Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
BULVAR 216 Teras’ta organik pazar

“Tarladan sofraya” anlayışıyla, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği danışmanlığında ve yüzde 100 Ekolojik Pazar konseptinde kurulan Ataşehir Organik Pazarı, 1 Kasım itibariyle her Pazar saat 10:00 ila 19:00 saatleri arasında Bulvar 216 Terasta.
 




Bulvar organik pazarDüzenli olarak dezenfekte edilen Bulvar 216’nın açık alanında kurulacak olan ve yüzde 100 ekolojik ürünlerden oluşan Ataşehir Organik Pazarı, merkezi konumu, kolay ulaşımı ve otopark imkanıyla sağlıklı ürünleri keyifli bir alışveriş imkanıyla sunacak. Pazarda ayrıca gastronomi alanında birbirinden değerli isimler ziyaretçilerle buluşup, farklı konuları ele alıp, soruları cevaplayacak.
 
Sirkenin hikayesi, yapımı ve faydaları
Her pazar günü saat 10.00-19.00 saatleri arasında kurulacak olan ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen, üretimin her aşamasında kontrol edilen ve sertifikalı organik ürünleri, Bulvar 216 misafirleriyle buluşturacak Ataşehir Organik Pazarı’nın ilk konuğu, sirke uzmanı, sağlık editörü ve yemek yazarı Nihal Doğan olacak. 1 Kasım Cuma günü saat 12:00 da sirkenin hikayesi, yapımı ve faydalarını anlatacak Nihal Doğan, ayrıca ziyaretçilerin sorularını paylaşacak. Sonrasında ziyaretçilere ev yapımı sirkelerin de hediye edileceği program sınırlı katılımla yapılacağı için ziyaretçilerin kayıt yaptırması gerekiyor.
 
Her hafta farklı bir konuşmacı
Getirdiği standartlar ile organik pazarların güvenilir bir şekilde yaygınlaşmasına öncülük eden ve satışı yapılan tüm ürünlerin belgelerini kayıt altına alan Buğday Ekolojik Yaşam Derneği danışmanlığında hayata geçirilen Ataşehir Organik Pazarı’nın konuşmacı programı şu şekilde;
 
1 Kasım 2020 
Nihal Doğan - Sirkenin hikayesi, yapımı ve faydaları
Katılımcılara hediye: Ev yapımı küçük şişelenmiş sirkeler
 
8 Kasım 2020 
Leyla Ünlübay – Şehirde ekolojik anne deneyimleri
Katılımcılara hediye: “Victor’un Balkabakları” kitabı
 
15 Kasım 2020 
Neslihan Şimşek - Atalık buğdaylar ve ekmek
Katılımcılara hediye: Ekşi maya
 
22 Kasım 2020 
Yahya Emin Demirci – Organik tarım ve gıda güvenilirliği
Katılımcılara hediye: Zehirsiz Sofralar bez çantası, Üretici Rehberi ve Tüketici Rehberi