Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: hijyen

Et ve et ürünlerinde gıda güvenliği



Et ve et ürünlerinin yararlarından faydalanabilmemiz için güvenilir ve hijyenik koşullarda üretilmiş olması kaçınılmazdır. Et ve et ürünlerinde güvenliğin sağlanabilmesinde hayvanların sağlıklı koşullarda yetiştirilmesi, hijyenik şartlara sahip mezbahalarda kesilmesi, bunlardan üretilen ürünlerin uygun koşullarda muhafaza edilmesi,  taşınması ve depolanması ön koşuldur.

 

Gıdada hijyeni kolaylaştıracak yaratıcı yenilikler yolda



Avrupa’da gelecek dönemde kullanıma girecek, yiyecek ve içecek numunelerindeki mikrobiyal bulaşıları otomatik olarak saptayan Green Light (Yeşil Işık) bulaşı dedektörü ve gıda ürünlerinin temas ettiği yüzeyleri dezenfekte etmek amacıyla geliştirilen Excelyte isimli çözeltinin gıda endüstrisinde hijyenin sağlanmasına önemli katkılar sağlayacağı bildiriliyor.

Namet: Hijyen standartlarımız AB normlarını karşılıyor


Yayın: 26-01-2013
Kategori: Gıda ve Hijyen

Et sektörünün lider markalarından Namet, üretimini, 68 milyon dolarlık yatırımla 2010 yılında devreye aldığı Çayırova tesislerinde gerçekleştiriyor. Çayırova Fabrikası’nın, Türkiye’nin AB hijyen standartlarına uygun ilk gıda üretim tesisi olduğunu vurgulayan Namet A.Ş. Genel Müdürü N. Tarık Kayar, açılışından bu yana tesise 15 milyon doların üzerinde ek yatırım yaptıkları açıkladı.

Baklavacı Güllüoğlu hijyen sürecini hammadde alırken başlatıyor


Yayın: 26-01-2013
Kategori: Gıda ve Hijyen

32 çeşit baklava ve tatlı, 30 farklı lezzette poğaça ve çeşitleri, 50 çeşit kurabiye ve 41 çeşit pasta üretimi yapan Baklavacı Güllüoğlu, 140 yıllık aile geleneği olan lezzetini tüm süreçlerde hassasiyetle gerçekleştirdiği hijyen uygulamalarıyla Türkiye’ye ve dünyaya ulaştırıyor.

Banvit etlerde sıcaklık ve PH kontrolleri yapıyor



Başta piliç, hindi ve kırmızı et üretimi olmak üzere, ileri işlenmiş hazır ürünler ve yem üretimiyle gıda sektöründe 45 yıldır faaliyet gösteren Banvit’te hammadde tedarik, üretim ve lojistik süreçlerde üstün kalite kontrol ve hijyen standartları uygulanıyor.

Tatlı Tombak üretim hatlarında otomasyonu güçlendirecek



Geleneksel sütlü ve şerbetli tatlılar başta olmak üzere 100’den fazla ürün çeşidini sağlıklı ve güvenilir şekilde üretmek amacıyla her türlü ayrıntıya özen gösterdiklerini belirten Tatlıcı Tombak Genel Müdürü Hüseyin Demirel, “2007’den beri AB uyum yasaları ve gıda yönetmeliklerine uygun olarak faaliyet gösteren tesisimizde ayda 1,5 milyon tatlının üretimi yapıyoruz” diye konuştu.

Beyaz et dökme olarak satılmalı mı?



Son dönemde gündemde olan dökme beyaz et satışı konusunda duyarlı olduklarını belirten Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Aygün, önemli olanın halkın sağlığı olduğunu söyledi.

İçecek endüstrisindeki büyüme hijyene olan ihtiyacı zorunlu kılıyor



Gıda güvenliği, tesis hijyeni ve ürün koruma alanlarında dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olan Sealed Air’in işbirimi Diversey, temizlik ve hijyen ürünleriyle gıda ve içecek üreticilerine etkin çözümler sunuyor.

Ahmet Kavak: Her noktada hijyeni güçlü kılacağız


Yayın: 16-04-2015
Kategori: Gıda ve Hijyen

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kavak, gıda üretiminde bulunan tüm işletmelerin ve birincil üretimden sorumlu üreticilerin hijyen kurallarına uymak ve bununla ilgili kayıtları eksiksiz tutmak zorunda olduğunu söyledi. 

Alp Saraçoğlu: Hijyen büyük ölçüde laboratuvarların dışına çıktı


Yayın: 27-04-2015
Kategori: Gıda ve Hijyen

3M Türkiye Gıda Güvenliği Bölümü Satış Müdürü Alp Saraçoğlu, gıda başta olmak üzere pek çok sektörde hijyen denetimlerinin çok önemli bir noktaya geldiğini söyledi.