Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: şeker

Karaman'dan 4 kıtaya bisküvi ve çikolata ihracatı



Türkiye'nin bisküvi üretiminin yüzde 30'unu tek başına gerçekleştiren Karaman, 2011 yılında 4 kıtada 100'den fazla ülkeye yaklaşık 300 milyon dolarlık bisküvi, çikolata ve gofret ihracatı gerçekleştirdi.


Erzurum’da şeker tezgahları renklendi


Yayın: 23-10-2012
Etiketler: bayram erzurum şeker

Kurban bayramına sayılı günler kala misafirlerine şeker ya da çikolata ikram etmek isteyen Erzurumlu kesesine uygun tezgâh arıyor. Bayram bereketinin yansıdığı tezgâhlarda yerlerini alan renk renk şekerler, çikolatalar, lokumlar, fıstıklar görenlerin iştahını kabartıyor. Kurbanlık hayvanını alan vatandaş şimdi de şeker tezgâhlarının yolunu tutuyor.


Carte d’Or Tatlı Serisi’nden yepyeni bir sürpriz


Yayın: 12-11-2012
Kategori: Rafa Çıkanlar
Etiketler: şeker vanilin


Farklı lezzetlerin yaratıcısı Carte d’Or, usta formülüyle hazırladığı Tatlı Karışımları serisine Carte d’Or Pişirme Yardımcıları’nı ekliyor.


Doğal Katkı, ihtiyaca yönelik çözümlerle gıda endüstrisinin hizmetinde



Gıda sanayine nişastalar, tatlandırıcı ürünler, şeker ve doğal gıda katkı maddeleri gruplarında dünyaca ünlü markaları sunan Doğal Katkı, son 2 yıl içinde portföyünde ciddi artışlar sağlayarak yeni ürünleri ekledi.

Şekerle konuşan adam Mahir Dindar



Helva başta olmak üzere şekerleme sektöründe çok sayıda ilke imza attığını ve bunun mutluluğunu yaşadığını belirten Mahir Dindar, çıtayı hep yüksek tuttuğunu, bundan sonraki hedefinin Koska’yı dünyanın sayılı markaları arasına sokmak olduğunu söylüyor.   
 

Dünya şeker sektörünün rotası İstanbul'da belirlenecek



Türkiye Şeker Kurumu, 150 temsilcinin katılımıyla şeker sektörünün sorunlarının istişare edildiği toplantı düzenledi. Hüsnü Tekin toplantıda, Uluslararası Şeker Örgütü’nün (ISO) Mayıs ayı toplantısının İstanbul’da gerçekleştirileceğini açıkladı.
 

Rint Akyüz: Şeker konusundaki yanlış algılar değişmeli



Nişasta ve Glikoz Üreticileri Derneği (NÜD) Başkanı Rint Akyüz, şekerlerin sağlık üzerine etkilerine ilişkin bilimsel temele dayanmayan bilgilerin kulaktan kulağa aktarılmasının sadece ülkemize özgü değil, dünya çapında bir durum olduğunu söyledi.
 

Tatlı severler için bir ilk: Ballı Baklava



Baklavacı Mehmet Yıldırım’ın dünyada bir ilk olan ve doğal “bal”dan ürettiği baklavası “Ballı Baklava”, lezzet şöleni yaşatırken sağlığı da tehdit etmiyor. 
 

Gıda sanayi üretimi zorda



Her yıl yapılan şekerde kota artışının gecikmesi nedeniyle fabrikalarda üretimin yavaşladığını belirten gıda sektörünün temsilcileri, ortaya çıkacak üretim açığının, başta şekerli mamul ve içecek sanayi olmak üzere gıda sektörünün üretiminde sıkıntıya yol açmasının kaçınılmaz olacağı uyarısında bulundular.
 

 


Meyvelerin canlandıran ferahlığı Olips Orman Meyveleri’nde



Olips yeni Orman Meyveleri ferahlığı ile tüketicileri ferahlatırken aynı zamanda futbol temalı yeni ambalajları ile de futbol coşkusunu yaşatıyor.