Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: barilla

Barilla’ya “İyi Yumurta Ödülü”


Yayın: 06-11-2012


Sürdürülebilirlik alanına özel bir önem veren ve bu alanda çok önemli çalışmalar yapan, dünyanın bir numaralı makarna markası Barilla, Avrupa çapında doğal yöntemlerle ve serbest dolaşan tavuklardan elde edilen yumurtaların kullanıldığı ürünlere verilen “İyi Yumurta Ödülü”nü ikinci kez kazandı. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 2 milyon adet tavuk kafeslerinden kurtarılarak serbest dolaşmaya başladı ve bu tavukların yumurtaları Barilla tarafında üretimde kullanıldı

 

Barilla, makarnaya olan olumsuz ve yanlış algıyı değiştiriyor



Türkiye’de makarna tüketiminin oldukça düşük seviyelerde seyrettiğini belirten Barilla Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Bölge Direktörü Güneş Karababa, bu durumun makarnayı hamur işleri kategorisinde gören yanlış algıdan kaynaklandığını söyledi.

Barilla, Dünya Lazanya Günü’nü kutladı



Dünyanın lider makarna üreticisi Barilla, 29 Temmuz Dünya Lazanya Günü’nü Big Chefs’le birlikte düzenlediği Barilla Workshop ile kutladı. 
 

İsrafa dur demezsek, 2050’de 3 tane dünya bile yetmeyecek



İnsanlığın en önemli sorunları arasında yer alan gıda israfı, israfın önlenmesi için yapılan çalışmalar ve gıda bankacılığı konuları WorldFood 2016’da alanında uzman isimlerce masaya yatırıldı. 
 

Suudi Arabistan en çok gıda israfı yapan ülke



Barilla Gıda ve Beslenme Vakfı (BCFN), Milano'da 7'incisi gerçekleştirilen Uluslararası Gıda ve Beslenme Forumu'nda dünyanın en kapsamlı "Gıda Sürdürülebilirlik Endeksi"ni yayınladı. 
 

Dünya Makarna Şampiyonası için geri sayım başladı



Barilla’nın dünyanın dört bir yanından en yetenekli 18 şefi 7'nci kez ağırlayacağı Dünya Makarna Şampiyonası için geri sayım başladı. Yıldız şeflerin iki gün boyunca hünerlerini sergileyeceği şampiyonada Türkiye’yi temsil edecek başarılı şef Sadık Ilgaz, Michelin yıldızlı jüri karşısına Balıkçı Spagetti tarifiyle çıkacak.