Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: kahvaltı sohbetleri

Kahvaltı Sohbetleri'nin konuğu: Ziya Akkurt


Yayın: 23-02-2013
Kategori: Gıda

2013 yılının ilk Kahvaltı Sohbetleri toplantısında gıda ve içecek sektörünün önde gelen isimleriyle buluşan Akbank eski Genel Müdürü Ziya Akkurt, yeni yıla ilişkin öngörülerini paylaştı. 2013’te döviz kurlarında fazla dalgalanmaların yaşanmayacağını, 2. yarısından itibaren faizlerin biraz yükseleceğini ve enflasyonun %5,3’ün üzerine çıkacağını belirten Akkurt, puslu ve durgun geçecek bir yıla girildiğini açıkladı. 

Ne yediğimiz değil ne kadar tükettiğimiz önemli



Kahvaltı Sohbetleri Toplantısı’nda konuşan Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emel Özer, Türkiye’de şu anda büyük bir diyet karmaşasının yaşandığını belirterek, “Her şeyi yiyebiliriz. Önemli olan ne yediğimiz değil, ne miktarda tükettiğimiz” dedi.

Gıda sanayi sosyal inovasyonu ürüne yansıtmalı



Genetik yatkınlık olsa bile diyet, fizik aktivite ve psikososyal fenomenler gibi obezitenin ortaya çıkıp çıkmayacağını belirleyen pek çok çevresel faktörün bulunduğunu belirten Prof. Dr. Nezih Hekim, yeni ve sağlıklı gıda üretim yollarının geliştirilmesinin önemine dikkat çekerek, sosyal inovasyonun ürüne yansıtılması gerektiğini vurguladı. 
 

Ekonomide çıkış yolu için yüzümüzü üretime dönmeliyiz



Kahvaltı Sohbetleri Toplantısı’nda konuşan Trakya Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu, Türkiye ekonomisi ve gıda sektörünün bugünkü durumuna ilişkin önemli saptamalar yaptı.

Aydın Ayaydın: Türkiye’de iç tüketime dayalı büyüme var



Yeni yılın ilk Kahvaltı Sohbetleri toplantısında konuşan eski parlamenter ve Rekabet Kurumu Kurucu Başkanı, Ekonomist Aydın Ayaydın, Türkiye’nin iç tüketime dayalı büyüdüğünü ancak bu durumun sürdürülebilir olmadığını söyledi.  

Kaynaklarımızı ihracata konu olabilecek mal ve hizmetler için kullanmalıyız



Türkiye’de mevcut iç kaynak kısıtı yüksek hızda büyümeyi sınırlandırdığını dile getiren Türkiye Bankalar Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ekrem Keskin, kaynakların daha fazla miktarda dış ticarete konu olabilecek mal ve hizmetlerin üretiminde kullanılmasının büyümeye katkıyı artıracağını belirtiyor.
 

Prof. Dr. Mehmet Pala: Yaşam şeklimiz sağlığımızı belirliyor


Yayın: 19-06-2018
Kategori: Gıda

Sağlıklı yaşamı belirleyen bazı faktörler olduğunu belirten Prof. Dr. Mehmet Pala, beslenme, fiziksel aktivite, alkol ve tütün kullanımı gibi öğeleri içeren yaşam şeklinin sağlık açısından diğer faktörlerden önce geldiğine dikkat çekti.
 

Yaşadığımız ekonomik krizlerin kaynağı kamu açıkları



İktisatçı Prof. Dr. Kenan Mortan, Türkiye’de çeşitli dönemlerde yaşanan ekonomik krizlerin kamu açıklarından kaynaklandığını belirtiyor.  

Prof. Dr. Taner Berksoy: 2018’i yüzde 2 büyümeyle kapatacağız



Kahvaltı Sohbetleri’nin Kasım ayı toplantısında konuşan Piri Reis Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Ekonomist Prof. Dr. Taner Berksoy, bu yılın dördüncü çeyreğinde büyümenin yüzde 2’ler seviyesine indiğini söyledi.
 

Ersin Kalaycıoğlu: Küreselleşme ekonomide ve siyasette yeni belirsizlikler yaratıyor



Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu, teknolojik gelişmelerin ve küreselleşme sürecinin dünya siyasetini ve ekonomisini derinden etkileyen sonuçlara yol açtığını belirtiyor.