Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: gıda

Arbel bakliyat pazarının yükselen değeri olacak


Yayın: 24-10-2012
Etiketler: arbel bakliyat gıda

Üretimden paketlemeye, pazarlamadan satışa kadar bakliyat sektörünün önde gelen aktörlerinden biri olan Arbel Grup, son Kanada’dan Amerika’ya, Avustralya’dan Çin’e dünyanın dört bir yanında gerçekleştirdiği 28 tesis yatırımıyla gelişimini sürdürüyor. Dünya bakliyat sektörünün yönetildiği coğrafyalarda güçlerini artırmak için tesis ve altyapı çalışmalarına devam ettiklerini anlatan Arbel Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Arslan, “Bunun için en iyi bildiğimiz gıda alanında, doğru zaman ve yerde, doğru markaya yatırım yapıyoruz” dedi.


Türkiye dünya un ihracatında yeniden zirveye oturdu


Yayın: 24-10-2012
Etiketler: gıda tusaf un

Dünya un ticaretinde ihracatçı kimliğiyle 2005 yılından bu yana bazen birinci, bazen ikinci sırayı elde eden Türkiye, 2011 yılında bir kez daha dünya lideri konumuna ulaştı. İhracatçı Birlikleri verilerine göre, 2011 yılında Türkiye, 100’ü aşkın dünya ülkesine 2 milyon ton un ihraç etti ve 892.5 milyon dolar düzeyinde bir satış değerine ulaştı.


Gıdanın iyisi ambalajından belli olur


Yayın: 27-10-2012
Etiketler: ambalaj gıda paketleme

Sağlıklı ve kaliteli gıdalara yönelik talebin artması, yeni tüketici trendleri ve gıdayla ilgili yasalarda yapılan değişikliklere paralel olarak gıda endüstrisi ürünlerinin ambalaj tasarımlarına büyük önem veriyor. Günümüzde pek çok marka için ambalaj, tüketicilerine iletmek istedikleri mesajları doğrudan aktarabilecekleri araç anlamı taşıyor. Bu yönüyle ambalajlar artık AR-GE sürecinin de önemli parçalarından birini oluşturuyor.


Gıda ile temas eden kağıt/karton malzemelerin gıda kalite ve güvenilirliğine etkileri ve Formaldehit


Yayın: 28-10-2012
Kategori: Ambalaj Bilimsel

Gıda ile temas eden kağıt/karton malzemelerin gıda kalite ve güvenilirliğine etkileri ve Formaldehit

 

 


AB Gıda ve İçecek Endüstrisi'nin umudu yeni pazarlar


Yayın: 29-10-2012
Kategori: Gıda
Etiketler: gıda içecek tgdf yiyecek

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF)’nun da üyesi olduğu AB’nin alanında en büyük sivil toplum kuruluşu olan FOODDRINKEUROPE’un (AB Gıda ve İçecek Konfederasyonu) kuruluşunun 30. Yılında düzenlediği kongresi 17-18 Ekim tarihleri arasında TGDF Başkan Vekili Rint Akyüz, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı İbrahim Yiğit ve Komisyon üyeleriyle Türkiye’den gelen gazetecilerin katılımıyla ile birlikte Brüksel’de gerçekleşti.

 

Dünyada gıda riski artıyor


Yayın: 30-10-2012
Kategori: Gıda

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, dünyada gıda riskinin arttığını, çoğu ülkenin tarımdaki üretim artışlarının nüfus artışlarını bile karşılayamadığını belirterek, “1999-2001 ortalamasına göre 2009 yılında 181 ülkeden 82"sinin tarım üretim artışı nüfus artışlarının altında kaldı, 4 ülkeninki değişmedi” dedi.


Enflasyonu gıda frenledi


Yayın: 05-11-2012
Kategori: Gıda
Etiketler: enflasyon gıda

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'in açıkladığı rakamlara göre Tüketici Fiyatları Endeksi Ekim ayında 1.96, Üretici Fiyatları Endeksi ise 0.17 arttı. Piyasa beklentisi TÜFE'deki artışın yüzde 2.17 olması yönündeydi.


Mehdi Eker'den önemli açıklamalar



Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, “2012 yılında dünyada tahıl üretiminin yüzde 2,6 azalarak 2 milyar 286 bin ton olarak gerçekleşeceği tahmin ediliyor.


Türk girişimciden gıda sektörüne yeni konsept


Yayın: 17-11-2012
Kategori: Gıda
Etiketler: bltc gıda

BLTC Grup Yönetim Kurulu Başkanı Refik Bulutçu: ''Dünyada ilk olarak biz, 'Hızlı ve hazır yemek' konseptimizle beslenmede bir devrimi hayata geçiriyoruz bu konsepti fast foodlara alternatif olarak geliştirdik'' ''Hedef kitlemizin ön sıralarında, çalışan hanımlar, öğrenciler, yalnız yaşayanlar ve 'yemek yapmaktan bıktım' diyen ev hanımları var'' ''Gıda sektöründe böyle bir ürün ve konsept yok. Mevcutlar ya konserve, ya yarı pişmiş dayanıklı değil ya da çiğ olarak hazırlanmış donuk ürünler''


Gıda sektörü Gaziantep mutfağında buluştu


Yayın: 23-11-2012
Kategori: Gıda
Etiketler: gaziantep gıda

BTA, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda ‘Antep Haftası’na ev sahipliği yaparak yöresel mutfak günleri’nin üçüncüsünü sektörün ünlü isimleri ile gerçekleştirdi.