Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Türkiye meyve suyunda bölgesel güç olmayı hedefliyor



Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) Genel Sekreteri İpek İşbitiren, 2023 yılında yaptığı 500 milyon dolara yakın ihracatla Türkiye ekonomisine katkı sağlayan meyve suyu sanayinin öncelikli hedefinin bölgesel bir güç haline gelmek olduğunu belirtiyor. İşbitiren ile gerçekleştirdiğimiz söyleşide; meyve suyu sektöründe yaşanan son gelişmeleri, gündemdeki konuları ve dernek olarak yaptıkları çalışmaları konuştuk. 
 
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
 
* Bu röportaj Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Mart - Nisan 2024 sayısında yayımlanmıştır.

Kahve Dünyası, 23 Nisan’ı Hatay’da çocuklarla birlikte kutladı



Kahve Dünyası, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Sosyal Oyun Sokakta ve Sokak Sanatları Derneği iş birliğiyle Hatay’daki konteyner kentlerde çocuklarla birlikteydi. Palyaço ve sirk gösteriyle 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşayan çocuklara neşeli dondurmalar da ikram edildi.

Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu istifa etti



Küflenmiş bir ürünü paylaşan müşterisini sosyal medya üzerinden tehdit eden Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, istifa ettiğini açıkladı.

IBAKTECH 14. kez kapılarını açıyor



Alanında dünyanın ve Avrasya bölgesinin önde gelen fuarlarından biri olarak kabul edilen  uluslararası IBAKTECH Fuarı, 24-27 Nisan tarihleri arasında unlu mamül endüstrisi, çikolata- dondurma- tatlı üreticileri ve HORECA sektörü profesyonellerini 14. kez bir araya getirecek. Gıda Teknolojisi Dergisi, önceki senelerde olduğu gibi bu önemli fuara stant alanıyla katılım sağlayacak. 

Eksun Gıda'dan katma değeri yüksek gıda Ar-Ge’sinde 4 yenilikçi adım



Eksun Gıda, 2023 yılında gıda teknolojisinde dört önemli Ar-Ge projesini başarıyla tamamlayarak sektördeki yenilikçi yaklaşımını pekiştirmeyi amaçlıyor. Gerçekleşen çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Eksim Holding Gıda Grubu Başkanı ve Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir, “Gıda teknolojisindeki yeniliklere öncülük etmeye devam ediyoruz. Sağlıklı gıda üretimini destekleyen sürdürülebilir çalışmalar gerçekleştirmek temel hedeflerimiz arasında yer alıyor” dedi.

Küflü çikolata tartışması... Patiswiss'in CEO'sundan yurttaşın paylaşımına skandal yanıt



Bir tüketicinin paylaştığı küflü çikolatalara yanıt veren Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, "Karşında biz ve dev Migros var" dedi. Tunaoğlu, paylaşımını silip yanlış anlaşıldığını söyledi.

Golf Dondurma, 23 Nisan coşkusunu çocuklarla paylaştı 



Türkiye’nin önde gelen dondurma üreticilerinden Golf Dondurma, dünyada çocuklara armağan edilen ilk bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir coşku ve eğlenceyle kutlamak için çocuklarla bir araya geldi. Çocuklar etkinlik boyunca dondurmalarının yanına kurabiyeler yaptı ve ardından dondurma çubuklarını boyayarak doyasıya eğlendi. 

Restoran ve kafe boykotu çığ gibi büyüdü


Yayın: 20-04-2024
Kategori: Gıda

Kafe, restoran, lokantalardaki fahiş fiyatlar vatandaşın canına tak dedi, hafta sonu geniş çaplı bir boykot hareketi için çağrılar peş peşe geldi. 20-21 Nisan'da vatandaşlar restoran, kafe gibi mekanlara gitmeme kararı aldı. Boykot çağrısına akademisyenlerden ünlülere birçok isim de destek verdi.

Palsgaard’dan kakao krizine inovatif çözüm



Palsgaard, tüm dünyada giderek büyüyen kakao krizine çözüm sunmayı hedefliyor. Çikolata üreticileri için önemli bir rol oynayan AMP ürünüyle yüzde 2 ila 4 arasında kakao yağı tasarrufu sağlayan ürün, ekstra bir yatırım maliyeti gerektirmiyor. Palsgaard META Bölgesi Başkanı Tolga Tanrıöver, 2023 Aralık ayında kurdukları META bölgesi ile AMP gibi birçok fonksiyonel ürünü, daha fazla çikolata üreticisine ulaştırmayı hedeflediklerini söylüyor.

Karma Grup, lezzet, aroma ve koku uzmanlarını İstanbul’da buluşturuyor



Tüketici davranışlarının sürekli değişmesi ve giderek bilinçli hale gelmesiyle birlikte markalar, piyasaya yeni ürün sunmadan önce ölçüm yaptırmaya başladı. Bu kapsamda, insanların yiyecek ve içeceklere tepkilerini beş duyularını kullanarak ölçen, çok disiplinli bir alan olan duyusal bilimler önem kazandı. Kalite Semineri, Ulusal Sütçülük Kongresi ve Süt Akademisi düzenleyicisi Karma Grup bu yıl da lezzet, aroma ve koku uzmanlarını 2-3 Ekim tarihlerinde İstanbul’da buluşturacağını duyurdu.