Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Mondelēz International Türkiye’den Amerika’ya yılın ilk ihracatı

Mondelēz International’ın ihracat üssü Türkiye, bu yılın ilk ihracatını dünyanın önde gelen pazarı Amerika’ya yaptı. Mondelēz International Türkiye, Gebze fabrikasında üretilen Sour Patch Kids ve Swedish Fish markaları ile Amerika’ya 200 ton ürün ihraç etti.
 




Mondelez logoTürkiye’nin ilk 500 ihracatçısı içerisinde yer alan Mondelēz International Türkiye, 2019 yılının ilk ihracatını jelli şeker kategorisinde, Sour Patch Kids ve Swedish Fish markasıyla Amerika’ya gerçekleştirdi. Mondelēz International Türkiye, dev pazar Amerika’ya Sour Patch Kids, Swedish Fish ve Sour Patch Kids Karpuz olmak üzere 3 çeşit ürün grubuyla toplamda 200 ton ürün ihraç etti.
 
Mondelēz International Türkiye’nin bu ürünleri, Gebze’de bulunan hem fiziki büyüklüğü hem de kapasitesiyle tüm Mondelēz dünyası içinde en büyük sakız-şeker fabrikasında üretiliyor. 17 farklı üretim teknolojisiyle imalatın yapıldığı Gebze’deki üretim tesisinden dünyanın dört bir yanına 50’nin üzerinde ülkeye sakız ve şeker ihracatı gerçekleştiriliyor.
 
2018 yılının ilk 9 ayında yaklaşık 230 milyon TL olarak gerçekleşen ihracatını, Mondelēz International Türkiye 2019 yılında çift haneli büyütmeyi hedefliyor.