Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: balık

Gıda işletmecileri balığın ‘gözüne’ bakacak


Yayın: 21-11-2012
Kategori: Gıda

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, balıkçılık ürünlerinin "tazeliğine" el attı.


Balık bolluğu, tavuk eti fiyatında indirim yaptırdı


Yayın: 13-12-2012
Kategori: Beyaz Et

Bu yıl özellikle palamut, lüfer, istavrit, çinakop ve hamsi bolluğu, tavuk fiyatlarını düşürdü. Kurban Bayramı’ndan sonra kırmızı etin dolaplarda yer almasının da düşüşte etkili olduğu belirtiliyor. Sektör temsilcileri, fiyatların yeni yıldan sonra toparlanacağını tahmin ediyor. İhracatta ise herhangi bir aksama olmadığı kaydedildi.


Soğuk hava balık fiyatlarını vurdu!


Yayın: 09-01-2013
Kategori: Beyaz Et

Ordu'da hava muhalefeti nedeniyle balıkçılar denize açılamayınca tezgahlardaki hamsi, kilosu 10 liradan alıcı buluyor.


Türkiye’de balık tüketimini en az iki katına çıkarmalı!


Yayın: 15-01-2013
Kategori: Beyaz Et

Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Merkez Birliği Başkanı Faruk Coşkun, Türkiye'de balık tüketimin en az iki katına çıkarılması gerektiğini söyledi. Su ürünleri üretiminin 160 bin tona ulaştığını, üretimi  ise250 bin tona çıkarma hedefinde olduklarını belirten Coşkun, “Su ürünleri ihracatının yanı sıra iç tüketimin de artırılması gerekiyor. Türkiye'de kişi başı yıllık balık tüketimi 8 kilogram. Bu rakam çok düşük, en az iki katına çıkarılması gerekiyor" dedi.


Dardanel'den Adana kebaba rakip geldi


Yayın: 11-01-2016
Kategori: Rafa Çıkanlar

Balık uzmanı Dardanel, dünyada bir ilki gerçekleştirerek acılı ton balığı konservesini tat avcılarının beğenisine sundu.