Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Messan Soğutma’dan Yunanistan’da önemli projeler

Endüstriyel soğutma denince akla gelen ilk firmalardan biri olan Messan, son dönemlerde Yunanistan’da önemli projelere imza atıyor. Yunanistan’da yapımı devam eden bir midye tesisinin tüm soğutma ve havalandırma projesini gerçekleştiren firma, ayrıca bir et işletmesi için de MQF Spiral şoklama ve soğutma sistemlerinin montajını önümüzdeki günlerde tamamlayacak.




Messan spiralEndüstriyel soğutma denince akla gelen ilk firmalardan biri olan Messan, sosyal medyada tanınan ve Türkiye’nin birçok ilinde şubesi olan Midyeci Ahmet’in Yunanistan’a yaptığı yatırımda tüm tesisin soğutma ve havalandırma projesini gerçekleştirdi. Firma, aynı ülkede bir et işletmesi için de MQF Spiral şoklama ve soğutma sistemlerinin montajını önümüzdeki günlerde tamamlayacak. Messan Soğutma Sanayi, 40 yıldan beri edindiği bilgi birikimini, ürünlerin muhafazasında ve işleme süreçleri açısından yapılacak bütün projelerde kullanarak verimli çözümler üretiyor. Müşterileri için en uygun olan kapasiteler ve şartları sunarken doğru yatırımları sağlamaları açısından da önemli seçenekler sağlayan firma, unlu mamüller, et-tavuk, deniz ürünleri, tarım gibi birçok sektöre hizmet verirken, gün geçtikçe ürün yelpazesini ve yurt içi-yurt dışı satış ağını genişletiyor.
 
GIDA SEKTÖRÜNE ÇÖZÜM ODAKLI PROJELER
Soğuk Depo Panelleri, Soğuk Depo Kapıları, Taze ve Donuk Tip Muhafaza Cihazları, Şok Odaları, MQF Spiral Şoklama ve Soğutma Sistemleri ile gıda sektörüne anahtar teslim ve çözüm odaklı projeler sunduklarını belirten Messan Soğutma Sanayi Genel Müdürü Erdinç Yapan, “Ham maddelerinin tesise girişinden işlenmesine, şoklanmasına, muhafazasına kadar geçen bütün süreçte müşterimizin ihtiyaçlarını karşılamaktayız. Cihaz ve teknolojileri AR-GE çalışmalarımızla geliştirmekte, düşük maliyet, enerji verimliliği ve yüksek ürün kalitesiyle müşterilerimize sunmaktayız. HACCP gibi üretim standartlarını göz önünde bulunduran üretimlerimiz her ihtiyaca göre değişik soğutma kapasiteleri seçenekleriyle müşterilerimize sunulur. Ayrıca Messan Soğutma EHEDG (Avrupa Hijyenik Dizayn Grubu) üyesidir. Tasarımlarını gıda üretimine uygun hijyenik standartlar doğrultusunda yapmaktadır” dedi.
 
MQF Messan Spiral şoklama ve soğutmaa sistemlerinin özellikle yoğun gıda üretimi yapan firmaların daha az alanda daha yüksek kapasitelerde el değmeden üretimini gerçekleştirmede ideal bir ürün olduğunu kaydeden Yapan, “Dolayısıyla MQF Spiral soğutma ve şoklama sistemleri enerji verimliliği yüksek ve personel maliyetlerini düşüren bir yöntemdir. Ayrıca katkı maddesi gerektirmeden ürünlerinin uzun süreler boyunca korunmasını sağlamaktadır. MQF Spiral soğutma ve şoklama sistemlerinde yurtiçi ve yurtdışı birçok firmayla çalışmaktayız” diye konuştu.
 
“YUNANISTAN’DAKI PROJELERE YOĞUNLAŞTIK”
Messan Soğutma Genel Müdürü Erdinç Yapan, yurt içinde ve yurt dışında birçok firmayla çalıştıklarını ve güncel projelerinin devam ettiğini açıkladı. Özellikle Yunanistan’daki projelerin yoğunluğundan bahseden Yapan, “Yunanistan’da yapımı devam eden bir midye tesisinin tüm soğutma ve havalandırma projesini Messan Soğutma olarak yürütüyoruz. Ayrıca yine Yunanistan’da bir diğer projemizde 2000 kg/h ve 850 kg/h kapasitelerde burger ve döner için üretimini yapmış olduğumuz MQF Şoklama ve Soğutma sistemlerinin montajını önümüzdeki günlerde tamamlayıp tesisi devreye alacağız. Messan ailesi olarak önümüzdeki yıllarda yurtiçinde ve yurtdışında ağımızı genişleterek ilerlemeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.