Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Nestlé’den COVID-19 aşısı için 1 milyon İsviçre Frangı destek

Dünyanın lider gıda şirketlerinden Nestlé, COVID-19 aşısının bulunması ve geliştirilmesine yönelik araştırmalar yürüten, dünyanın saygın küresel oluşumu Salgın Hazırlık İnovasyonları Koalisyonu’na (CEPI), 1 milyon İsviçre frangı (yaklaşık 7 milyon TL) bağış yaptı.
 




Nestle covid-19 destek150 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren Nestlé, tüm dünyanın umutla beklediği COVID-19 aşısının geliştirilmesi için harekete geçti. Küresel olarak erişilebilir ve etkili bir aşının geliştirilmesi amacıyla çalışmalar yürüten Salgın Hazırlık İnovasyonları Koalisyonu’na (CEPI) 1 milyon İsviçre frangı (yaklaşık 7 milyon TL) tutarında bağış yaptı. Verilen destek sayesinde Nestlé, güvenli ve etkisi yüksek aşılar bulunması için kapsamlı araştırmalar yapan CEPI’nın, çalışmalarını hızlandırmasına katkıda bulunmuş oldu.
 
Olası salgınlara karşı aşı geliştirmek amacıyla 2017 yılında Davos'ta kamu, bireyler, hayırseverler ve sivil toplum kuruluşları tarafından oluşturulan ve yenilikçi bir küresel ortaklık olan CEPI, Mayıs ayı başında şirketlere çağrıda bulunmuş ve salgının seyrini değiştirecek bir aşı geliştirilebilmesi için 2 milyar dolar tutarında finansal desteğe ihtiyaç duyulduğunu açıklamıştı. Nestlé, yapılan çağrıya ilk yanıt veren şirketlerden biri oldu.
 
Covid-19 ile mücadeleye ilk günden bu yana tam destek veren Nestlé, Nisan ayında da tüm dünyada Kızılay /Kızılhaç’a 10 milyon İsviçre frangı bağışta bulunmuştu. Ülkemizde T.C. Sağlık Bakanlığı’na, Kızılay’a ve belediyelere toplam 6 milyon TL değerinde ürün ve koruyucu malzeme bağışı yapan Nestlé Türkiye, hastane ve İlçe Sağlık Müdürlüklerinin ürün taleplerini karşılamış, beslenme ihtiyacı olan sokak hayvanları için belediyelere 10 ton evcil hayvan maması tedarik etmişti.