Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: beslenme

Defne Koryürek, 4. Uluslararası Gıda ve Beslenme Forumu'nda


Yayın: 23-11-2012
Kategori: Gıda

Fikir Sahibi Damaklar'ın kurucusu Defne Koryürek, Barilla Gıda ve Beslenme Merkezi (BCFN / Barilla Center for Food and Nutrition) tarafından 28-29 Kasım tarihleri arasında Milano'da düzenlenecek olan 4. Uluslararası Gıda ve Beslenme Forumu'na konuşmacı olarak katılıyor.


Algida’dan çocuk portföyüne 1,8 milyon TL yatırım



Yaklaşık 200 milyon çocuğun fazla kilo ve obezite sorunu ile karşı karşıya bulunduğunu öngören Algida'nın üreticisi Unilever, dünyaya paralel olarak Türkiye'de de çocuk portföyündeki ürünlerde önemli bir değişikliğe gitme kararı aldı.

Gıdanın bilgi kirliliğiyle imtihanı


Yayın: 15-02-2016
Kategori: Gıda

Gıda ve beslenme konusunda yaşanan bilgi kirliliği a'dan z'ye herkesin kafasını fena halde karıştırıyor. 

Beslenmenin evrimi ve fonksiyonel gıdalar



Samet Serttaş
Herbalife Güneydoğu Avrupa Bölgesi Devletle İlişkiler Bölge Müdürü
IADSA Türkiye Programları Koordinatörü 
 

Suudi Arabistan en çok gıda israfı yapan ülke



Barilla Gıda ve Beslenme Vakfı (BCFN), Milano'da 7'incisi gerçekleştirilen Uluslararası Gıda ve Beslenme Forumu'nda dünyanın en kapsamlı "Gıda Sürdürülebilirlik Endeksi"ni yayınladı. 
 

Gıda sanayi sosyal inovasyonu ürüne yansıtmalı



Genetik yatkınlık olsa bile diyet, fizik aktivite ve psikososyal fenomenler gibi obezitenin ortaya çıkıp çıkmayacağını belirleyen pek çok çevresel faktörün bulunduğunu belirten Prof. Dr. Nezih Hekim, yeni ve sağlıklı gıda üretim yollarının geliştirilmesinin önemine dikkat çekerek, sosyal inovasyonun ürüne yansıtılması gerektiğini vurguladı. 
 

Tam tane hububat ekmekleri: Yeni eğilim bileşenler



Prof. Dr. M. Hikmet Boyacıoğlu
Uluslararası Editor
“Milling and Grain” Dergisi                   

Beslenme ve sağlık alanındaki bilgi kirliliği İstanbul’da tartışıldı



Türkiye’nin beslenme ve sağlıklı yaşam alanında faaliyet gösteren öncü kuruluşlarından Sabri Ülker Vakfı, 8 - 9 Temmuz 2017’de İstanbul’da, uluslararası bilim insanları ile iletişimcileri “Beslenme ve Sağlık İletişimi Programı”nda bir araya getirdi.
 

Türkiye’de obezite her yaşta artıyor


Yayın: 12-12-2017
Kategori: Gıda

Obezitenin sadece insanın dış görünümünü etkilemediğini, aynı zamanda pek çok ölümcül hastalığa sebep olduğunu belirten İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlhan Satman, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de obezitenin her yaşta hızla arttığına dikkat çekti.
 

Guido Barilla: Acilen mevcut kalkınma modelini değiştirmeliyiz



Gıdaların ve beslenme alışkanlıklarımızın dünyada yarattığı etkilerin tüm yönleriyle ele alındığı Uluslararası Gıda ve Beslenme Forumu'nun 8'incisi Milano'da gerçekleşti.