Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: et ürünleri

Et ürünlerinde tuz kullanımının azaltılmasına yönelik çalışmalar



Prof. Dr. Halil Vural

Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü


Et ve et ürünlerinde biyokoruyucuların kullanımı



Günümüzde et ve et ürünlerine yönelik tüketici talebi üründe doğal katkı maddelerinin kullanımı, yüksek besleyici değer ve mikrobiyolojik güvenirlik     doğal lezzet ve görünüm gibi özellikleri kapsamaktadır.


Spiral soğutma sistemleriyle et ürünlerine ömür katıyor



Geliştirdiği spiral ısıl işlem hatları ile et endüstrisine de hizmet verdiklerini söyleyen 5E Tasarım Makine Şirket Müdürü Erkan Biçkioğlu, üretim aşamasından sonra etlerin raf ömürlerini artıran, besin değerlerini ve tazeliğini koruyan makinelerle et ürünleri üreticilerinin çözüm ortağı oldukları belirtiyor.

 

Et ürünlerinde yeni dönem


Yayın: 20-12-2012
Kategori: Kırmızı Et

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü; sucuk, salam, sosis gibi et ürünlerinde sahteciliğin önüne geçmek için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bir takım önlemler alındığını bildirerek, ilgili tebliğin 3 Mart 2013 tarihinde yürürlüğe gireceğini duyurdu.


Pınar Et’e, TSE Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi



Pınar Et, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından hazırlanan kılavuzdaki kriterleri yerine getirerek “Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi” almayı başaran ilk entegre et ürünleri firması oldu.