Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: gıda

Gıda güvenliğinde dünyada ve Türkiye'de “kabuk değişimi”



İnsan neslinin devamı için yeterli gıda üretimi ve muhafazası tarih boyunca insanlar için hep öncelikli bir konu olmuştur. İnsanoğlunun bu uğurda sarf ettiği çabaları tarihsel gelişim süreci içerisinde değerlendirdiğimizde karşımıza daha çok üretmek (quatity), daha kaliteli üretmek (quality), ve daha güvenli üretmek (safety) olarak özetleyebileceğimiz evrimsel bir gelişim motifi çıkar. 

Gıdaların besin değerleri 5E ile güvence altında



Gıda teknolojisinin önemli aşamalarından ısısal işlem kapsamında, spiral soğutma ve şoklama makineleri geliştiren 5E Tasarım Makine, son teknolojiyi kullanarak kaliteli, güvenilir, değişen ve gelişen müşteri beklentilerine uygun yeni sistemler üretiyor. Müşterilerine sundukları sistemlerin gıdanın besin değerlerini en az kayıpla koruduğunu vurgulayan 5E Tasarım Makine Genel Müdürü Erkan Biçkioğlu, “Makinelerimiz ayrıca kullanım kolaylığı, daha az iş gücü, depolama tasarrufu, hazırlama ve sunum açısından da birçok avantajlar sunuyor” şeklinde konuşuyor.


Güçlü AR-GE yapımızla müşteri bazlı çözümler



Başta et endüstrisi olmak üzere, cips-çerez, süt, şekerleme ve fırıncılık sektörlerinin ihtiyacı olan kombiler, fonksiyonel karışımlar ve gıda katkı maddelerini sunan A&D Kimya, yeni ürün ve teknolojilerle müşteri portföyünü genişletiyor. Müşterilerinin sorunlarını AR-GE çalışmalarıyla belirlediklerini ve üretim süreçlerini kolaylaştıracak ürünler geliştirdiklerini söyleyen A&D Kimya Teknik Satış Mühendisi Zafer Kemer, “Her müşterimizin üretim alanına, kapasitesine, mevcut ekipman ve ekibine uygun karışımlar ile onların sorunlarını minimuma indiriyoruz, yani müşteri bazlı çalışıyoruz” diyor. 


Messan fark yaratıyor



Messan Soğutma geliştirdiği hızlı ön soğutma ve hızlı şoklama sistemleriyle unlu mamullerden et ve balık üreticilerine kadar üretiminde ve depolanmasında soğutma ihtiyacı olan her türlü firmaya çözümler sunuyor. Soğuk depo yatırımlarında müşterilerine soğutucu cihaz, panel ve soğuk depo kapıları üçlüsünü bir arada ürettiklerini belirten Messan Soğutma’nın sahibi Erdinç Yapan, “Bu özelliğimiz bizi rakiplerimizden ayıran en önemli faktördür” diyor.


Atomika gıda işleme sektöründe çıtayı yükseltiyor



Ankara’da 1989 yılında kurulan ve dünyada konularında lider durumundaki birçok firmanın Türkiye temsilciliğini yürüten Atomika Makina, gıda sektörüne yönelik endüstriyel makinelerin temsilcilik ve satış sonrası servis hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Atomika Makina, Buhler Sortex renk ayıklama makineleri, Buhler çeltik ve bulgur işleme hatları, Proctor kavurma - kurutma fırınları, S+S metal dedektörleri, Revtech sterilizasyon sistemleri, Sancassiano hamur mikserleri, Gorreri hamur yoğurma üniteleri ve Paxiom paketleme makinelerinin Türkiye temsilcilikleri bulunuyor.


Karaman'dan 4 kıtaya bisküvi ve çikolata ihracatı



Türkiye'nin bisküvi üretiminin yüzde 30'unu tek başına gerçekleştiren Karaman, 2011 yılında 4 kıtada 100'den fazla ülkeye yaklaşık 300 milyon dolarlık bisküvi, çikolata ve gofret ihracatı gerçekleştirdi.


Aromatech Türkiye ihracatta ivme yakalayacak



Türkiye’de ve komşu ülkelerdeki gıda, içecek, ilaç ve yem üreticilerinin her çeşit aroma projelerine çözümler ürettiklerini belirten Aromatech Türkiye, Balkanlar ve Orta Doğu Genel Müdürü Tolga Akartuna, ihracat organizasyonlarını, bayi yapılanmalarını ve AR-GE faaliyetlerini yakın coğrafyalarda yerel tatları ve ihtiyaçları yakalamak üzerine şekillendirdiklerini söyledi.


Elso Kimya AR-GE yatırımlarıyla büyümeyi hedefliyor


Yayın: 24-10-2012

Kalite ve fiyat dengesini sağlayarak aroma ve esans sektöründe ürün ve müşteri portföylerini sürekli geliştirdiklerini belirten Elso Kimya Genel Müdürü Ali Bello, yapacakları AR-GE’ye yönelik teknolojik yatırımları ve üretim kapasitesi artırımı ile sadece yurtiçinde değil, Avrupa, Ortadoğu, Rus Cumhuriyetleri, Afrika ve Asya’da da iddialı olduklarını söylüyor.

  


Gaziantep çikolata sektörü Arap Baharı ile harekete geçti


Yayın: 27-10-2012

Türkiye çikolata ihracatının yüzde 21'ini üstlenen Gaziantep çikolata sektörü, inovasyon ve markalaşma yoluyla dünya pazarlarından daha fazla pay almak istiyor.


Yeni kek emülgatörünü piyasaya sunan Pas-Mar Gıda ürün gamını artıracak


Yayın: 24-10-2012

Pas-Mar Gıda, geçtiğimiz mart ayında piyasaya sunduğu yeni kek emülgatörüyle endüstriyel kek üreticilerinin ihtiyaçlarına cevap veriyor. Firma bu yılın ikinci yarısından itibaren ürün çeşitliliğini artırarak pazar payını genişletmeyi hedefliyor.