Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: koronavirüs

TGDF'den koronavirüs uyarısı


Yayın: 11-03-2020
Kategori: Gıda

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu'ndan (TGDF) yapılan açıklamada, tüketicilere, pazar yerleri gibi alanlarda satışa sunulan açık gıdalardan uzak durmaları, mevzuatla belirlenmiş hijyenik koşullarda üretilen sağlıklı, ambalajlı gıdaları tüketmeleri tavsiyesinde bulunuldu.

Vücudu virüslerden koruyan besinler açıklandı


Yayın: 13-03-2020
Kategori: Gıda

İspanyol La Vanguardia gazetesi, bağışıklık sisteminin çalışmasını destekleyen ürünlerin listesini çıkardı.

BM’den açlık salgını uyarısı


Yayın: 22-04-2020
Kategori: Gıda

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı, yeni tip corona virüsün dünya genelinde açlık çeken nüfusu ikiye katlayacağı uyarısında bulundu. Şu anda 135 milyon insanın açlıkla karşı karşıya olduğu belirtilen raporda bu rakamın 265 milyona çıkabileceği vurgulandı. Kıtlığın çatışma, ekonomik kriz ve küresel ısınma tehdidi altında olan 10 ülkeyi daha sert vuracağı belirtildi.
 

TOMRA FOOD, test ve demonstrasyon merkezlerini sanal hale getirdi


Yayın: 24-04-2020
Kategori: Gıda Makineleri

TOMRA Food, sınırlı temasın ön görüldüğü bu günlerde müşterilerine interaktif gıda ayıklama testleri yaptığı Sanal Demonstrasyon Merkezleri ile hem çalışanlarının ve hem de müşterilerin sağlığını korurken iş sürekliliğini sağlamak için de yeni adımlar atıyor.
 

Koronavirüs günlerinde hijyen uygulamaları



Prof. Dr. Günnur Tunçel ve Prof. Dr. Deniz Göktan
www.guvenligida.com.tr

Çin kentinde bir kabus



Necdet Buzbaş
TÜGİS Yönetim Kurulu Başkanı

Salgında yemek alışkanlıklarımızla fark attık



Karantina nedeniyle market zincirleri ve online alışveriş siteleri satışlarını katladı. Avrupa paket servisi tercih ederken, Türkler mutfaktan çıkmadı.
 

Dışarıda yemek siparişi için güvenilir yerler tercih edilmeli



Gıda Güvenliği Derneği, COVID-19 salgını sürecinde akıllarda soru işareti yaratan gıda güvenliği konusunda değerlendirmede bulundu. Virüsün sindirim değil solunum yoluyla bulaştığını belirten dernek başkanı Samim Saner, riski en aza indirmek için yapılması gereken tek şeyin hijyen kurallarına eksiksiz uyulması ve dışardan yemek siparişi için güvenilir restoranların tercih edilmesi olduğunun altını çizdi.
 

Virüs Z kuşağına stok yapmayı öğretti



Koronavirüs (Covid-19) salgını tüm dünyada tüketicilerin satın alma alışkanlıklarını değiştirmeye devam ediyor. Daha az harcamaya başlayan tüketiciler market ziyareti sayısını azaltırken sepetleri büyüttü. Geçmişte ihtiyaçlarına hızlıca ulaşıp tek seferde tüketmeyi tercih eden Z kuşağı ise şimdiye kadar pek bilmediği ‘stoklama davranışını’ ilk defa deneyim etmeye başladı.
 

SETBİR’den süt ve süt ürünlerinde ‘KDV sıfırlansın’ talebi



SETBİR Başkanı Tarık Tezel, süt ve süt ürünleri tüketiminin korunması ve hatta artması için bu ürünlerde KDV'nin sıfırlanmasını önerdi.