Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Şişecam'a TSE’den “Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi”

Şişecam Topluluğu küresel salgının başlangıcından bu yana tüm çalışanları, iş ortakları ve müşterilerinin sağlığını korumak amacıyla hayata geçirdiği en üst düzeydeki önlem ve uygulamalarla Türk Standardları Enstitüsü'nden (TSE) “Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi” alan ilk cam üreticisi olarak, bir ilke daha imza attı.
 




ŞişecamTürkiye’nin en köklü sanayi kuruluşları arasında yer alan Şişecam Topluluğu, sektöründe lider ve öncü olarak gerçekleştirdiği ilklere bir yenisini daha ekledi. Küresel salgının başlangıcından bu yana tüm çalışanları, iş ortakları ve müşterilerinin sağlığını korumak amacıyla en üst düzeydeki önlem ve uygulamaları hayata geçiren Şişecam, Türk Standardları Enstitüsü'nden (TSE) “Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi” alan ilk cam üreticisi olma başarısını gösterdi.
 
Şişecam Topluluğu bünyesinde Cam Ambalaj Grubu’nda faaliyet gösteren Anadolu Cam Sanayii A.Ş. Mersin Fabrikası TSE tarafından yayınlanan Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu’ndaki koşulları sağladığı için kabul edilen başvurusu sonrasında, TSE’nin detaylı kontrolünden geçti. Kılavuz kapsamındaki “Korunma ve Kontrol Önlemleri”, “Uygulamaya yönelik önlemler, “Eğitim”, “Atık Yönetimi”, “Sosyal ve Ortak Kullanım Alanları”, “Temizlik”, “İş Sağlığı ve Güvenliği Ekipmanları” gibi ana başlıklarda gerçekleştirilen denetim sonucunda, üst düzeyde önlem ve uygulamayı hayata geçiren Şişecam’ın Mersin’deki cam ambalaj üretim tesisi Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi’ni almaya hak kazandı.
 
Diğer Şişecam tesisleri de Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi alacak
Türkiye’deki Düzcam, Cam Ev Eşyası, Cam Ambalaj ve Kimyasallar iş kollarındaki üretim tesisleri için Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi almak üzere TSE’ye başvuruda bulunan Şişecam’ın Mersin’deki cam ambalaj üretim tesisinin ardından diğer tesisleri de denetim ve onay süreçlerinin tamamlanmasıyla Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi alacak. Salgının başlangıcından bu yana ilgili tüm resmi kurumlar tarafından yapılan yönlendirmeleri yakından takip eden ve belirlenen tüm önlemleri titizlikle uygulayan Şişecam, Topluluk Genel Müdürü başkanlığındaki İcra Kurulu üyelerinden oluşan “Acil Durum Koordinasyon Komitesi” tarafından alınan kararları hızla uygulamakta, hazırlanan “Salgın Eylem Planı” çerçevesinde aksiyonlar almaktadır.
 
Bugüne kadar gerek tüm üretim tesislerinde gerekse Genel Merkezi’nde çalışanlarının sağlığını korumak ve iş sürekliliğini sağlamak amacıyla birçok önemli aksiyonu hayata geçiren Şişecam, Türkiye’de ilk Covid-19 vakasının resmi olarak açıklanmasından önce önlemleri almaya başlayarak, kişisel koruyucu malzemelerin dağıtılması, dezenfektanların kullanımının yaygınlaştırılması ve ateş ölçümü gibi kararlarla Covid-19 virüsüne karşı koruyucu aksiyonları hızla uygulamaya koydu.
 
Tüm Şişecam çalışanlarının sağlığını koruyacak bir çalışma düzeni oluşturuldu
Çalışanların yoğun olarak kullandıkları ortak alanların virüse karşı dezenfeksiyon işlemlerini düzenli olarak ve sıklıkla uygulayan Şişecam, tüm iş yerlerinde çalışanları için sosyal mesafeyi gözeten bir çalışma düzeni sağlamak amacıyla yemekhane ve personel servisleri gibi ortak kullanım alanlarında gerekli önlemleri aldı. Çalışma ortamlarının yanı sıra personel servislerinde her vardiya değişiminde periyodik dezenfeksiyon yapılmasını sağlayan Şişecam, iş yerlerindeki çalışan sayılarını üretim faaliyetlerini etkilemeyecek, ancak çalışan sağlığını da koruyacak şekilde optimize etmeyi başardı. Resmi makamların aldığı kararlara paralel olarak, sürecin en başında hamile ve kronik rahatsızlıkları olan çalışanlarını idari izne çıkartan, ayrıca hem çalışanların sağlığını koruyacak hem de iş sürekliliğini sağlayacak şekilde evden çalışma ve dönüşümlü ofisten çalışma planlamaları yapan Şişecam, çalışan yoğunluğunun azaltıldığı bir çalışma düzeni oluşturdu.
 
İşe alım süreçlerini ve eğitimlerini dijital platformlara taşıyan, çalışanlarının görüşme ve toplantıları telefon, telekonferans, video konferans gibi iletişim araçları üzerinden gerçekleştirmesini sağlayan Şişecam, çalışanlarını salgına ilişkin gelişmeler, Covid-19 belirtileri ve kişisel koruyucu önlemler konusunda bilgilendirmek için e-eğitimler, dijital ekranlar, duyurular gibi birçok farklı iletişim kanalını kullanıyor, güncel bilgileri paylaşıyor. Hayata geçirdiği önlem ve uygulamaları tesislerine hizmet veren tüm iş ortaklarından da aynı titizlikle talep eden Şişecam, tedarikçilerinin sosyal mesafe, hijyen ve dezenfeksiyona yönelik uygulamalarını da yakından takip ediyor.