Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Ulusal ve Uluslararası Gıda Mevzuatı Eğitimi 9-10 Ocak’ta yapılıyor

İki gün sürecek eğitimde 5996 sayılı Kanun çatısı altındaki yönetmelik, tebliğ, prosedür ve talimatlarla ilgili tüm yasal düzenlemeler, uluslar arası mevzuat yaklaşımı ile birlikte katılımcılarla paylaşılacak.




Eğitim semineri - KarmaKarma Grup tarafından organize edilen Ulusal ve Uluslararası Gıda Mevzuatı Eğitimi, 9-10 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek. Gıda mevzuatının gıda maddeleri ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin; üretimi, işlenmesi, dağıtımı ve piyasaya arzı ile ilgili bütün aşamayı kapsayan düzenlemeler olduğunu anımsatan Karma Grup Satış ve Pazarama Koordinatörü Sinem Bahtiyar, “Gıda kodeksi ise gıda maddelerinin asgari teknik ve hijyenik şartlarını belirleyen kurallar bütünüdür. Gıda mevzuatımızın en önemli yaklaşımlarından birisi olan gıda güvenliğinin sağlanmasında, sorumluluk gıda işletmelerine aittir. İnsan tüketimine sunulan gıda maddelerinin güvenli ve kaliteli bir şekilde sunulması güncel gıda mevzuatının çok iyi bilinmesi ve uygulanması ile mümkün olabilir. 5996 sayılı Kanun çatısı altındaki yönetmelik, tebliğ, prosedür ve talimatlarla ilgili tüm yasal düzenlemeler, uluslar arası mevzuat yaklaşımı ile birlikte, katılımcılara güncel, anlaşılır ve uygulamaya yönelik olarak gıda güvenliği bakış açısı ile anlatılmaktadır. Eğitim içeriği oldukça kapsamlı olup, 2 gün boyunca her sektörden katılımcılara tam bir bilgilendirme yapılması hedeflenmektedir” diye konuştu.
 
EĞİTİMİN İÇERİĞİ
5996 sayılı Gıda ve Yem Kanunu, Yatay ve Dikey Mevzua
Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği
Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği
Beslenme ve Sağlık Beyanları Yönetmeliği
Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği
Gıda Katkı Maddelerinin Spesifikasyonları Hakkında Yönetmelik
Aroma Vericiler ve Aroma Verme Özelliği Taşıyan Gıda Bileşenleri Yönetmeliği
Gıda İle Temas Eden Madde Ve Malzemelere Dair Yönetmelik
Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği
Hijyen Yönetmeliği
Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik
Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmelik
Takviye Edici Gıdalar Tebliği
Ürün Tebliğleri Hakkında Bilgilendirme
İthalat ve İhracat Uygulamalarına Yönelik Yasal Mevzuat
 
KATILIMCI PROFİLİ: Gıda ve içecek sektöründe halen görev yapmakta olan veya yapmayı amaçlayan tüm meslek sahipleri, gıda işletmecileri, firma temsilcileri, gıda sektöründe çalışmayı planlayan ve halen eğitim görmekte olan üniversite öğrencileri, birlikler, dernekler gibi sektörü temsil eden örgüt temsilcileri, gıda tedarikçileri ve denetçileri, gıda ithalatçıları ve tüm gıda sektörü çalışanları. 
 
EĞİTİM SÜRESİ: 2 gün
 
EĞİTMEN: Tülay DEMİR
 
EĞİTİM TARİHİ: 9-10 OCAK 2019
 
İLETİŞİM: 0216 906 00 40 / info@karmalt.com