Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: ahmet yücesan

Ette 'süt proteini' tartışması


Yayın: 31-01-2013
Kategori: Kırmızı Et

Süt proteinin sucuğa katılmasının yasak olduğunu ancak salam ve sosis imalatında kullanıldığını belirten Ulusal Kırmızı Et Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yücesan, et ürünlerine yönelik son düzenlemede çok önemli kriterlerin belirlendiğini ifade ederek, bunlardan en önemlisinin, sucukta mekanik kıyma kullanımına getirilen yasak olduğunu söyledi.

Sektör Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği'ne nasıl bakıyor?



Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanarak görüşe açılan 'Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği Taslağı'na' göre, ekmeğe un, su, tuz ve maya dışında gıda katkı maddesi katılamayacak.

ETBİR'de Ahmet Yücesan dönemi



Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği'nin (ETBİR) 9. Olağan Genel Kurulu 18 Şubat’ta yapıldı. ETBİR’de yeni dönem yönetim kurulu başkanlığını Dr. Ahmet Yücesan devraldı.