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen, Türkiye’nin önde gelen ambalaj üreticilerini, markalarını ve tasarımcılarını bir araya getiren Ambalaj Ay Yıldızları Yarışması’nda üç ödüle birden layık görüldü. GCA; Bahçeden Reçel Serisi, Balkaşık Bal Kavanozları ve Elvan Gazoz cam ambalaj ürünleriyle (cam şişe ve kavanozlar) rakiplerini geride bırakmayı başardı.
 
EFSANELER YENİ TASARIMLARIYLA RAFLARDA YERLERİNİ ALDI
GCA, 70'li ve 80'li yılların gözde içeceklerinden olan Elvan Gazoz’un yeni gazoz şişesini, ürünün gramajını hafifleterek ve Elvan logosunu şişe üzerinde gravür olarak işleyerek yeniden tasarladı. Bahçeden Reçel Serisi kavanozların tasarımı ise, marka isminde olduğu gibi meyve ve sebzelerin “bahçeden” toplanmasına atıfta bulunarak yeniden şekillendi. Tasarımlar cam ambalaj üretiminin hız ve koşullarına uygun 370cc ve 660cc olarak iki farklı boyda üretildi. Geçmişte standart cam kavanozlarda sunulan Balkaşık Balları’nın yeni cam ambalajı ise, ölçülerine ve ağırlığına sadık kalınarak yeni eklenen bal peteği dokusu ile maliyet avantajları göz önünde bulundurularak tasarlandı. 
 
Cam ambalaj üretiminde tasarıma verdikleri önem kadar müşteri ilişkilerini de her zaman ön planda tutan GCA, “İş Ortakları” olarak adlandırdıkları birlikte çalıştıkları markaların ihtiyaç ve isteklerine en güzel şekilde cevap verecek bir yönetim ve operasyon yapısına sahip. GCA Genel Müdürü Abdullah Gayret konu hakkında “İş ortaklarımıza yönelik geliştirdiğimiz çalışmaların sonuçlarını gerek çalıştığımız marka ve şirket sayısında, gerekse iş ortağımız markalar için yarattığımız proje sayısında görmekteyiz. Bir önceki seneye göre, GCA olarak gerçekleştirdiğimiz yeni ürün proje sayısı iki katına çıktı. Üretime geçen proje sayımızda da aynı oranda artış kaydedildi. Çalıştığımız ortak projelerden ve yeni ürün tasarımlarından özellikle su sektöründeki markalarımızla  birlikte gerçekleştirdiğimiz projelerin dikkat çektiğini söylememiz gerekir” dedi. 
 
Su kategorisinde faaliyet gösteren üretici markaların ambalajda cam kullanımını tercih etmeye başladıklarını ve cam ambalaj projelerine daha fazla yatırım yaptıklarını kaydeden Gayret, “Bu hem bizler hem de sektörümüz için mutluluk verici bir durum. Markalarımız, kendi ürünleri için cam ambalajı tercih etme nedenlerinden en önemlisinin, ürünlerini daha premium konumlandırmayla tüketiciyle buluşturmak olduğunu belirtiyorlar. Bununla birlikte, aynı doğrultuda meşrubat ve meyve suyu sektörlerinde üretime geçirdiğimiz yeni ürün sayısı artışı da ivme göstermiştir” diye konuştu.
 
AVRASYA AMBALAJ İSTANBUL’DA YER ALACAĞIZ
GCA, 31 Ekim – 3 Kasım 2018 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek ve ambalaj dünyasının en önemli fuarlardan biri olan Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı’nda yer alacak. Ambalaj sanayisinin Avrasya’daki en büyük buluşma platformlarından biri olan fuar, geçtiğimiz sene 43 ülkeden 1.122 firma ve firma temsilcisini buluşturdu. GCA Genel Müdürü Abdullah Gayret, ambalaj sektöründeki tedarikçi ve üretici firmaları markalarla buluşturan fuar için heyecanlı olduklarını belirterek, GCA ile tanışmak isteyen herkesi 5. salonda yer alacak 521 numaralı stantlarına davet etti.