Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
CHP’li Gürer: Gıda Bakanlığı kurulsun

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, gıda denetiminin tamamen Tarım ve Orman Bakanlığı’na verilmesinin ciddi sonunlar yarattığını söyleyerek, “Gıda denetimleri belediyelerden alındığı için bu anlamda büyük bir boşluk oluştu. Bakanlık da ihbar dışında bir şey yapılabilirliği yok” dedi ve Gıda Bakanlığı kurulması önerisinde bulundu.
 




Ömer Fethi GürerCHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Teklifi” ile ilgili TBMM’de basın toplantısı yaptı. Gürer, “Türkiye’de 2004 ile 2010’da yapılan düzenleme ile gıda denetiminin tamamen Tarım ve Orman Bakanlığı’na verilmesi ciddi sorunlar yarattı. Mevcut kadroları yeterli değildir. Öteden beri savunduğum Gıda Bakanlığı’nın kurulması, 82 milyon nüfuslu bir ülkede şu an mezun oldukları halde ziraat mühendisleri, veteriner ve gıda mühendisleri alınarak bu alanın yeniden yapılandırılması gerekiyor” dedi.
 
“Bilinçlendireni suçlu ilan edecekler”
Kanun teklifinde gıda konusunda düşüncelerini açıklayanlara ceza verilmesi yönünde uygulamaya gidildiğini belirten Gürer, “Alanda satışını yapanları cezalandırmak yerine bu konuda önceden toplumu duyarlı kılmaya çalışanları suçlu ilan etmek gibi bir yaklaşım var. Bu kabul edilebilir değildir” diye konuştu.
 
“Denetimlerde boşluk var”
Gıdada ciddi değişikliklerin yapılmasının zorunlu olduğuna vurgu yapan Gürer, “Veterinerliği, bitkisel ürünü, yemi, gıdayı birlikte değerlendiren bir kanunumuz var Hayvanın yediği yem, insanın tükettiği gıda aynı madde içinde ele alınmış. Bu da dönüştürülmeli ve belediye yetkileri artırılmalı ve denetim yetkisine belediyeler ortak edilmeli. Gıda denetimleri belediyelerden alındığı için bu anlamda büyük bir boşluk oluştu. Bakanlık da ihbar dışında bir şey yapılabilirliği yok” dedi.
 
ANKA Haber Ajansı