Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: dilek boyacıoğlu

Gıda hilelerinde inanılmaz artış yaşanıyor



Gıda Konferansı 2013'te gıda da yaşananlar mercek altına alındı. Türkiye’nin uluslararası arenadaki en önemli markalarının başında gıda sektörünün geldiğini belirten Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği – SETBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yörük, ürün hijyenine yönelik eksikliklerin giderilmesi durumunda Türkiye’nin uluslararası piyasalarda rekabet gücünün artabileceğini kaydetti.  
 

Beyaz mı, kepekli mi, tam buğday mı?



Başbakan Erdoğan’ın sofralardan beyaz ekmeğin kaldırılarak yerine samimi, has buğday unundan üretilen ekmeklerin tüketilmesi yönündeki açıklamaları, sofraların vazgeçilmezi ekmek konusundaki tartışmaları alevlendirdi. Uzmanların bir bölümü buğday ekmeğine dönülmesini olumlu bulurken, kimileri ise ekmekte çeşitlilik ve toplumdaki yanlış beslenme alışkanlıklarının göz ardı edildiğini ve faturanın ekmeğe kesildiğini belirtiyor.    

10 soruda gıda hileleri


Yayın: 15-02-2016
Kategori: 10 Soruda

İTÜ Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu, “Küresel olarak gıda fiyatlarında artış ve rekabetin çok acımasız olması hilelerin artışındaki en güçlü nedenlerdir. Ne yazık ki mevcut veriler, gıda hilelerinin dünyada her sene arttığını ve halk sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğini göstermektedir” diyor.    
 

Meyve suyunun gündemi: Tüketimdeki azalışlar ve bilgi kirliliği



7.’si gerçekleştirilen Juiceful İstanbul Zirvesi’nde; tüketicilerin meyve suyu algısı, tüketimin artırılması, meyve suyu ve sağlık ilişkisi gibi güncel konular uzmanlar tarafından masaya yatırıldı.  

Gıda sektörünün iki açmazı: Eğitim & İstihdam



Dinamik yapısı, güçlü AR-GE’si, ekonomiye ve işgücüne sağladığı katma değeriyle Türkiye’nin en büyük ikinci sektörü olan gıda sanayinde istihdam ve eğitime dair tartışmalar uzun bir süredir devam ediyor. Artı Eğitim Dergisi olarak bu önemli konularla ilgili bugünkü durumu ortaya çıkararak, sektör bileşenlerinin öneri ve görüşlerini yansıtmaya çalıştık.