Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: ihracat

Meysu ihracatta hedef büyüttü



Yurt çapında başlatılan okullara süt ihalesini alan şirketlerinden biri olan Gülsan meyve suyunda da iddialı. 1970 yılında halka açık bir şirket olarak dünyanın ilk meyve suyu markası olarak kurulan Meysu’yu 2000 yılından bu yana bünyesinde barındıran Gülsan A.Ş., 2012 sonuna kadar ihracat oranını %20 artırmayı hedefliyor.

 

Ravika Suudi Arabistan’da uçuşa hazır


Yayın: 23-10-2012

Ortadoğu’ya yapılan toplam zeytinyağı ihracatının ’unu gerçekleştiren Keskinoğlu, Ravika Zeytinyağı ile bir ilki daha gerçekleştirdi. Artık Suudi Arabistan Havayolları’nın yıllık 20 milyon insanı ağırlayan uçuşlarındaki yemekleri Ravika tatlandıracak.

 

Yumurta fiyatlarındaki artışın sorumlusu üretici değil


Yayın: 24-10-2012
Kategori: Yumurtacılık

Son zamanlarda yumurta fiyatlarındaki dalgalanma üzerine harekete geçen yumurta üreticileri, tüketimi arttırmak için çalışmalara başladı. Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR) Başkanı Derya Pala, vatandaşlara, “Fiyatlara bakarak üreticileri suçlamayın ve tüketimi azaltmayın” çağrısı yaptı.

 

Şahin Sucukları AB ülkelerinde üretim yapma hedefinde


Yayın: 24-10-2012
Kategori: Kırmızı Et

Ürünlerini Gürcistan, Azerbaycan, Irak ve KKTC’ye ihraç eden Şahin Sucukları, şimdi de Avrupa Birliği pazarına odaklanıyor. Şahin - Melek Et ve Et Mamulleri Genel Müdürü Mustafa Demirpalta, hazırladıkları yeni projeyle AB ülkelerinde üretim yaparak ürünlerini yine bu pazarlara ulaştırmayı planladıklarını söyledi.       

 

Gıda üreticileri ihracatta gözünü liderliğine dikti


Yayın: 28-10-2012

10 milyar dolarlık ihracata ulaşan gıda sektörü bu rakamı 30 milyar dolara çıkaracak. TGDF Başkanı Akyüz "Gıda Türkiye'nin en büyük sektörü olacak" dedi

 

Türkiye Çikolata ve Şekerleme Sektörü


Yayın: 28-10-2012
Kategori: Bir Bakışta

İstanbul İhracatçı Birliği’nden alınan verilere göre Türkiye gıda sanayinin en önemli alt sektörlerinden biri olan kakao, çikolata ve şekerleme sektöründe Ocak-Kasım 2011 döneminde 239 milyon kg üretim gerçekleştirilirken, aynı dönemde 679,5 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi.


Zeytin üreticisi birinciliğe oynuyor


Yayın: 31-10-2012

Bu yıl 455 bin ton rekolte bekleyen sofralık zeytin üreticileri, İspanya'daki kuraklığın da etkisiyle Türkiye'nin sofralık zeytinde dünya birincisi olabileceği görüşünde.


EZZİB’in hedefi Japonya


Yayın: 07-11-2012

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği (EZZİB) Başkanı Ali Nedim Güreli, Japonya'nın sektör olarak en fazla ihracat yaptıkları üçüncü ülke olduğunu belirterek, "Japonya bizim en önemli ihraç pazarlarımızın başında gelecek" dedi.


Aroma dünya markası olma yolunda ilerliyor



Geniş ürün yelpazesi ve yıllık 200 bin tonluk meyve işleme kapasitesiyle meyve suyu endüstrisinde önemli bir yere sahip olan Aroma, lezzetlerini dünyanın dört bir yanına sunuyor.


Palamut bitti, sazan ihracatı arttı


Yayın: 08-11-2012
Kategori: Gıda

Manyas'ta kooperatif üyelerinden alınan sazanlarda "150 kilogram" sınırının kalkmasının ardından Ürdün'e ihracat günlük 10 tona ulaştı.