Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: şemsi bayraktar

Tavuk eti ve yumurta üretimi arttı



Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tavuk eti ve tavuk yumurtası üretiminin süratli bir şekilde arttığını bildirdi.

 

Dünyada gıda riski artıyor


Yayın: 30-10-2012
Kategori: Gıda

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, dünyada gıda riskinin arttığını, çoğu ülkenin tarımdaki üretim artışlarının nüfus artışlarını bile karşılayamadığını belirterek, “1999-2001 ortalamasına göre 2009 yılında 181 ülkeden 82"sinin tarım üretim artışı nüfus artışlarının altında kaldı, 4 ülkeninki değişmedi” dedi.


Küçük yatırımcılar için büyükler RİSK oluşturuyor


Yayın: 23-11-2012
Kategori: Gıda

Tarım ve hayvancılık sektörüne yatırım yapma kararı alan büyük yatırımcıların sayısı giderek artıyor.


Yumurtada üretim rekoru: 15 milyar


Yayın: 13-03-2013
Kategori: Yumurtacılık

Yumurtada yıllık üretimin 15 milyar adedi geçtiğini belirten Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “2012 yılı sonunda 14 milyar 910,8 milyon olan tavuk yumurtası üretimi, Ocak ayında 15 milyar 100,5 milyon adede ulaştı” dedi.

Sütte fiyat tartışması


Yayın: 23-02-2016

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, çiğ süt fiyatlarının 19 aya yakın bir süredir düştüğünü, ancak sanayicinin üretimini son gaz sürdürdüğünü söyledi.
 

Tavuk eti üretiminde yüzde 10 düşüş


Yayın: 23-06-2016
Kategori: Beyaz Et

Enerji fiyatları ve bölgesel sorunların ihracatı etkilemesi nedeniyle, nisan ayında tavuk eti üretimi yüzde 9,7, yumurta üretimi yüzde 2,2 azalma kaydetti.
 

Tarım ve gıdadan dış ticarete büyük katkı



TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım ve gıda sektörünün 10,5 yıllık sürede 46 milyar dolarlık dış ticaret fazlasıyla Türkiye ekonomisine önemli bir katkı yaptığını belirtti.
 

Baykon’dan Ar-Ge merkezi hamlesi



Baykon Tartım, Tuzla'daki birimini Ar-Ge merkezine çevirdi.