Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: konferans

Sürdürülebilir Gıda Konferansı 18 Ekim'de İstanbul'da yapılacak



Sürdürülebilirlik Akademisi ve TÜGİS işbirliği ile gerçekleştirilen Sürdürülebilir Gıda Konferansı ikinci yılında gıda sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getirecek.

Türk fındığının geleceği markalaşmada



Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS) ve Fındık Tanıtım Grubu (FTG) tarafından düzenlenen “Fındık İle Sağlık” etkinliğinde, Türkiye’nin en önemli tarımsal ihracat ürünü olan fındık, sektör paydaşları ile uzmanlar tarafından masaya yatırıldı.
 

Sürdürülebilir gıda için yol haritası acilen belirlenmeli



Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası-TÜGİS ve Sürdürülebilirlik Akademisi iş birliğinde düzenlenen ve Dünya Gıda Günü’nün de kutlandığı ‘Sürdürülebilir Gıda Konferansı’, gıda sektörünün sürdürülebilir üretim ve tüketim ekseninde dönüşümü tartıştığı bir platform oldu.
 

Tahir Büyükhelvacıgil: Yılda 2 milyon ton ayçiçeği tohumu üretmek zorundayız



BYSD Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Türkiye’de ayçiçeğinin stratejik bir ürün kapsamına alınması gerektiğini belirterek, “Ayçiçeği tohumu ve yağı üretimindeki artışlar yoluyla ülke ekonomimize önemli bir katkı sağlayabiliriz” dedi.

Gıdanın sürdürülebilir geleceği için tarımda istihdam desteklenmeli



Sürdürülebilirlik Akademisi ve Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası–TÜGİS’in öncülüğünde düzenlenen Sürdürülebilir Gıda Konferansı, bu yıl da gıda sektörünün önde gelen isimleri ve otoritelerini bir araya getirdi.
 

9. Juiceful Istanbul Summit’ten mesaj: Meyve Suyu Yarar



Meyve Suyu Endüstrisi Derneği tarafından düzenlenen ve endüstrinin en önemli yıllık buluşması olan Juiceful Istanbul Summit etkinliklerinin 9.su, Renaissance Istanbul Polat Bosphorus Hotel’de gerçekleşti. Etkinlikte ‘Meyve Suyu Yarar’ iletişim platformunun da ilk duyurusu gerçekleştirildi.
 

2030’a kadar dünyada açlığa son vermenin yolu sürdürülebilir tarımdan geçiyor



Sürdürülebilir Gıda Konferansı’nda bir konuşma yapan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, “Önümüzdeki günlerde üreticiden tüketiciye, gıda kayıp ve israfların sonlandırılması amacıyla yeni bir çalışma başlatacağız" dedi.
 

Gıda Sanayinde Hammadde Temini ve Sorunları konferansı, bugün saat 11.00'de Webinarda



Gıda Sanayinde Hammadde Temini ve Sorunları: Yeni Bir Model Arayışı konferansı, 13 Mayıs Çarşamba günü webinar (görüntülü internet semineri) olarak gerçekleşecek. 
 

Gıda Sanayinde Ar-Ge ve İnovasyon Konferansı 30 Mayıs Cumartesi yapılacak



Gıda Teknolojisi Dergisi tarafından organize edilen “Gıda Sanayinde Ar-Ge ve İnovasyon: Bir Büyüme Stratejisi” konulu video konferans, 30 Mayıs Cumartesi günü saat 11.00’de gerçekleştirilecek. 
 

Gıda Sanayinde Ar-Ge ve İnovasyon: Bir Büyüme Stratejisi videosu youtube'da



Gıda sanayinde AR-GE ve inovasyon konularının tartışıldığı video konferansa ilgi yoğun oldu.