Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: kırmızı et

Kapıkule’de et krizi


Yayın: 29-10-2012
Kategori: Kırmızı Et

Kapıkule Gümrük Kapısı’nda, uyarılara rağmen Türkiye’ye fazla et sokmak isteyen vatandaşlarla görevliler arasında gerginlik yaşanırken, Çevik Kuvvet ekipleri de olay çıkma olasılığına karşı gümrük sahasında nöbet tutuyor.


Türkiye 3 yıl sonra et ihraç edecek


Yayın: 02-11-2012
Kategori: Kırmızı Et

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği (KETBİR) Başkanı Bülent Tunç, yem dahil gerekli desteklerin temin edilmesi durumunda Türkiye’nin 3 yıl içinde et ithal etmeyi bırakıp, ihracatçı konumuna gelebileceğini söyledi.

Et sektörü geçmişin faturasını bugün ödüyor


Yayın: 02-11-2012
Kategori: Kırmızı Et

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, “Tarım ve hayvancılık öyle bir alandır ki bugün yaptığınız doğru ya da hatalı bir hareket ancak,  iki - üç yıl sonra karşınıza çıkar. 2007-2008 yıllarında özellikle sütün düşük fiyattan satılması ve yem maliyetlerinin artması nedeniyle kesilen sığırların faturasını bugün hala ödüyoruz. Bu nedenle yem fiyatlarındaki artış konusunda çok daha dikkatli olmalıyız” diye konuştu.

Et sektöründen Başbakana ilanlı teşekkür


Yayın: 05-11-2012
Kategori: Kırmızı Et

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği bugün gazetelere ilan vererek kırmızı ette gümrük vergilerini artıran Başbakan ve Hükümete teşekkürlerini iletti. İşte O ilan metni:


Et ürünlerinin satış standartı değişti!



Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın hazırladığı "Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği" Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Döner, pastırma, sucuk, köfte, kavurma, jambon ve diğer et ürünlerinin standartlarının belirlendiği tebliğ 3 ay sonra yürürlüğe girecek.


Et ürünlerinde yeni dönem


Yayın: 20-12-2012
Kategori: Kırmızı Et

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü; sucuk, salam, sosis gibi et ürünlerinde sahteciliğin önüne geçmek için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bir takım önlemler alındığını bildirerek, ilgili tebliğin 3 Mart 2013 tarihinde yürürlüğe gireceğini duyurdu.


"Reyona gelene kadar etin fiyatı 4 kat artıyor"



Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Bülent Tunç, yüzde 100 dana etiyle yapılacak sucuğun fiyatının 20 lirayı geçmeyeceğini ileri sürerek, bazı sucukların marketlerde 60 liraya satıldığını söyledi.


Kırmızı et üretimi 2012’de 915 bin tona yükseldi


Yayın: 26-02-2013
Kategori: Kırmızı Et

TÜİK verilerine göre, Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi 2012 yılında bir önceki yıla göre ,9 artarak 915 bin 845 ton oldu.

Et Tebliğ ile herkes aynı şartlarda yarışacak



Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kavak, 5 Mart’ta yürürlüğe giren Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği ile getirilen standartlar çerçevesinde tüketicinin sağlıklı gıda tüketmesine yönelik çabaların kararlılıkla devam edeceğini belirterek, “Aslolan tüketicinin yanıltılmaması ve haksız rekabetin önüne geçilmesidir. Yapılan düzenleme buna yöneliktir” dedi.

Gıda sektörü yürürlüğe giren et tebliğine nasıl bakıyor?



Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği ile ilgili sektörün nabzını tuttuk. Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) ve Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği tebliğ ile yaşanan ve yaşanabilecek olumsuzluklara dikkat çekerken, ETBİR ile Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu ise tebliğin sektöre olumlu şekilde yansıyacağını değindiler.