Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: gıda mikrobiyolojisi laboratuvarı

Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuvarı



Gıda mikrobiyolojisi laboratuvarı, gıda hammaddelerinde, yardımcı maddelerinde, çalışma ekipmanı ve atmosferinde, ambalaj materyalinde, kullanma suyunda ve nihayet gıdada bulunabilen mikroorganizmaların arandığı ve/veya sayıldığı bir laboratuvardır.

 

Katkı maddeleri gıda üretiminde insan sağlığını ön plana alıyor



Gıda katkı maddeleriyle ilgili sadece Türkiye’de değil dünya genelinde de negatif propagandalar yapıldığını söyleyen Gıda Katkı ve Yardımcı Madde Sanayicileri Derneği (GIDAKAT) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Çetin Duruk. bunun bilimsel altyapı eksikliğinden kaynaklandığını, esasında katkı maddelerinin gıda üretiminde insan sağlığını ilk sıraya aldığını belirtti.

Can Demir: GLADER’in hedefi gıdada üretici ve tüketici memnuniyetini sağlamak



Gıda Laboratuvarları ve Gıda Denetçileri Derneği’nin (GLADER) kuruluş süreci, faaliyetleri ve hedefleriyle ilgili konuştuğumuz derneğin Başkanı Vet. Dr. Can Demir, “Gıda üreticisi ve tüketici memnuniyetini sağlamak en önemli farklılığımız. Bu konu çok önemli çünkü üreticiyi memnun etmeden tüketiciyi memnun etmenin gerçek olmayacağını söylüyoruz” diyor.