Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Restoran ve kafe boykotu çığ gibi büyüdü


Yayın: 20-04-2024
Kategori: Gıda

Kafe, restoran, lokantalardaki fahiş fiyatlar vatandaşın canına tak dedi, hafta sonu geniş çaplı bir boykot hareketi için çağrılar peş peşe geldi. 20-21 Nisan'da vatandaşlar restoran, kafe gibi mekanlara gitmeme kararı aldı. Boykot çağrısına akademisyenlerden ünlülere birçok isim de destek verdi.

Palsgaard’dan kakao krizine inovatif çözüm



Palsgaard, tüm dünyada giderek büyüyen kakao krizine çözüm sunmayı hedefliyor. Çikolata üreticileri için önemli bir rol oynayan AMP ürünüyle yüzde 2 ila 4 arasında kakao yağı tasarrufu sağlayan ürün, ekstra bir yatırım maliyeti gerektirmiyor. Palsgaard META Bölgesi Başkanı Tolga Tanrıöver, 2023 Aralık ayında kurdukları META bölgesi ile AMP gibi birçok fonksiyonel ürünü, daha fazla çikolata üreticisine ulaştırmayı hedeflediklerini söylüyor.

Karma Grup, lezzet, aroma ve koku uzmanlarını İstanbul’da buluşturuyor



Tüketici davranışlarının sürekli değişmesi ve giderek bilinçli hale gelmesiyle birlikte markalar, piyasaya yeni ürün sunmadan önce ölçüm yaptırmaya başladı. Bu kapsamda, insanların yiyecek ve içeceklere tepkilerini beş duyularını kullanarak ölçen, çok disiplinli bir alan olan duyusal bilimler önem kazandı. Kalite Semineri, Ulusal Sütçülük Kongresi ve Süt Akademisi düzenleyicisi Karma Grup bu yıl da lezzet, aroma ve koku uzmanlarını 2-3 Ekim tarihlerinde İstanbul’da buluşturacağını duyurdu. 

Yeni nesil yüksek değerli platformlar için Türkiye’den önemli bir örnek: TÜGİP



INNOFOOD Teknik Yardım Ekibi Kıdemli Uzman Mahmut Kiper &
INNOFOOD Teknik Yardım Ekibi, Takım Lideri Deniz Bayhan
 
* Bu makale Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Ocak - Şubat 2024 sayısında yayımlanmıştır.

İsviçre'de yasaklanmıştı; Beypazarı Maden Suyu’ndan açıklama



Beypazarı Maden Suyu, maden sularında 'aşırı derecede bor' iddiasına ilişkin yaptığı açıklamada "Farklı ülkeler ve uluslararası kuruluşlar içme suyuyla ilgili kalite standartlarını belirlerken farklı bilimsel verilere ve politik yaklaşımlara dayanarak değişiklikler yapabilirler. Başka uluslararası kuruluşlar da içme suyundaki bor miktarı için farklı rehber değerler belirlemişlerdir" dedi.

Prof. Dr. Mehmet Pala deneyimlerini üniversite öğrencileriyle paylaştı



Uludağ Üniversitesi’nde gerçekleştirilen “Bir Akademisyenin, İlham Veren Almanya, Üniversite, TUBİTAK ve Gıda Sanayi Deneyimleri” söyleşisinde konuşan Prof. Dr. Mehmet Pala, akademik hayatında ve özel sektörde biriktirdiği tecrübelerini üniversite öğrencilerine anlatırken; yaşama, mutluluğa ve başarı kavramına dair tavsiyelerini paylaştı.

Türkiye'de hızlı tüketim ürünleri pazarı 2023'te %81 büyüdü



Dünyanın önde gelen bilgi hizmetleri ve tüketici zekası şirketlerinden NielsenIQ, Türkiye'de sigara ve alkol hariç FMCG (Hızlı Tüketim Ürünleri) pazarının 2023 yılında %81 oranında ciro büyümesi kaydettiğini paylaştı. NielsenIQ Türkiye Genel Müdürü ve EEMEA E-Ticaret Başkan Yardımcısı Didem Şekerel Erdoğan; FMCG'de büyümenin devamlılığı için omnichannel (çoklu kanal) ve çoklu okazyon deneyiminin önemine dikkat çekti, markaların ve perakendecilerin, tüketicilerin yeniden tanımlanan değerlerine uyum sağlamalarının ve dijital raf analitiğinde uzmanlaşarak omni/çoklu kanal deneyimine hakim olmalarının yakın gelecekte başarının anahtarı olduğunu belirtti.

Lipton Türkiye’nin yeni pazarlama direktörü İdil Ziyaoğlu Alpaslan oldu



Uzun yıllardır gıda kategorisinde çeşitli markalara liderlik eden İdil Ziyaoğlu Alpaslan, Lipton Türkiye Pazarlama Direktörü olarak görev yapmaya başladı. 

Lezita’ya yeni satış direktörü


Yayın: 05-04-2024
Kategori: Beyaz Et

Türkiye’nin sevilen piliç eti markalarından Lezita’da satış operasyon planlama müdürü olarak görev yapan Ersan Koçer, Lezita Satış Direktörü görevine getirildi. Koçer yeni görevine 1 Nisan 2024 tarihi itibariyle başladı.

Burak Başarır, Anadolu Grubu İcra Başkanı oldu



Anadolu Grubu bünyesinde 26 yıldır artan sorumluluklarla görev alan Burak Başarır, 20 ülkede 90 tesisi ve 100 bine varan çalışanı ile faaliyet gösteren Grubun İcra Başkanı oldu.