Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: gıda güvenliği

Gıda güvenliğinde dünyada ve Türkiye'de “kabuk değişimi”



İnsan neslinin devamı için yeterli gıda üretimi ve muhafazası tarih boyunca insanlar için hep öncelikli bir konu olmuştur. İnsanoğlunun bu uğurda sarf ettiği çabaları tarihsel gelişim süreci içerisinde değerlendirdiğimizde karşımıza daha çok üretmek (quatity), daha kaliteli üretmek (quality), ve daha güvenli üretmek (safety) olarak özetleyebileceğimiz evrimsel bir gelişim motifi çıkar. 

Gıdaların besin değerleri 5E ile güvence altında



Gıda teknolojisinin önemli aşamalarından ısısal işlem kapsamında, spiral soğutma ve şoklama makineleri geliştiren 5E Tasarım Makine, son teknolojiyi kullanarak kaliteli, güvenilir, değişen ve gelişen müşteri beklentilerine uygun yeni sistemler üretiyor. Müşterilerine sundukları sistemlerin gıdanın besin değerlerini en az kayıpla koruduğunu vurgulayan 5E Tasarım Makine Genel Müdürü Erkan Biçkioğlu, “Makinelerimiz ayrıca kullanım kolaylığı, daha az iş gücü, depolama tasarrufu, hazırlama ve sunum açısından da birçok avantajlar sunuyor” şeklinde konuşuyor.


Güçlü AR-GE yapımızla müşteri bazlı çözümler



Başta et endüstrisi olmak üzere, cips-çerez, süt, şekerleme ve fırıncılık sektörlerinin ihtiyacı olan kombiler, fonksiyonel karışımlar ve gıda katkı maddelerini sunan A&D Kimya, yeni ürün ve teknolojilerle müşteri portföyünü genişletiyor. Müşterilerinin sorunlarını AR-GE çalışmalarıyla belirlediklerini ve üretim süreçlerini kolaylaştıracak ürünler geliştirdiklerini söyleyen A&D Kimya Teknik Satış Mühendisi Zafer Kemer, “Her müşterimizin üretim alanına, kapasitesine, mevcut ekipman ve ekibine uygun karışımlar ile onların sorunlarını minimuma indiriyoruz, yani müşteri bazlı çalışıyoruz” diyor. 


Messan fark yaratıyor



Messan Soğutma geliştirdiği hızlı ön soğutma ve hızlı şoklama sistemleriyle unlu mamullerden et ve balık üreticilerine kadar üretiminde ve depolanmasında soğutma ihtiyacı olan her türlü firmaya çözümler sunuyor. Soğuk depo yatırımlarında müşterilerine soğutucu cihaz, panel ve soğuk depo kapıları üçlüsünü bir arada ürettiklerini belirten Messan Soğutma’nın sahibi Erdinç Yapan, “Bu özelliğimiz bizi rakiplerimizden ayıran en önemli faktördür” diyor.


Atomika gıda işleme sektöründe çıtayı yükseltiyor



Ankara’da 1989 yılında kurulan ve dünyada konularında lider durumundaki birçok firmanın Türkiye temsilciliğini yürüten Atomika Makina, gıda sektörüne yönelik endüstriyel makinelerin temsilcilik ve satış sonrası servis hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Atomika Makina, Buhler Sortex renk ayıklama makineleri, Buhler çeltik ve bulgur işleme hatları, Proctor kavurma - kurutma fırınları, S+S metal dedektörleri, Revtech sterilizasyon sistemleri, Sancassiano hamur mikserleri, Gorreri hamur yoğurma üniteleri ve Paxiom paketleme makinelerinin Türkiye temsilcilikleri bulunuyor.


Gıda güvenliğinde asıl sorumluluk üreticide



Kansas Devlet Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Doug Powell, gıda güvenliğinin sağlanmasında nihai sorumluluğun gıda üreticisinde olduğunu, denetim ve kontrollerle işin bitmeyeceğini söylüyor.

 

EİT üyesi ülkeler gıda güvenliğini konuşacak


Yayın: 12-11-2012
Kategori: Gıda
Etiketler: eit gıda güvenliği

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı üyesi 10 ülkenin tarım bakanları Antalya'da "5. Tarım Bakanları Toplantısı"nda bir araya gelecek.


Gıda işletmecileri balığın ‘gözüne’ bakacak


Yayın: 21-11-2012
Kategori: Gıda

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, balıkçılık ürünlerinin "tazeliğine" el attı.


Bakanlıktan gıda takviyelerine sıkı takip!



Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca gıda takviyelerine sıkı takip sisteminin getirilmesi planlanıyor. Hazırlanan yeni yönetmelik taslağına göre, gıda takviyelerinin üretim izni komisyon kararına bağlanacak, satışı bakanlığın izin verdiği yerlerde yapılacak.


İşletmelerimiz gıda güvenliği ve hijyende AB ile uyumlu



17 Aralık 2011 tarihinde yürürlüğe giren Gıda Hijyeni Yönetmeliği kapsamında, gıda güvenilirliğinin birincil üretimden başlayarak son tüketiciye kadar gıda zinciri boyunca sağlanmasının amaçlandığını vurgulayan Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kavak, “Gıda güvenliği ve hijyen gerekliliklerinin sağlanması konusunda işletmelerimizin büyük oranda AB ile uyumlu olduğu görülmüştür” dedi.