Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Şişecam’ın Türkiye’deki cam mmbalaj üretim kapasitesi 1,3 milyon tona ulaştı

Şişecam Topluluğu, Mersin Cam Ambalaj Fabrikası’nda gerçekleştirdiği yeni fırın yatırımıyla Türkiye’deki yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. 
 




Şişecam ürünlerDünyada düzcam, cam ambalaj, cam ev eşyası ve kimyasallar üretiminde önde gelen oyuncular arasında yer alan Şişecam Topluluğu, Mersin Cam Ambalaj Fabrikası’nda hayata geçirdiği dördüncü fırınla Türkiye’deki yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Topluluk bünyesinde faaliyet gösteren Şişecam Cam Ambalaj’ın yıllık 80 bin ton üretim kapasitesine sahip olan yeni fırını 18,2 milyon dolarlık yatırımla hayata geçti. Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, Topluluk olarak yatırımlarına aralıksız devam ettiklerini belirterek, Mersin’deki Cam Ambalaj Fabrikası’nda gerçekleştirilen yeni fırın yatırımının Türkiye’nin geleceğine olan güvenin bir göstergesi olduğunun altını çizdi. Bugün dünyanın cam ev eşyasında üçüncü, cam ambalaj ve düzcamda beşinci büyük üreticisi olduklarını belirten Kırman, “Dünyadaki en büyük 10 soda üreticisi arasında yer almamızın yanı sıra krom kimyasallarında da dünya lideriyiz. Bugün 13 ülkede üretim faaliyetlerini sürdüren Topluluğumuz, kuruluşundan bu yana geçen 80 yılı aşkın sürede dünyada kendi alanında söz sahibi konuma gelmiştir. Şişecam Topluluğu olarak sürdürülebilir büyüme hedefiyle çalışmalarımızı yürütüyor, yatırımlarımızla da ülke ekonomisine katkı sağlamaya ve tüm paydaşlarımız için değer yaratmaya devam ediyoruz” dedi.
 
“Son üç yılda üretim kapasitemizi yüzde 30 artırdık” 
Türkiye ekonomisi ve istihdamına önemli katkı sağlayan Şişecam Topluluğu’nun Endüstri 4.0’a uygun şekilde yeni teknolojiyle donattığı yeni fırınının devreye girmesiyle Türkiye’deki yıllık cam ambalaj üretim kapasitesini 1,3 milyon tona çıkardığına dikkat çeken Prof. Dr. Ahmet Kırman, “Türkiye’nin en büyük cam ambalaj üreticisi konumundaki Topluluğumuz, 2017 yılında Mersin Cam Ambalaj Fabrikası’nda gerçekleştirdiği 33 milyon dolarlık fırın kapasite artışı yatırımıyla Türkiye’deki üretim kapasitesini 1 milyon ton seviyesinin üzerine taşımış; 2018 yılında da Eskişehir Cam Ambalaj Fabrikası’nda 66 milyon dolarlık yatırımla devreye aldığı dördüncü fırınıyla da 1,2 milyon ton seviyesine çıkarmıştı. Son üç yılda yeni fırın ve mevcut fırınlardaki kapasite artışı yatırımlarıyla Türkiye’deki cam ambalaj üretim kapasitemizi yüzde 30 artışla 1,3 milyon ton seviyesine çıkarmış olduk. Bugün Bursa, Eskişehir ve Mersin’de kurulu üç cam ambalaj fabrikamızdaki toplam 12 fırınla üretim faaliyetlerimizi yürütmekteyiz” şeklinde konuştu.
 
Mersin Fabrikası ihracatta önemli rol oynuyor
Dünyanın en büyük cam ambalaj üreticileri arasında yer alan Şişecam Cam Ambalaj’ın Mersin’deki fabrikası limana yakınlığı nedeniyle ihracat açısından büyük öneme sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Cam ambalaj ihracatında her yıl kendi rekorunu kırarak hedef büyüten Şişecam Cam Ambalaj, ihracatta özellikle Avrupa ve Amerika pazarlarına yoğunlaşıyor. İlk kez 100 bin tonluk ihracat barajını 2016 yılında 125 bin tona ulaştırdığı yurt dışı satışları ile aşan Şişecam Cam Ambalaj, 2018 yılında da yaklaşık 170 bin tonluk ihracat hacmine ulaşmayı başardı. Çok sayıda çok uluslu firmanın cam ambalaj tedarikçisi konumunda olan Şişecam Cam Ambalaj, ihracat hedeflerinde özellikle bu müşteri grubunu çeşitlendirmeyi hedefliyor. Türkiye’nin toplam cam ambalaj ihracatının artmasına önemli katkı sağlayan Şişecam Cam Ambalaj, iç talebin karşılanmasında da büyük rol oynamaya devam ediyor.