Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: kanatlı eti

İlk küresel Et Atlası yayınlandı


Yayın: 06-01-2016
Kategori: Kırmızı Et
Etiketler: atlas et kanatlı eti

Et hakkında bilinmesi gereken her şey, kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Heinrich Böll Vakfı’nın hazırladığı “Dünya Et Atlası”nda ilgililerin ve okurların dikkatine sunuldu. Atlasta öne çıkan hususlara gelin bir göz atalım.
 

Kanatlı eti tüketimi 2025 yılında 30 kg’ye ulaşacak


Yayın: 19-08-2016
Kategori: Beyaz Et

Daha sağlıklı ve daha dengeli bir beslenme için büyük önem taşıyan tavuk etinin tüketiminin önümüzdeki dönemde de artışını sürdüreceği ve 2025 yılında kişi başı kanatlı eti tüketimini 30 kg seviyelerine çıkacağı öngörülüyor.
 

Ette açığı kanatlı kapatacak


Yayın: 07-01-2020
Kategori: Beyaz Et

Kanatlı eti sektörünün 2025 yılı üretim hedefinin 3,47 milyon ton, kişi başı tüketim hedefinin ise 32,9 kg olduğunu açıklayan Koca, BESD - BİR Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sait Koca, “Amacımız Türkiye’deki et açığını beyaz et ile kapamak” diyor.
 

Çin'e kanatlı eti ve ürünleri ihracatı başladı


Yayın: 12-11-2020
Kategori: Beyaz Et

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Çin Halk Cumhuriyeti'nin kapılarının Türk kanatlı sektörüne açıldığını ve 6 Kasım itibarıyla ilk kez kanatlı et ve ürün ihracatının başladığını bildirdi.
 

BESD – BİR’in yeni başkanı Naci Kaplan oldu



Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği’nin (BESD-BİR) 5 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirdiği Yönetim Kurulu toplantısı ardından Birliğin yeni Yönetim Kurulu Başkanı, As Ofis A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve BESD-BİR Yönetim Kurulu üyesi Naci Kaplan oldu.