Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Prof. Dr. Nevzat Artık’tan Gıda Etiketleme Mevzuatı Eğitimi

Karma Grup tarafından organize edilen ve Prof. Dr. Nevzat Artık tarafından verilecek Gıda Etiketleme Mevzuatı Eğitimi’ne; gıda sektöründe çalışan kalite yöneticileri ve çalışanları, araştırma-geliştirme yöneticileri, mühendisler, yasal mevzuattan sorumlu yöneticiler katılabilecek.




Karma GrupGıdaların etiketlenmesi ile ilgili olan yasal düzenlemeler 10 yılı aşkın bir süredir sık sık güncelleniyor. Son olarak 26 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe konan yönetmelikler oldukça detaylı yeni uygulamalar içeriyor. Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği ile beslenme yönünden etiketleme zorunlu hale getirilmiş olup, 31.12.2019 tarihinden itibaren geçiş süreci tamamlanacak. Ayrıca “gıda markalarında mevzuata uyum” koşulları ile etiketlemede satış ve toplu tüketim yerlerinin sorumlulukları da netleştirildi.
 
Gıdaların etiketi üzerinde yer alacak zorunlu bilgiler ile ilave zorunlu bilgiler ve bu bilgilerin kullanılabilirliği yönetmelik hükümleri içerisinde yer alıyor. Bunun yanı sıra gıdaların etiketlenmesinde, sunumunda veya reklamında kullanılan beslenme ve sağlık beyanlarında yeni düzenlemeler yapıldı. Sadece gıda üretim ve satış yerleri değil toplu tüketim yerleri dahil tüm gıda işletmecileri mevzuata uyum sağlamak zorunda.
 
Gıda sektöründe faaliyete yeni başlayan işletmelerin mevzuata uyumlu etiketleme ve bilgilendirme yapmaları gerektiğini belirten Karma Grup Satış ve Pazarlama Koordinatörü Sinem Bahtiyar, “Yasal düzenlemelerin verdiği geçiş sürelerine tabi işletmelerin ise 2019 yılı sonuna kadar gıda etiketlerini ve tüketiciyi bilgilendirme usullerini mevzuata uygun hale getirmeleri gerekmektedir. 25 Haziran 2019 tarihinde Prof. Dr. Nevzat Artık tarafından verilecek Gıda Etiketleme Mevzuatı Eğitimi ile gıda sektörünün profesyonellerine ihtiyaç duydukları önemli bilgileri verilecek” dedi.   
 
EĞİTİM İÇERİĞİ
Mevzuat Nedir?
Gıda Mevzuatı
Gıda Etiketleme Mevzuatı
Etiketleme ve İşaretleme Kuralları
Doğru Bilgilendirmeye İlişkin Kurallar
Gıda Hakkında Zorunlu Bilgilendirmenin Kullanılabilirliği ve Yerleşimi
Zorunlu Bilgilerin Bildirim Şekli
Dil Gereklilikleri
Sorumluluklar
Mesafeli Satış
Zorunlu Etiket Bilgileri
İstisnalar
İlave Zorunlu Bilgiler
Beslenme ve Sağlık Beyanları
Etikette Bulunması Gereken Sembol ve İşaretler 
 
KATILIMCI PROFİLİ: Gıda sektöründe çalışan kalite yöneticileri ve çalışanları, araştırma-geliştirme yöneticileri, mühendisler, yasal mevzuattan sorumlu yöneticiler
EĞİTİM TARİHİ: 25 Haziran 2019
EĞİTMEN: Prof.Dr. Nevzat Artik
EĞİTİMİN SÜRESİ: 1 gün
EĞİTİMİN YERİ: BYOTEL KOZYATAĞI
İLETİŞİM: 0216 906 00 40 / info@karmalt.com